- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5 Έλληνες bakers δουλεύουν από το σπίτι και γλυκαίνουν τον κόσμο
Πώς είναι να στήνεις επιχείρηση στην κουζίνα σου;
Γνωρίστε πέντε Έλληνες bakers που φτιάχνουν λαχταριστά cookies, τούρτες και κέικ
Εσείς για ποιον λόγο μπορείτε να χαζεύετε στο ινσταγκραμ με τις ώρες; Παρακολουθείτε τις ιστορίες των φίλων σας, πατάτε like σε ταξιδιάρικους λογαριασμούς με φοβερές φωτογραφίες ή ασχολείστε με τα συνολάκια των ινφλουένσερς και αναρωτιέστε ποιο θα αγοράσετε; Σεβαστά όλα τα παραπάνω, αλλά προφανώς χάνετε το καλύτερο κομμάτι της πλατφόρμας. Και αυτό φυσικά είναι το food porn. Πολλές χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο κολασμένων φαγητών και γλυκών, τα οποία φαίνονται τόσο λαχταριστά που σου έρχεται να γλείψεις την οθόνη του κινητού σου.
Στην αναζήτηση ανάλογων προφίλ, με μία μεγαλύτερη προσήλωση στο γλυκό περιεχόμενο (διότι ζάχαρη τα πάντα), μπορεί κανείς να συναντήσει πολλούς ταλαντούχους bakers, οι οποίοι ψήνουν απίστευτες συνταγές και στην συνέχεια δημοσιεύουν φωτογραφίες με τις δημιουργίες τους. Μπισκότα, cupcakes, τούρτες-αριστουργήματα, τάρτες και κέικ κάνουν παρέλαση σε τετράγωνα κουτάκια και σου ανοίγουν την όρεξη. Και ευτυχώς για εσένα, οι περισσότεροι κάνουν delivery. Βρήκαμε 5 από αυτούς που μένουν κάπου στην Αθήνα, έχουν στήσει τα εργαστήριά τους κυρίως στις κουζίνες τους και κάνουν τα όνειρά τους γλυκιά πραγματικότητα. Τους ρωτήσαμε τα σχέδια για το μέλλον, το πώς επηρέασε την καθημερινότητά τους ο COVID-19 και ΦΥΣΙΚΑ ποια είναι τα best sellers τους.
Marietta Kostourou
Anthos Cupcakes
H Μαριέττα είναι αυτοδίδακτη cake designer και ασχολείται με την διακόσμηση και το baking από πολύ μικρή, ψήνοντας διάφορες γλυκές νοστιμιές για την οικογένεια και τους φίλους της. Μετακομίζοντας στο Λονδίνο το 2014 αποφάσισε να εμπιστευτεί τα ενθαρρυντικά λόγια των αγαπημένων της προσώπων και να αντιμετωπίσει το χόμπι της πιο σοβαρά, δημιουργώντας το Anthos Cupcakes.
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο baking και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Η δυνατότητα που μου δίνει να συμμετέχω σε σημαντικές στιγμές της ζωής ανθρώπων. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίηση στα πρόσωπά τους μόλις αντικρίζουν τις παραγγελίες τους - οι οποίες πάντα είναι ειδικά σχεδιασμένες για εκείνους. Αυτό με γοητεύει περισσότερο και με εμπνέει να συνεχίσω. Είναι ένας χώρος που εξελίσσεται συνεχώς - η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να παραμένεις ενημερωμένος, να παρακολουθήσεις νέα trends και ταυτόχρονα να δημιουργείς κάτι που ξεχωρίζει και θα εκπλήξει το κοινό σου ευχάριστα κάθε φορά.
Είσαι από τα άτομα που πιστεύει ότι αν μία συνταγή είναι πετυχημένη δεν πρέπει να την πειράζουμε ή κάνεις συνέχεια πειράματα;
Για μένα το baking είναι μια μορφή τέχνης. Η τέχνη από μόνη της είναι μοναδική. Έτσι λοιπόν πάνω σε μια παραδοσιακή βάση δοκιμάζω διάφορες γεύσεις, υφές και σχέδια. Με όρεξη και φαντασία μπορείς να γίνεις ένας μικρός τρελός επιστήμονας και να πειραματιστείς με τους πιο απίθανους και γευστικούς συνδυασμούς!
Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά; Πιστεύεις ότι θα συναντήσεις δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης μετά τον Covid;
Η εποχή του Covid ήταν μια εποχή που μου έδωσε τη δυνατότητα και τον χρόνο να αφοσιωθώ στο baking με έναν πιο εντατικό ρυθμό και με πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κόσμος στράφηκε πολύ στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στα πράγματα που θα μπορούσαν να φτάσουν σε εκείνον με έναν ασφαλή τρόπο από την άνεση του σπιτιού του. Η δημιουργία ενός εργαστηρίου και αργότερα e-shop είναι στα επόμενά μου βήματα.
Έχεις εργαστήριο ή ψήνεις τις παραγγελίες σου από την κουζίνα του σπιτιού σου; Αν ισχύει το δεύτερο τι προκλήσεις και δυσκολίες προκύπτουν;
Είναι στα άμεσα σχέδια μου η δημιουργία κάποιου εργαστηρίου όμως προς το παρόν είμαι home-based. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω είναι κυρίως λειτουργικές, λόγω έλλειψης επαγγελματικού εξοπλισμού μια μεγάλη παραγγελία μπορεί να πάρει τον διπλάσιο χρόνο απ' ότι σε έναν επαγγελματικό χώρο. Τι καλύτερο όμως από το να γεύεσαι σε ένα γλυκό την χαρά και την αγάπη της σπιτικής κουζίνας; Σκοπός μου είναι αυτό το συναίσθημα να διατηρηθεί και όταν ανοίξω το δικό μου εργαστήριο.
Έχεις χρόνο/όρεξη να μαγειρεύεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου;
Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να περνούν οι άνθρωποί μου καλά τρώγοντας τα φαγητά μου. Και φυσικά υπάρχει πάντα χώρος και χρόνος να μαγειρεύω.
Ποιο είναι το απόλυτο best seller σου;
Αν κανείς μπει στο website θα βρει μεγάλη ποικιλία από cakes, cupcakes, cake pops, donuts, macaroons και μαρέγκες. Την τιμητική τους έχουν όμως τα cupcakes με τα χειροποίητα λουλούδια από βουτυρόκρεμα. Κάθε κουτί είναι σαν ένας μικρός κήπος γεμάτος λουλούδια! Κάθε προϊόν μου είναι χειροποίητο, κάτι που το καθιστά μοναδικό. Επομένως ποιος ξέρει; Μπορεί η επόμενη παραγγελία να είναι το best-seller μου!
Έρη Καρακούση
Eri Bakes Vegan
H Έρη εξειδικεύεται στην vegan ζαχαροπλαστική, η οποία στα χέρια της φαίνεται εξίσου γευστική και άκρως φωτογενής. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους εστίασης στην Αθήνα όπως το Big Mouth και έχει κάνει αισθητή την (τρομερά ροκ) παρουσία της σε events όπως την δημοτική αγορά της Κυψέλης.
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο baking και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι η δυνατότητα να φτιάχνω πράγματα τα οποία δεν είναι συνηθισμένα και να απολαμβάνω γλυκά που έχω αγαπήσει, κάνοντάς τα στις vegan εκδοχές τους. Γι’ αυτό και ξεκίνησα να θέλω να μοιράζομαι αυτή την ευχαρίστηση και χαίρομαι πάρα πολύ που οι δημιουργίες μου γίνονται αγαπητές από τον κόσμο. Κάθε φορά που ακούω όμορφα λόγια ή δέχομαι υποστήριξη με κάνει να σηκώνομαι το πρωί και να το κάνω όλο αυτό με όρεξη. Έτσι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνεχίσω να το κάνω με την ίδια όρεξη και αγάπη.
Είσαι από τα άτομα που πιστεύει ότι αν μία συνταγή είναι πετυχημένη δεν πρέπει να την πειράζουμε ή κάνεις συνέχεια πειράματα;
Προσωπικά πειραματίζομαι πολύ με τις συνταγές μου ώστε να τις φτάσω σε ένα επίπεδο που θα είμαι εγώ ικανοποιημένη 100%. Όταν λοιπόν αυτή πάει καλά και θα έχει απήχηση στον κόσμο τότε θα την αφήσω ως έχει, με εξαίρεση κάποιες παραλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες και τις εποχές (εποχικά φρούτα). Παρόλα αυτά, πιστεύω πως συνεχώς μπορείς να εξελίσσεις αυτό που κάνεις και να βλέπεις άλλες πτυχές του –πετυχημένες ή μη-. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να αποκτάς εμπειρία.
Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά και πιστεύεις ότι θα συναντήσεις δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης μετά τον Covid;
Ανέκαθεν στόχος μου ήταν να δουλέψω σε έναν δικό μου επαγγελματικό χώρο, πράγμα που λόγω προσωπικών μου δυσκολιών προς το παρόν δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. O Covid κάνει τα πράγματα δύσκολα για όλους, αλλά η υποστήριξη του κόσμου με κάνει να δουλεύω με ακόμα περισσότερο μεράκι και αγάπη.
Έχεις εργαστήριο ή ψήνεις τις παραγγελίες σου από την κουζίνα του σπιτιού σου; Αν ισχύει το δεύτερο τι προκλήσεις και δυσκολίες προκύπτουν;
Προς το παρόν δουλεύω απ’ την κουζίνα του σπιτιού μου και το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το θέμα χώρου. Ειδικότερα ο πάγκος εργασίας και ο χώρος αποθήκευσης. Όταν λοιπόν συμμετέχω σε εκδηλώσεις ή έχω μεγάλες παραγγελίες μετατρέπω όλο μου το σπίτι σε εργαστήριο.
Έχεις χρόνο/όρεξη να μαγειρεύεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου;
Συνήθως ναι. Όταν δεν έχω πολύ ψήσιμο με τις παραγγελίες τότε έχω και παραπάνω όρεξη να φτιάξω κάτι λαχταριστό. Πάντα όμως ευχαριστιέμαι περισσότερο απο κάθε τι να μαγειρεύω για τους αγαπημένους μου!
Ποιο είναι το απόλυτο best seller σου;
Μμμ θα πω δύο... Ένα είναι το σοκολατένιο κείκ με επικάλυψη κρέμα απο φυστικοβούτυρο και φυσικά τα cinnamon rolls με γλάσο αρωματισμένο με σιρόπι σφενδάμου.
Δημήτρης Βάτης
The Cookie Dude
Ο Δημήτρης Βάτης είναι ένας σύγχρονος Μέρλιν μπισκότων. Ψήνει απίστευτα ζουμερά αμερικάνικα cookies στην μαγική του καλύβα και στα παραδίδει κατευθείαν στο σπίτι σου, ή όπου αλλού αισθανθείς την υπογλυκαιμία. Όποια γεύση και να δοκιμάσεις είναι πραγματικά μοναδική και αποκλείεται να ησυχάσεις μέχρι να τελειώσεις το κουτί.
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο baking και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ το φαγητό (αλμυρό ή γλυκό), η διαδικασία του να ανακατεύω υλικά για να βγάλω ένα αποτέλεσμα που μπορώ να το χαρώ τρώγοντας το. Φυσικά αυτό δεν πετυχαίνει πάντα, οπότε πρέπει να το ξαναδοκιμάσεις και να μην φοβάσαι την αποτυχία.
Είσαι από τα άτομα που πιστεύει ότι αν μία συνταγή είναι πετυχημένη δεν πρέπει να την πειράζουμε ή κάνεις συνέχεια πειράματα;
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορείς να έχεις κάτι πετυχημένο και ακόμα να δοκιμάζεις άλλα πράματα που ίσως από αυτά να εξελιχθείς ή να γεννήσεις κάποια άλλη επιτυχία.
Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά και πιστεύεις ότι θα συναντήσεις δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης μετά τον Covid;
O ιός πήγε πίσω πολλές επιχειρήσεις και δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να μαντέψουμε πόσο πολύ. Προσωπικά εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο που μου δόθηκε με πειραματισμούς για καινούργιες συνταγές. Αυτού του είδους την εξέλιξη κυνηγάω, μαζί με το να μεγαλώσω σαν επιχείρηση.
Έχεις χρόνο/όρεξη να μαγειρεύεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου;
Ναι μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω και προσπαθώ να το κάνω συχνά. Όταν μαγειρεύω, είναι πάντα με όρεξη.
Ποιο είναι το απόλυτο best seller σου;
Το soft double chocolate brownie cookie μου και ειδικά αυτό με το φυστικοβούτυρο από πάνω. Είναι κόλαση.
Aναστασία Νταλάκου
Μy Pastry Therapy
Η Αναστασία είναι επαγγελματίας baker και δουλεύει στο προσωπικό του νέου και υπέροχου Flour of Youth στο Κουκάκι. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται περαιτέρω με την ζαχαροπλαστική, φτιάχνοντας τα πάντα από sugar cookies μέχρι και τιραμισού ενώ μοιράζεται τις συνταγές με τους followers της.
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο baking και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Αυτό που με γοητεύει περισσότερο, είναι η ελευθερία που έχω να συνδυάζω γεύσεις και υφές για να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό και πρωτότυπο. Αυτό είναι επίσης και η μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς το να αποτυπώσω αυτό που έχω στη φαντασία μου δεν είναι πάντα η ευκολότερη υπόθεση και μερικές φορές χρειάζονται πολλές προσπάθειες για να το πετύχω.
Είσαι από τα άτομα που πιστεύει ότι αν μία συνταγή είναι πετυχημένη δεν πρέπει να την πειράζουμε ή κάνεις συνέχεια πειράματα;
Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να εξελίσσω τις συνταγές μου. Με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνω καινούργιες τεχνικές και μυστικά που μου αρέσει να εφαρμόζω σε παλαιότερες συνταγές, για να τις προσαρμόσω στις δικές μου προτιμήσεις.
Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά και πιστεύεις ότι θα συναντήσεις δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης μετά τον Covid;
Θα ήθελα πολύ να βρω ένα δικό μου χώρο όπου θα μπορώ να δείξω την προσωπικότητα μου μέσα από τις δημιουργίες μου. Δυστυχώς σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων και της κοινωνικής “απομόνωσης” που έφερε ο Covid, αλλά θέλω να ελπίζω πως θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε σύντομα.
Διαθέτεις κάποιο εργαστήριο ή ψήνεις τις παραγγελίες σου από την κουζίνα του σπιτιού σου; Αν ισχύει το δεύτερο τι προκλήσεις και δυσκολίες προκύπτουν;
Προς το παρόν, όλα τα φτιάχνω από την κουζίνα του σπιτιού μου. Είναι σίγουρα πρόκληση διότι σε σχέση με μια επαγγελματική κουζίνα, δεν έχω αρκετό χώρο και εξοπλισμό ώστε να μπορώ να φτιάχνω ταυτόχρονα πολλές παραγγελίες.Γι’αυτό συνήθως μου παίρνει περισσότερο χρόνο να ετοιμάσω αυτά που χρειάζομαι.
Έχεις χρόνο/όρεξη να μαγειρεύεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου;
Μπορεί για εμένα να μη μαγειρεύω, αλλά όσο λίγο χρόνο και να έχω πάντα μου αρέσει να ετοιμάζω κάτι για τους αγαπημένους μου. Η ευχαρίστηση που τους βλέπω να έχουν όταν τρώνε κάποιο από τα γλυκά μου, είναι η καλύτερη ανταμοιβή.
Ποιο είναι το απόλυτο best seller σου;
Αυτό που μου ζητάνε ξανά και ξανά, είναι οι τούρτες που είναι γεμάτες σοκολάτα! Όσον αφορά την εμφάνιση, είμαι πολύ χαρούμενη που με εμπιστεύονται να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό, έτσι κάθε τούρτα είναι μοναδική!
Δήμητρα Χανιώτη
Rock Your Cake
H Δήμητρα έχει μάθει όσα γνωρίζει για το baking και την διακόσμηση τελείως μόνη, ακολουθώντας την αγάπη της για τα γλυκά και ένα προφανές έμφυτο ταλέντο. Ξεκίνησε να ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με την ζαχαροπλαστική ως ένα πείραμα που μάλλον φαίνεται πετυχημένο.
Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο baking και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Αυτό που με γοητεύει στο baking είναι το ότι ξεκινάς από το 0 κάτι και στο τέλος, μέσα από αρκετή προσπάθεια κ άγχος, έχεις ένα αποτέλεσμα που σε ανταμείβει! Κάθε φορά έχω αυτό το γελάκι στο τέλος: "τα κατάφερα"! Ο, τι κ να βάλω στο μυαλό μου ή μου πουν να φτιάξω, θα το κάνω κ αυτό είναι κάτι που με μαγεύει!
Είσαι από τα άτομα που πιστεύει ότι αν μία συνταγή είναι πετυχημένη δεν πρέπει να την πειράζουμε ή κάνεις συνέχεια πειράματα;
Μια πετυχημένη συνταγή ας μην την αλλάξουν εκείνοι που δεν έχουν εμπειρία! Ειδικά στο baking, θέλει ακρίβεια και λεπτομέρεια. Εσύ βέβαια, πρέπει να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς για να διαφέρεις από τους άλλους! Κ αυτό κάνω, όσο αποκτώ εμπειρία με τον καιρό, έχω κ περισσότερο θράσος να πειραματιστώ. Τους τελευταίους μήνες πειραματίζομαι κ με vegan επιλογές στις τούρτες μου. Δε θα μπορούσαν να λείψουν άλλωστε αφού κ εγώ η ίδια είμαι vegan από τον Σεπτέμβριο.
Πώς θα ήθελες να εξελιχθείς επαγγελματικά και πιστεύεις ότι θα συναντήσεις δυσκολίες εξαιτίας της κατάστασης μετά τον Covid;
Θα ήθελα ν' ανοίξω έναν δικό μου χώρο - εργαστήρι. Η αλήθεια είναι πως με τον Covid η δουλειά μου μειώθηκε πάρα πολύ. Δειλά δειλά κάποιοι πλέον κάνουν τις παραγγελίες τους. Το καταλαβαίνω, ο κόσμος φοβάται! Βέβαια προσέχω πάρα πολύ, η μάσκα κaι τα γάντια είναι απαραίτητα κατά την παρασκευή των γλυκών. Αλλά αυτό έκανα και πριν απ' τον covid. Ούσα μαμά ενός αγοριού 5μιση χρονών, προσέχω και σέβομαι την υγιεινή των άλλων.
Έχεις εργαστήριο ή ψήνεις τις παραγγελίες σου από την κουζίνα του σπιτιού σου; Αν ισχύει το δεύτερο τι προκλήσεις και δυσκολίες προκύπτουν;
Δεν έχω κάποιο εργαστήρι ακόμη, όπως είπα παραπάνω, είναι το επόμενο βήμα. Είχα σκοπό να το κάνω άμεσα, αλλά μας πρόλαβε η κατάσταση αυτή, στην οποία ζούμε όλοι. Προς το παρόν το έχω παγώσει. Υπάρχουν δυσκολίες και ευκολίες στο να ψήνεις από το σπίτι. Το δύσκολο είναι ότι είσαι ατελείωτες ώρες στο σπίτι χωρίς να βλέπεις άνθρωπο (εκτός από τον άντρα και το παιδί μου) . Που αυτό σημαίνει και μηδέν κοινωνικοποίηση. Δν έχει ωράριο η δουλειά από το σπίτι. Συνήθως τελειώνω 3 τα ξημερώματα, αν έχω αρκετές παραγγελίες και αυτό γιατί πρέπει να κοιμηθώ έστω και λίγο. Επίσης, το μείον είναι ο χώρος που δεν υπάρχει πχ ένας μεγαλύτερος φούρνος, ένας μεγαλύτερος πάγκος, ένας αποθηκευτικός χώρος για τον εξοπλισμό μου. Και φυσικά το ότι κινείται μέσα ο μικρός, δε λέω πλέον το έχει συνηθίσει, αλλά όπως κ να το κάνουμε όταν δουλεύεις κάτι με λεπτομέρεια, θες να είσαι μόνος σου όσο γίνεται. Βέβαια όλα αυτά είναι πρόκληση για μένα αλλά η αλήθεια είναι πως δυσκολεύουν την καθημερινότητά μου. Υπάρχουν βέβαια και θετικά, το ότι ψήνω από το σπίτι σημαίνει πως δε χάνω χρόνο στο πήγαινε έλα, δεν είμαι αναγκασμένη να έχω κάποιον να κρατάει το παιδί μου, που σημαίνει ακόμη περισσότερος χρόνος μαζί του και δεν έχω τα έξοδα που έχει ένας άλλος χώρος εκτός του σπιτιού.
Έχεις χρόνο/όρεξη να μαγειρεύεις για τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου;
Χρόνο δεν έχω αλλά τον βρίσκω. Οργανώνομαι όσο μπορώ, μαγειρεύω τα βράδια για την επόμενη μέρα και καταψύχω φαγητό για να έχω σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος. Αγαπώ το μαγείρεμα, την υγιεινή διατροφή και πειραματίζομαι συνεχώς, επομένως δε θα μπορούσε να λείπει κ αυτό από την καθημερινότητά μου. Όρεξη κάποιες φορές δεν έχω να μαγειρέψω, ειδικά αν έχω περάσει 15 ώρες στην κουζίνα, αλλά εκεί είναι που με σώζουν τα vegan μπιφτεκάκια μου από όσπρια και λαχανικά που έχω βάλει στην κατάψυξη
Ποιο είναι το απόλυτο best seller σου;
Σιγουρα η τούρτα με μους σοκολάτας γάλακτος, φράουλες και oreo cookies. Εγώ (και οι vegan φίλοι) θα πω η vegan τούρτα με μους σοκολάτας-αβοκάντο και μπανάνες που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια λαχταριστή "κανονική". Επίσης, bestseller τα μπισκότα βανίλιας με ζαχαρόπαστα για κέρασμα με ό,τι σχέδιο έχει φανταστεί κάποιος (κι εδώ υπάρχει vegan επιλογή!) . Και φυσικά τα cakesicles που είναι πολύ εντυπωσιακά και νόστιμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.