Θεματα

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι

Υπάρχει λόγος που το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει...

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι
Φωτογραφία: Henley Design Studio/ Unsplash

Τι δεν πρέπει να κάνεις νηστικός: γυμναστική, κατανάλωση αλκοόλ, ύπνος, βόλτα στο σούπερ μάρκετ

Εάν υπάρχει κάτι που επηρεάζει με τον πιο άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο τις καθημερινές σου δραστηριότητες, τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία, αυτό είναι το φαγητό που τρως. Το ίδιο ισχυρός είναι και ο αντίκτυπος στα παραπάνω, όταν… δεν τρως. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, έλεγε άλλωστε η σοφή παροιμία. Κλισέ θα πεις, «παλιά» και τετριμμένη έκφραση, αλλά… ισχύει. Και είναι πολλά ακόμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι νηστικός όπως:

Μην κάνεις γυμναστική νηστικός
Υπάρχουν κάποιοι που αντέχουν 1 ώρα έντονης αεροβικής άσκησης, και αφού μπορούν, καλά κάνουν. Αυτός όμως δεν είναι ο γενικός κανόνας. Βασικά, είναι εντελώς λάθος. Εάν δοκιμάσεις να γυμναστείς εντελώς νηστική, το πιθανότερο είναι να νοιώσεις αδιαθεσία, ζαλάδα ή μια «αδικαιολόγητη» κούραση πριν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου. Ένα μικρό σνακ περίπου μία ώρα πριν από τη γυμναστική ή ένα μικρό γεύμα περίπου δυο ώρες νωρίτερα θα δώσει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Μια μπανάνα και ένα γιαούρτι ή 1 μήλο και ένα γιαούρτι ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, θα ήταν ιδανικά.

Μην πιεις αλκοόλ νηστικό

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι
Φωτογραφία: Nate Johnston/Unsplash

Είτε είσαι, είτε δεν είσαι «δυνατό ποτήρι», το να πιεις αλκοόλ με άδειο στομάχι δεν είναι και τόσο έξυπνη ιδέα. Όχι μόνο το αλκοόλ θα σε ζαλίσει γρηγορότερα - και αυτή η ζαλάδα δεν θα είναι της ευφορίας και της χαράς, το αντίθετο μάλλον - αλλά θα σε κάνει να πεινάσεις περισσότερο, με αποτέλεσμα να ενδώσεις σε απαγορευτικές ποσότητες και, εξυπακούεται, ποιότητες φαγητού.  

Μην κοιμηθείς νηστικός

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι
Φωτογραφία: Alisa Anton/ Unsplash

Ναι, το ξέρεις πως δεν πρέπει να φας πέντε σουβλάκια και μια σοκολάτα λίγο πριν αποσυρθείς στα ενδότερα, αλλά σίγουρα όχι και να μην φας καθόλου. Το άδειο στομάχι δεν θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς εύκολα και όταν σε πάρει τελικά ο ύπνος, δεν θα είναι ποιοτικός και δεν θα σε ξεκουράσει.  Ένα ποτήρι γάλα ή μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο ή ένα γιαούρτι είναι ό, τι πρέπει.  

Μην πας στο σούπερ-μάρκετ νηστικός

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι
Φωτογραφία: Devon Divine/ Unsplash

Είναι γεγονός. Όταν μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ «νηστική» κινδυνεύεις να… αδειάσεις τα ράφια. Το άδειο σου στομάχι, και το υποσυνείδητο, θα σε τραβούν σαν υπνωτισμένη σε διαδρόμους με προϊόντα που εκτός του ότι δεν βρίσκονται στη λίστα σου, έχουν όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις, λιπαρά, θερμίδες, ζάχαρη, συντηρητικά και πρόσθετα, κοινώς είναι αυτά που κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν…(και θα τα πάρεις όλα!).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ