- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ένα πρωί, δοκιμάζοντας τις νέες γεύσεις των Coffee Berry
Βao buns, tramezzini, μπαγκέτα με superfoods και τρία ροφήματα καφέ δίνουν άλλη διάσταση στις δροσερές απολαύσεις του καλοκαιριού
Οι νέες καλοκαιρινές γεύσεις των Coffee Berry σε αλμυρά snacks και ροφήματα
Μπορεί η τηλεργασία να μας έκανε προσωρινά να αποχωριστούμε τα γραφεία μας και να δουλέψουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας, κάποιες καθημερινές συνήθειες όμως παραμένουν οι ίδιες. Ανάμεσα τους η παραγγελία του αγαπημένου μας καφέ, μαζί με ένα φρέσκο και χορταστικό snack, για να πάει καλά η μέρα. Για μένα ειδικά που η αγάπη μου για τα ιδιαίτερα ροφήματα καφέ είναι τέτοια, που χωρίς αυτά δεν μπορώ να λειτουργήσω, η απόλαυσή τους κάθε πρωί (ή απόγευμα) μοιάζει σαν ιερή στιγμή και τα Coffee Berry είναι σύμμαχός μου σε αυτή διαδικασία. Σκρολάροντας στο προφιλ του instagram των Coffee Berry ανακάλυψα πως στην γκάμα επιλογών έχουν προστεθεί καινούρια καλοκαιρινά ροφήματα καφέ και γκουρμέ θα έλεγα συνταγές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Τζόβας. Δεν γινόταν να μην τα παραγγείλω και μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στο κατώφλι μου τρία δροσερά ροφήματα, το καθένα με το αλμυρό συνοδευτικό του.
Η πρώτη μου γουλιά πήγε κατευθείαν στο vegan Vanilla Cold Brew κι αυτό επειδή έχω μια εν γένει αδυναμία στο cold brew, πόσο μάλλον όταν ακούω πως ο καφές στο συγκεκριμένο ρόφημα έχει χώρα προέλευσης την Νικαράγουα. Ο συνδυασμός με την βανίλια είναι αρμονικός και μπορεί εγώ να μην είμαι vegan αλλά αν ήμουν σίγουρα θα εκτιμούσα πως το συγκεκριμένο ρόφημα φτιάχνεται με γάλα βρώμης κάτι που το κάνει αυτόματα και πιο υγιεινό. Και επειδή οι συντάκτες της Athens Voice είμαστε καλοφαγάδες θα περιγράψω αναλυτικά και τα φαγώσιμα με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ξεκινώντας από την μπαγκέτα με super foods και καπνιστή μπριζόλα.
Μέσα στην ζυμωμένη με τα super foods chia & κινόα είχε γραβιέρα Νάξου, ντομάτα, λόλα και sauce μουστάρδας. Να πω στο σημείο αυτό ότι για όποιον θέλει μεγαλύτερη γευστική ένταση το ίδιο ψωμάκι βγαίνει και με γέμιση καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας, μαγιονέζα και μαυροκούκι.
Καθώς μου άνοιξε η όρεξη, προχωράω στην δεύτερη δοκιμή, αυτή του Spanish Latte. Σύμφωνα με τις ταπεινές μου γνώσεις γύρω από τον καφέ, τον συγκεκριμένο latte άλλοι τον αποκαλούν Havana Latte, άλλοι Cuban Latte, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι λατινογενές ρόφημα και το πλέον κατάλληλο για όσους αγαπούν το γάλα στον καφέ τους.
Σκέφτηκα να το ταιριάξω με ένα Tramezzini με καπνιστή μπριζόλα που μέσα είχε κατίκι δομοκού, πέστο βασιλικού και ρόκα. Συνδυασμός για να μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για ένα απαιτητικό οκτάωρο στη δουλειά χωρίς να με βαρύνει. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή ανάμεσα στο tramezzini με γαλοπούλα, ένταμ, μαγιονέζα, μαυροκούκι και σε εκείνο με το καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας και μαγιονέζα, που δεσμεύομαι όμως να τα τιμήσω εξίσου για το αυριανό "brunch" μου στο σπίτι, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.
Για το τέλος επέλεξα να απολαύσω το Iced Banoffee Mocha. Μια στιγμή να μου έρθουν οι λέξεις για να κάνω τη σωστή περιγραφή αφού είναι πραγματικά διαφορετικό από ότι είχα δει ξανά σε ρόφημα καφέ. Ένας δυνατός espresso με πλούσια σοκολάτα, σιρόπια μπανάνας & καραμέλας που γαρνίρεται με σαντιγύ και κομματάκια cookies και δίνει την αίσθηση οτι μέσα στο ποτήρι σου έχεις ένα μπανόφι. Το δοκίμασα και χωρίς καλαμάκι, οι υπόλοιποι ας προσέξετε όταν θα πιείτε την πρώτη γουλιά να μην δημιουργηθεί μουστάκι από την κρέμα του και εμφανιστείτε έτσι σε κάποιο zoom call. Σε κάθε περίπτωση βέβαια δικαιολογείστε. Με τι το ταίριαξα αυτή τη φορά; Ανάμεσα στις δύο επιλογές Bao Bun αυτή με κοτόπουλο και sweet chilli (φιλέτο κοτόπουλο, γαλοπούλα, iceberg, πιπεριά Φλωρίνης, γλυκό τσίλι και σουσάμι) και Bao Bun με carpaccio μόσχου (Καρπάτσιο, παρμεζάνα, ρόκα, πέστο βασιλικου και μαυροκούκι) επέλεξα το δεύτερο απλά για να υποκλιθώ στο συνδυασμό carpaccio μόσχου με αφράτο ψωμάκι bao. Ένα πρωινό ποτέ δεν ήταν πιο απολαυστικό, κι εγώ πιο έτοιμη από ποτέ, για να υποδεχτώ το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.