- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
6 τέλεια παγωτατζίδικα στην Αθήνα: Bufala Gelato, Maraboo, Κόκκιον, Dickie Dee, Spoild, Oggi
Ωραία η Αθήνα τον Αύγουστο. Και καυτή. Κυρίως καυτή. Τόσο καυτή που χρειάζεσαι ένα (μη σου πω και δύο) χωνάκι παγωτό επειγόντως! Ευτυχώς, τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, αυτή η πόλη γέμισε gelaterias. Βελούδινο παγωτό, πρωτότυπες ιδέες, εκατοντάδες γεύσεις. Όρεξη να’ χεις να γλείφεις…
Bufala Gelato
Φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα να αγκαλιάζει τις μπάλες φρέσκου παγωτού. Αν αυτό δεν είναι ένα από τα όνειρά σου που έγινε πραγματικότητα, τότε κάνεις λάθος όνειρα. Εκτός από αυθεντικό, υπέροχο gelato, παγωτό μηχανής και φρουτένια sorbet, θα βρεις επίσης και παγωτό από 100% βουβαλίσιο γάλα που θα σε στείλει κατευθείαν στο ζαχαρένιο παράδεισο. www.bufalagelato.com
Maraboo
Στο λιλιπούτειο παγωτατζίδικο της Αρχελάου τα χρώματα, τα τεχνητά αρώματα και τα «κακά» λιπαρά δεν έχουν θέση. Θα βρεις μόνο αγνό παγωτό, φτιαγμένο αποκλειστικά με τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Υπάρχουν γύρω στις 10 γεύσεις, αλλά είναι η μία πιο νόστιμη από την άλλη (δοκίμασε το παγωτό ανθόγαλο να πάθεις πλάκα!). Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037
Κόκκιον
Το παγωτό του Κόκκιον είναι ικανό να σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης Βασίλης Παπαματθαίου που μετά τις σπουδές του στη Le Cordon Bleu του Παρισιού και τη θητεία του σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιούργησε τη μικρή αυτή ζαχαρένια γωνιά. Το παγωτό εδώ είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να έχει την τέλεια υφή, γεύση και ποιότητα. Δοκίμασε τα πάντα. Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511
Βουλής, η οδός του παγωτού
Την αρχή την έκανε το Dickie Dee (Βουλής 23, Σύνταγμα) με το υπέροχο παγωτό μηχανής του. Εδώ –μεταξύ άλλων– θα βρεις την ωραιότερη αλμυρή καραμέλα της πόλης, και αν θες, μπορείς να τυλίξεις γύρω της… μαλλί της γριάς. Αξίζει να δοκιμάσεις και τα γλυκάκια του. Αμέσως μετά την καραντίνα, δύο ακόμα παγωτοστέκια ξεφύτρωσαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το ένα είναι το Spoild (Βουλής 5, 210 3210115 με ένα μοναδικό concept: μετατρέπει το δικής του παραγωγής gelato σε παγωτό μηχανής ή milkshake μέσω μιας ειδικής κατασκευής που μοιάζει με… κομπρεσέρ. Αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς, μπορείς να προσπεράσεις τις προτάσεις του καταλόγου και να φτιάξεις το δικό σου παγωτό. Θα βρεις επίσης φρεσκοψημένα american cookies που ψήνονται εδώ κάθε πρωί. Η δεύτερη άφιξη είναι το Oggi (Βουλής 17, 210 3246995), μια αυθεντική ιταλική gelateria. Θα ανακαλύψεις 20 γεύσεις που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ από τις καλύτερες πρώτες ύλες (το γάλα είναι από τη φάρμα Κουκάκη, το φιστίκι από τη Σικελία, και η σοκολάτα από τη φημισμένη Modica της Σικελίας). Αξίζει να δοκιμάσεις το Brioche Gelato, ένα πελώριο αφράτο brioche που γεμίζεται με το παγωτό της επιλογής σου, αλλά και την terza nota cacao που είναι η αγαπημένη γεύση παγωτού του… Πάπα (όντως).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.