- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Focaccia-έργο τέχνης: το καινούργιο μαγειρικό trend
Το πιο όμορφο μαγειρικό trend που έχουμε δει μέχρι στιγμής
Focaccia Art: το νέο trend της παγκόσμιας καραντίνας στο φαγητό και στο ψωμί
Η εστίαση στην χώρα μας μόλις πάτησε το restart και ένας τεράστιος αριθμός φανατικών foodies έχει ήδη κλείσει τραπέζι στο αγαπημένο του εστιατόριο ή απολαμβάνει ένα δροσερό cocktail σε κάποια αθηναϊκή ταράτσα. Άλλα μέρη του κόσμου όμως βρίσκονται ακόμα σε καραντίνα και προσπαθούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, κάνοντας δοκιμές και πειράματα στην κουζίνα. Έτσι γεννιούνται γευστικά trends που κατακλύζουν το διαδίκτυο και γεμίζουν ακόμα και εμάς με ιδέες για την επόμενη μαγειρική μας περιπέτεια. Μετά το dalgona coffee, τα cerial pancakes και τα χιλιάδες banana breads, ανακαλύψαμε μία νέα τάση της εποχής, η οποία σίγουρα είναι η πιο όμορφη από όλες. Ιδού λοιπόν το #focacciaart, ή αλλιώς ο τρόπος να κάνεις ένα ψωμί να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η foccacia, πρόκειται για ένα flat είδος ψωμιού ιταλικής καταγωγής, το οποίο θυμίζει αρκετά σε υφή την ζύμη της πίτσας. Έχει μία ξεχωριστή, συγκεκριμένη γεύση η οποία οφείλεται σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο ζυμάρι και αναπτύσσεται αν το αφήσεις να φουσκώσει το βράδυ. Το τραγανό εξωτερικό της είναι αποτέλεσα του ψησίματος σε πέτρινο φούρνο, αν αυτός υπάρχει. Αν όχι, μπορείς να την φτιάξεις με εναλλακτικούς τρόπους στο σπίτι σου.
Πρώτη η Teri του λογαριασμού @vineyardbaker αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ταπεινή focaccia ως έναν νόστιμο καμβά, αντλώντας έμπνευση από έργα του Vincent VanGogh και ονομάζοντας το δημιούργημά της Vincent Vandough. Αυτό συνέβη το μακρινό 2018, πολύ πριν την καραντίνα δηλαδή, όταν η ίδια κλήθηκε να διδάξει ένα σεμινάριο για το ζύμωμα του ψωμιού και θέλησε να βρει τρόπους να αποδείξει στους μαθητές της ότι τα πάντα μπορούν να αποτελέσουν τέχνη.
Στις μέρες μας, οι συνταγές για όλων των ειδών τα ψωμιά γνωρίζουν τεράστια ζήτηση και έτσι η Teri αποφάσισε να επιστρέψει δημοσιεύοντας ένα tutorial για ενήλικους και παιδιά, έχοντας ως σκοπό να εμπνεύσει κι άλλους να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές της focaccia με υλικά που ήδη έχουν στο σπίτι.
Φυσικά το hashtag #focacciaart πήρε φωτιά και οι φωτογραφίες που ξεκίνησαν να ανεβαίνουν είναι πραγματικά πανέμορφες. Ας δούμε μερικές από αυτές.
Εσύ θα δοκίμαζες ποτέ κάτι τέτοιο; Αν ναι, ιδού ένα βίντεο που εξηγεί καλύτερα την διαδικασία, αν και κυρίως δεν βασίζεται σε τεχνική παρά στην φαντασία σου.
Ανέβασε την δική σου focaccia στο ινσταγκραμ και κάνε tag το προφίλ της Taste Voice για να δούμε τι έφτιαξες!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.