- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Gordon Ramsay: Εκτός χάρτη»: Επιστρέφει στο National Geographic
O πολυβραβευμένος σεφ ταξιδεύει σε Τασμανία, Νότιο Αφρική, Ινδονησία, Λουιζιάνα, Νορβηγία, Ινδία και Γουιάνα
«Gordon Ramsay: Εκτός χάρτη»: Ο νέος κύκλος κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, στις 21.00, στο National Geographic
Ο Gordon Ramsay επιστρέφει στο National Geographic για νέες, γευστικές περιπέτειες! Ο πολυβραβευμένος σεφ με αστέρια Michelin και αθλητής Ironman έρχεται σε επαφή με την παγκόσμια μαγειρική κουλτούρα μέσα από τα ταξίδια του, σε νέες τοποθεσίες ανά τον κόσμο, αναζητώντας αδιάκοπα τη γαστρονομική έμπνευση. Ο νέος κύκλος «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη», που θα προβληθεί παγκοσμίως σε 172 χώρες και 43 γλώσσες, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο National Geographic. Τα νέα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.00.
«Σε αυτό τον κύκλο, εξερευνούμε 7 νέες περιοχές, καθεμία από αυτές με πολύ διαφορετικά γαστρονομικά έθιμα και ιστορία», δήλωσε ο Ramsay. «Έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από τους ντόπιους και να ακούσουμε τις ιστορίες τους και αυτό ακριβώς είναι που μας δίνει μια βαθύτερη εμπειρία και κατανόηση του κόσμου γύρω μας».
Μέσα από τα ταξίδια του σε Τασμανία, Νότιο Αφρική, Ινδονησία, Λουιζιάνα, Νορβηγία, Ινδία και Γουιάνα, ο Gordon Ramsay βγαίνει… εκτός χάρτη, για να ανακαλύψει την τοπική γαστρονομική κουλτούρα. Εξερευνά σε βάθος κάθε τόπο που επισκέπτεται, ανεβαίνει βουνά, παλεύει με κύματα, αψηφά ψυχρές θερμοκρασίες και αναζητά τα καλύτερα συστατικά του κόσμου στην ύπαιθρο. Στοχεύοντας στη γαστρονομική τελειότητα, κολυμπά σε υπέροχα νερά μαζί με λευκούς καρχαρίες ενώ συμμετέχει και σε μια παραδοσιακή ταυρομαχία, βιώνοντας μια από τις μεγαλύτερες και πιο τολμηρές αποστολές του μέχρι σήμερα!
Ο διάσημος σεφ συναντά ντόπιους αλλά και θρύλους της τοπικής κουζίνας και υπό την καθοδήγηση τους συμμετέχει σε γαστρονομικά έθιμα, ανακαλύπτοντας τις πιο χαρακτηριστικές λιχουδιές και φρέσκες γεύσεις κάθε περιοχής. Κάθε συστατικό που συλλέγει, κάθε πιάτο που δοκιμάζει και κάθε άτομο που συναντά θα τον εμπνεύσει για να δημιουργήσει μια συνταγή από το μηδέν, με σκοπό να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της κάθε κουλτούρας. Κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με μια πρόκληση: ο Gordon Ramsay παίρνει μέρος σε μια μεγάλη μαγειρική δοκιμασία μαζί με ένα κορυφαίο σεφ του εκάστοτε τόπου στο πλευρό του, όπου προετοιμάζουν μαζί ένα γεύμα για τους ντόπιους που γνώρισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
Ο νέος κύκλος «Gordon Ramsay: Εκτός Χάρτη» περιλαμβάνει 7 επεισόδια
Αδάμαστη Τασμανία (Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου): Ο Gordon Ramsay εξερευνά την Τασμανία στα ανοικτά των ακτών της νότιας Αυστραλίας. Ανακαλύπτει την αγνότητα του νησιού βουτώντας σε νερά που συχνάζουν καρχαρίες για να βρει γιγάντιους αστακούς, αναζητάει τοπικά βότανα αποφεύγευντας τα δηλητηριώδη φίδια που κρύβονται στους θάμνους, ψαρεύει πέστροφες με ένα υδροπλάνο, ενώ παράγει το δικό του μέλι. Και όλα αυτά πριν αντιμετωπίσει την Analiese Gregory, σε μία επική γιορτή γεύσεων.
Η Ύπαιθρος της Νότιας Αφρικής (Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου): Ο Gordon Ramsay έρχεται κοντά με ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και ιπποπόταμους στο εμβληματικό άγριο τοπίο του KwaZulu-Natal στη Νότια Αφρική. Εκεί, μαθαίνει τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των πολεμιστών και δασκάλων Ζουλού χρησιμοποιώντας ένα τοπικό «braai». Πέφτει από ένα ελικόπτερο στον οργισμένο Ινδικό Ωκεανό, μαζεύει μύδια μέσα από βράχια, πριν μαγειρέψει με τη διάσημη σεφ, Zola Nene, για έναν από τους αρχηγούς των Ζουλού.
Η Κουζίνα Bαyou της Λουιζιάνα (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου): Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει στη Λουιζιάνα για να μάθει τα μυστικά της μαγειρικής Cajun. Συναντά τον Eric Cook - έναν πρώην πεζοναύτη και πλέον διάσημο σεφ – ο οποίος τον στέλνει στο έλος για να φέρει πίσω ό,τι πιο ενδιαφέρον βρει. Στην αναζήτησή του, ο Ramsay αντιμετωπίζει επικίνδυνα πλάσματα από τα βάθη των βάλτων μέχρι τη μέση του Κόλπου του Μεξικού. Θα αντέξει την πρόκληση ή οι ικανότητές του εξαντλούνται στο… «Τέλος του Κόσμου»;
Τα Εκπληκτικά Υψίπεδα της Σουμάτρα (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου): Η αποστολή του Gordon Ramsay να γνωρίσει τις πιο συναρπαστικές κουζίνες του κόσμου τον φέρνει σε ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ινδονησίας, τη Σουμάτρα, όπου διακινδυνεύει την ασφάλεια του για να αποκτήσει τα συστατικά που χρειάζεται. Είτε βρίσκεται σε ένα πλοίο στη μέση του ωκεανού, είτε εξερευνά ένα δαιδαλώδες σύστημα σπηλαίων, είτε αρμέγει βουβάλια ή τρέχει από πίσω τους, η αφοσιώση του στη μαγειρική δοκιμάζεται, ενώ η πίεση αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν έχει τον κορυφαίο σεφ της Ινδονησίας, William Wongso, να τον επιβλέπει.
Άγριες Ζούγκλες στη Γουιάνα (Κυριακή 4 Οκτωβρίου): Ο Gordon Ramsay ταξιδεύει βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος της Νότιας Αμερικής, για να εξερευνήσει τις γαστρονομικές ρίζες της κουζίνας της Γουιάνα. Προσγειώνεται από ένα ελικόπτερο μέσα στη ζούγκλα, κυνηγά καϊμάν με γυμνά χέρια, ψαρεύει πιράνχας με καλάμι από μπαμπού και φτιάχνει το δικό του βέλος για να πιάσει ψάρια-δολώματα για τα δρακόψαρα, ενώ θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον τοπικό ανερχόμενο αστέρα της γαστρονομίας, Delvin Adams, για να μαγειρέψει ένα πλούσιο γεύμα για την τοπική φυλή των αμερικανών ινδιάνων ιθαγενών
Πρωτεύουσα Μπαχαρικών της Ινδίας (Κυριακή 11 Οκτωβρίου): Από τις ακτές μέχρι τα βουνά της νότιας Ινδίας, ο Gordon Ramsay ξεκλειδώνει τις σύνθετες γεύσεις της περιοχής, γνωστή και ως η πρωτεύουσα των μπαχαρικών. Έρχεται αντιμέτωπος με τα κύματα του ωκεανού με όπλο του ένα γιγαντιαίο δίχτυ ψαρέματος, αντιμετωπίζει το τσίμπημα επικίνδυνων μυρμηγκιών, τρέχει σε χωματόδρομους με ένα μικρό αγωνιστικό αυτοκίνητο και «παίρνει φωτιά» από τις εξαιρετικά πικάντικες τοπικές λιχουδιές. Όλα αυτά πριν προσπαθήσει να εντυπωσιάσει μια ομάδα από παραδοσιακές μαγείρισσες με τη δική του προσέγγιση στην τοπική τους κουζίνα. Ο σκληρός σεφ, ιστορικός φαγητού και τηλεοπτικός οικοδεσπότης Shri Bala δίνει στον Ramsay ένα μάθημα για τη διάσημη ιστορία μπαχαρικών της Ινδίας.
Νορβηγική Γη των Βίκινγκ (Κυριακή 18 Οκτωβρίου): Ο Gordon Ramsay φέρνει στην επιφάνεια τον Βίκινγκ που κρύβει μέσα του και εναρμονίζεται με τις παγωμένες θερμοκρασίες της Νορβηγίας τον Δεκέμβριο για να ανακαλύψει τις ασύλληπτες γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Βουτάει για οστρακοειδή στα ψυχρά νερά των φιορδ και παλεύει κόντρα σε ένα κοπάδι ταράνδων μαζί με ανθρώπους της φυλής Sami. Κι όλα αυτά πριν τεστάρει τις νέες του ικανότητες για να προετοιμάσει ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα με τον ντόπιο σεφ, Christopher Haatuft.
Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: Το site natgeotv.com/gr, τη σελίδα του National Geographic στο Facebook, το κανάλι στο YouTube & τo Instagram Account
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.