Θεματα

4 gelaterie για να φας νόστιμο παγωτό στην Αθήνα

H Aθήνα δροσίζεται

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
ΤΕΥΧΟΣ 743
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ice_cream.jpg

4 gelaterie για να φας νόστιμο παγωτό στην Αθήνα, όπως το Maraboo και το Arte

Υπάρχουν εκείνες οι φωτεινές στιγμές στην πορεία μιας μέρας που έχουν τη δύναμη να τη μετατρέψουν από συνηθισμένη σε ξεχωριστή. Όσο μεγαλώνεις, τέτοιες στιγμές μάλλον λιγοστεύουν... Όταν βέβαια κάτι τέτοιο συμβεί, είναι υπέροχο. Και μπορεί μεν ο ενήλικος εαυτός σου να μην αντιμετωπίζει πια το σινεμά, το κολύμπι, τη βόλτα στο πάρκο με τη λαχτάρα που είχες ως παιδί, υπάρχει όμως κάτι που εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο μαγικό, το ίδιο ξελιγωτικό ακριβώς όπως τότε. Είναι γλυκό, δροσερό, φρουτένιο ή πασπαλισμένο με σοκολάτα. Στερεώνεται σε ένα ξύλο ή απλώνεται σε ένα χωνί. Σερβίρεται σε κύπελλα (για τους δειλούς) και συναρμολογείται με χίλιους δύο τρόπους. Είναι το παγωτό. Και, ναι, σου φτιάχνει την ημέρα.

Σεβόμαστε απόλυτα όσους επιμένουν να τρώνε και τον χειμώνα, καθώς είναι μία απόλαυση που οφείλει να μην καταπιέζεται από... ποταπές έννοιες όπως οι εποχές. Η αξία όμως μιας καλοκαιρινής βόλτας στα πολύχρωμα στενάκια της πόλης κρατώντας ένα χωνάκι στο χέρι είναι ανεκτίμητη. Και το παγωτό μοιάζει ακόμα πιο νόστιμο και ποθητό, όταν συνοδεύεται από τη χαλαρή ατμόσφαιρα μιας ζεστής εποχής. Σήμερα η Αθήνα έχει γεμίσει από gelaterie και μαγαζιά με τις καλύτερες δυνατές επιλογές για σωστό παγωτό, στις πιο περίεργες και γκουρμέ γεύσεις, με πεντανόστιμες γαρνιτούρες και φρέσκα υλικά, πρωτότυπους τρόπους παρασκευής και ποπ σερβιρίσματα. Αν είσαι από αυτούς που υποστηρίζουν πως μπορεί να ζουν μόνο με παγωτό από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, έχεις και με το παραπάνω τη δυνατότητα να το αποδείξεις… Κι εμείς μαζί σου!


Παγωτά που δοκιμάσαμε και προτείνουμε:
 

arte Athens 
Οι πιο σύγχρονες γεύσεις παγωτού στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας

arte Athens, Οι πιο σύγχρονες γεύσεις παγωτού στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας

arte Athens, Οι πιο σύγχρονες γεύσεις παγωτού στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας

Περπατάς στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων, τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας. Νιώθεις την αύρα της πόλης να σε τυλίγει, απολαμβάνεις τη γραφικότητα του τοπίου που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και σταματάς στον αριθμό 16. Σου αφήνω δύο λεπτά να απολαύσεις το θέαμα του τριών μέτρων καταρράκτη διακοσμητικής σοκολάτας που γεμίζει τα μάτια σου καρδούλες και την ψυχή σου γλύκα. Τώρα πάμε να δοκιμάσουμε παγωτό από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, όπως το καϊμάκι με αγριοκέρασο, το sorbet σοκολάτας ή το Catalino – το παγωτό με τις στρώσεις και την αλμυρή καραμέλα που θα μαγέψει τον ουρανίσκο σου. Ό,τι καινούργιο σε παγωτό κυκλοφορεί στην πατρίδα του παγωτού, την επόμενη ημέρα το βρίσκεις στο arte Athens. Κι επειδή δικαίωμα στο παγωτό έχουν και όσοι προσέχουν τη διατροφή τους, εδώ θα βρεις και γεύσεις με stevia αλλά και vegan επιλογές. Αν δεν είναι το παγωτό τέχνη, τότε τι;

arte Athens, Οι πιο σύγχρονες γεύσεις παγωτού στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας

● Τριπόδων 16, Αθήνα, 213010 0700, www.arte-plaka.gr, FB: Arte Athens, Insta: Arte _Athens


Morris Brown
Πρωτότυπες χειροποίητες γεύσεις παγωτών, δίπλα στα πιο δροσερά sorbet cocktails

Morris Brown, Πρωτότυπες χειροποίητες γεύσεις παγωτών, δίπλα στα πιο δροσερά sorbet cocktails

Το Morris Brown καταφέρνει να µάς εκπλήσσει κάθε φορά που περνάµε την πόρτα του. Οι γεύσεις των παγωτών του δεν είναι σχεδόν ποτέ σταθερές, συνεχώς αλλάζουν και γίνονται όλο και πιο δηµιουργικές. Στο ψυγείο µπορεί να συναντήσεις αγαπηµένες γεύσεις µόνες τους, όπως το φουντούκι, συνδυασµένες µεταξύ τους, όπως συχνά γίνεται µε τη σοκολάτα και την καραµέλα, αλλά και πρωτότυπες γεύσεις που δεν είχαν περάσει ποτέ από το µυαλό σου, σαν τον χαλβά και το εκµέκ µπακλαβά. Για να καταλάβεις την ποικιλία αρκεί να σου πούµε ότι, από το άνοιγµά του, το Morris Brown έχει δηµιουργήσει περισσότερες από 600 γεύσεις.

Morris Brown, Πρωτότυπες χειροποίητες γεύσεις παγωτών, δίπλα στα πιο δροσερά sorbet cocktails

Τα παγωτά δεν θα µπορούσαν να είναι πιο φρέσκα. Φτιάχνονται καθηµερινά στο εκάστοτε κατάστηµα, όπως γίνεται και µε τα sorbet, που έχουν ως βάση τους φρέσκα φρούτα. Αν δεν θες να τα απολαύσεις µόνα τους, το µαγαζί δίνει πολλές επιλογές. Οι δικές µας αγαπηµένες είναι είτε πάνω στις χειροποίητες βάφλες του, είτε σε ένα sorbet cocktail, στο οποίο θα συνδυάσεις την αγαπηµένη σου γεύση sorbet µε το ποτό της επιλογής σου.

Morris Brown, Πρωτότυπες χειροποίητες γεύσεις παγωτών, δίπλα στα πιο δροσερά sorbet cocktails

● Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια, 2106819898, FB: Morris Brown Vrilissia / Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη, 2108041981, FB: Morris Brown


L’ arte del gelato
Υπέροχο ιταλικό παγωτό

L’ arte del gelato, Υπέροχο ιταλικό παγωτό

L’ arte del gelato, Υπέροχο ιταλικό παγωτό

Η τέχνη του παγωτού στην αυθεντική του εκδοχή στο L’arte del gelato! Απόλαυσε την ιταλική συνταγή του, µέσα από τις εκατοντάδες γεύσεις του που εναλλάσσονται καθηµερινά και συνδύασέ το µε µια βάφλα l’arte del gelato είτε στο πιάτο, είτε στο χέρι. Αλλιώς, δοκίµασε να αγκαλιάσεις το παγωτό σου µε δύο cookies σε µορφή burger ή συνοδευόµενο µε τα µοναδικά χωνάκια που διαθέτει, χωνάκι µέσα σε µεγαλύτερο χωνάκι και ενδιάµεσα αυθεντική σοκολάτα γάλακτος… Και αν η διάθεση είναι για σπίτι, διανέµει όλα του τα προϊόντα στο χώρο σου από την πρώτη µέρα που ξεκίνησε! Μην ξεχάσεις να δοκιµάσεις τον espresso L’arte del gelato. Είναι σήµα-κατατεθέν του και σε ταξιδεύει στη µαγευτική Ιταλία. Ένα L’arte del gelato είναι κοντά σου!

L’ arte del gelato, Υπέροχο ιταλικό παγωτό

● Γλυφάδα, Αρτέµιδος 1, Πλ. Εσπερίδων, 2108985500// Ηλιούπολη, Ελευθερίου Βενιζέλου 135, 2109901669// Ψυρρή, Μιαούλη 26, 2103220031// Ίος, Χώρα, 2286092101, www.lartedelgelato.gr, Insta: lartedelgelatogr


Μaraboo
Το πιο λαχταριστό σημείο του Παγκρατίου

Μaraboo, Το πιο λαχταριστό σημείο του Παγκρατίου

Μaraboo, Το πιο λαχταριστό σημείο του Παγκρατίου

Οι ειδήµονες υποστηρίζουν ότι µπορείς να καταλάβεις το ποιοτικό παγωτό δοκιµάζοντας µια µπάλα ανθόγαλο και αναζητώντας την αυθεντική και αγαπηµένη γεύση γάλακτος που σου θυµίζει παιδική ηλικία. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει, το Maraboo παίρνει κατευθείαν άριστα. Το συνοικιακό παγωτατζίδικο του Παγκρατίου έχει ανοίξει εδώ και ενάµιση χρόνο µαγεύοντας τους µόνιµους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς, οι οποίοι σπεύδουν κάθε µέρα να δοκιµάσουν το εκπληκτικό παγωτό της Βίκυς και του Ιγκόρ. Έχοντας σπουδάσει την τέχνη του παγωτού στη Ρώµη, δίπλα στους πιο σπουδαίους δασκάλους, η Βίκυ θέλησε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση στην καρδιά της Αθήνας, µεταφράζοντας όλα όσα έµαθε στα ελληνικά δεδοµένα, µε τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες της αγοράς. Το αποτέλεσµα; Ένα απίστευτα γευστικό παγωτό, µε εξ ολοκλήρου αγνά υλικά, φτιαγµένο από βάσεις που παρασκευάζονται από τους ίδιους στο εργαστήριο του Maraboo. Χωρίς χρώµατα, τεχνητά αρώµατα ή «κακά» λιπαρά, µελετηµένο σε τέτοιο βαθµό που χρησιµοποιείται η λιγότερη δυνατή ζάχαρη ενώ προκύπτει η πιο υπέροχη, γλυκιά γεύση µε µαγευτική υφή. Θα βρεις γύρω στις 10 τροµερές γεύσεις, οι οποίες εναλλάσσονται ανάλογα την εποχή, ενώ οι σταθερές είναι το ανθόγαλο, το sorbet µαύρη σοκολάτα, η σοκολάτα γάλακτος και η απίστευτη καραµέλα µε αλάτι. Δοκίµασε επίσης τις πιο πρωτότυπες επιλογές, όπως το µαύρο σουσάµι (και vegan βεβαίως, βεβαίως), ενώ µη φύγεις πριν γευτείς ένα από τα sorbet του µαγαζιού, µε µεγάλη περιεκτικότητα σε φρούτα και τίποτα ζωικό.

Μaraboo, Το πιο λαχταριστό σημείο του Παγκρατίου

●  Αρχελάου 17, Παγκράτι, 2107247037, Fb: Maraboo Ice Cream, Insta: marabooicecream

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ