- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
5 συστατικά που κάνουν την καθημερινή συνήθεια του καφέ πιο υγιεινή.
Ο καφές για όλους μας εκτός από πηγή ενέργειας είναι και μια καθημερινή, αναντικατάστατη ιεροτελεστία. Ειδικά το πρωί ο ήχος της καφετιέρας, και μάλιστα του γαλλικού που χρειάζεται και μια αιωνιότητα για να είναι έτοιμος, είναι σαν να σημαίνουν οι καμπάνες της απόλαυσης. Αυτά τα λίγα λεπτά, μόνοι μας, στο μπαλκόνι ή στον καναπέ ή έστω όρθιοι πάνω από τον πάγκο της κουζίνας, αρκούν για να πάρουμε δυνάμεις αλλά και για να οργανώσουμε την ημέρα μας. Δηλώνουμε μεγάλοι υποστηρικτές αυτής της λατρεμένης τελετουργίας γι αυτό σας προτείνουμε 5 συστατικά που μπορούν να κάνουν τον καφέ μια πιο υγιεινή συνήθεια.
1. Φυτικό γάλα
Γνωρίζει μεγάλες δόξες και, ναι, ο latte έχει γίνει πια παράδοση και αναπόσπαστο κομμάτι των καταλόγων στα περισσότερα καφέ της Αθήνας. Κι ακόμη, όλοι ξέρουμε πως ο συνδυασμός του καφέ με το ζωικό γάλα είναι πολύ γευστικός, δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε πως δεν είναι καθόλου εύπεπτος. Γι'αυτό το λόγο αγαπάμε (και γνωρίζουν κι αυτά μεγάλες δόξες) τα φυτικά γάλατα, όπως αυτά του αμυγδάλου, της καρύδας, της σόγιας, του φουντουκιού κλπ. Είναι πολύ γευστικά και σήμερα με την στροφή σε πιο υγιεινές συνήθειες αλλά και με την αύξηση της χορτοφαγίας μπορείς να τα βρεις παντού.
2 . Κανέλα
Θέλεις να μεγιστοποιήσεις τη γεύση του καφέ σου χωρίς να φορτωθείς επιπλέον θερμίδες; Απόλαυσέ τον με λίγη κανέλα όχι μόνο από πάνω όπως στον καπουτσίνο αλλά και μέσα κατά την παρασκευή. Η κανέλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι ένα από τα μπαχαρικά με τις ισχυρότερες ιδιότητες καθώς είναι γεμάτη σίδηρο, μαγγάνιο και ασβέστιο που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
3. Πιπέρι Καγιέν
Πικάντικος καφές; Μπορεί να φαντάζει λίγο παράταιρο αλλά όπως στην ζεστή σοκολάτα, έτσι και στον καφέ, το καυτερό στοιχείο του πιπεριού όχι μόνο ταιριάζει αλλά αναδεικνύει την γεύση του όπως αναφέρει και η γνωστή food blogger, Pioneer Woman.
4. Κακάο
Άλλο ένα συστατικό γεμάτο αντιοξειδωτικά και πολλά ωφέλη όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, είναι το κακάο. Γευστικό αλλά και άγλυκο, γι'αυτό προσθέστε μια μικρή ποσότητα, φυσικά βιολογικής καλλιέργειας.
5. Εκχύλισμα βανίλιας
Αν πάλι θέλετε κάτι πιο γλυκό και μυρωδάτο και δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, μερικές σταγόνες βανίλιας θα κάνουν τη διαφορά. Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι η βανίλια ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα αλλά και από το άγχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.