Θεματα

Delivery, αγάπη μου

Η Αθήνα παραγγέλνει με τρέλα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 741
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6 εστιατόρια από τα οποία μπορείς να φας μέσω delivery και take away

6 εστιατόρια από τα οποία μπορείς να φας μέσω delivery και take away μέχρι να ανοίξουν πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν τους πελάτες στα τραπέζια τους.

Την πρώτη εβδομάδα της καραντίνας, λίγο από φόβο, λίγο γιατί είχαμε αγοράσει 15 πακέτα μακαρόνια, χορτάσαμε την πείνα μας μαγειρεύοντας. Τις επόμενες εβδομάδες συνεχίζαμε να μαγειρεύουμε με αμείωτο ρυθμό, δειλά-δειλά όμως αρχίσαμε τα βραδινά τηλεφωνήματα λατρείας στο σουβλατζίδικο της γωνίας. Το delivery την εποχή του κορωνοϊού στάθηκε δίπλα μας τις δύσκολες νύχτες, καταφέρνοντας μάλιστα να εξελιχθεί και να σβήσει τους φόβους μας. Από την αρχή σχεδόν οι online πλατφόρμες παραγγελιών e-food και wolt έδωσαν τη δυνατότητα στους πελάτες τους τη δυνατότητα η παράδοση της παραγγελίας τους να γίνεται χωρίς επαφή, λογική που ακολούθησαν στη συνέχεια και πολλά καταστήματα. Εκτός από τα σουβλατζίδικα και τις πιτσαρίες (γνωστοί πυλώνες του delivery), στη λίστα παραγγελιών προστέθηκαν επίσης τα σούπερ μάρκετ, τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα. Σε γενικές γραμμές μπορούσες να ψωνίσεις σχεδόν τα πάντα χωρίς καν να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου.

Η λίστα εμπλουτίστηκε κι άλλο, καθώς στο παιχνίδι γρήγορα μπήκαν και τα εστιατόρια εκείνα που δεν είχαν καν delivery πριν χτυπήσει η πανδημία. Ο λόγος; Με την απαγόρευση τόσο της κυκλοφορίας όσο και της δυνατότητας των εστιατορίων να φιλοξενούν κόσμο στο χώρο τους, το delivery ήταν για πολλούς η μόνη οδός για να μπορέσουν έστω να στηρίξουν τα πάγια έξοδα του εστιατορίου. Τις επόμενες μέρες, που τα εστιατόρια θα είναι ανοιχτά, αλλά με λιγότερα τραπέζια στη διαθεσιμότητά τους, ίσως δώσει και πάλι τη λύση.

Ο Κωστής Χριστάκης, ιδιοκτήτης των ψητοπωλείων «Πρίγκιπας» στο κέντρο της Αθήνας και στον Άλιμο, δεν έκλεισε καθόλου το κατάστημά του κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Τις πρώτες δέκα μέρες τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα», λέει ο ίδιος. «Έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο ότι τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το καταφέραμε όμως». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψητοπωλείο Πρίγκιπας λαμβάνει ακόμα περισσότερα μέτρα ασφαλείας απ’ όσα έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Εκτός από τα γάντια και τη μάσκα που χρησιμοποιεί όλο το προσωπικό και την απολύμανση κάθε επιφάνειας, το φαγητό μπαίνει μαζί με τις συσκευασίες delivery σε θάλαμο υψηλής θερμοκρασίας για ακόμη περισσότερη αποστείρωση, ενώ τα χερούλια του δίκυκλου που χρησιμοποιεί ο διανομέας απολυμαίνονται σε κάθε καινούργια παραγγελία. «Μετά από αυτές τις πρώτες δέκα μέρες», λέει και πάλι ο Κωστής, «η κατάσταση άρχισε να αλλάζει και μετά την άρση των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας οι παραγγελίες αυξήθηκαν σημαντικά». Ειδικά στο κατάστημα του Αλίμου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Μαρίνα Αλίμου. «Τα σκάφη δεν μπορούν να ταξιδέψουν ακόμα, αλλά οι ιδιοκτήτες μαζεύονται εκεί με τις παρέες τους και κάνουν μεγάλες παραγγελίες».

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας τηρεί και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κυβέλη, Γιώργος Αναγνώστου: «Όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και γάντια, ενώ θερμομετριούνται πριν μπουν στο εστιατόριο. Επιπλέον απολυμαίνουμε συνέχεια με ειδικό απολυμαντικό υγρό, κατάλληλο για επιφάνειες όπου έρχονται σε επαφή με τρόφιμα». Η Κυβέλη άρχισε ξανά τη λειτουργία της στις 28 Απριλίου μέσω των υπηρεσιών delivery και take away, αλλά οι περισσότεροι θαμώνες του εστιατορίου ρωτούν πότε θα ανοίξει το κατάστημα για να κάτσουν πάλι στα τραπεζάκια της πλατείας. Υπομονή, σύντομα θα γίνει κι αυτό, τηρώντας φυσικά όλες τις αποστάσεις ασφαλείας. Μέχρι τότε, ας παραγγείλουμε από τα εστιατόρια της πόλης που είναι ήδη κοντά μας και ας χαρούμε λίγο ακόμα τα μπαλκόνια μας, παρέα με τις νοστιμιές που τόσο μας έλειψαν.


Κυβέλη
Το πιο νόστιμο στέκι της Κυψέλης έρχεται σπίτι σου

Κυβέλη

«Άντε, πότε θα ανοίξετε να κάτσουμε στην πλατεία;» Αυτή είναι η πιο συχνή φράση που ακούει ο Γιώργος αυτό τον καιρό. Λογικό, αφού το εστιατόριό του, η τρομερή Κυβέλη είναι το στέκι της Κυψέλης και έχει λείψει πολύ από τους κατοίκους της περιοχής. Μέχρι όμως να κάτσουμε πάλι στα τραπεζάκια κάτω από τη σκιά των δέντρων της πλατείας Αγίου Γεωργίου, μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα λαχταριστά μεζεδάκια της Κυβέλης σπίτι μας! Εκτός από τα θρυλικά πιάτα (όπως οι ασύγκριτοι κολοκυθοκεφτέδες, το ζουμερό κοτόπουλο χαρακίρι και η σαλάτα «Κυβέλη») που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό και δεν λείπουν ποτέ από τον κατάλογο, στο μενού θα βρεις και αρκετές νέες προσθήκες. Δοκίμασε τη σαλάτα ταμπουλέ με μαύρες φακές, τα μερακλήδικα παστουρμαδοπιτάκια, το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού, τη δροσερή τσιροσαλάτα με σκουμπρί καπνιστό μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι. Κι αν λαχταράς το τέλειο πρωινό, παράγγειλε τον καγιανά με σύγκλινο Μάνης!

Κυβέλη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κυβέλη τηρεί αυστηρά όλους τους κανόνες ασφαλείας: όλοι οι υπάλληλοι φοράνε μάσκα και γάντια, ενώ θερμομετριούνται πριν μπουν στην κουζίνα και οι επιφάνειες απολυμαίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η διανομή γίνεται καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 00.00 το βράδυ και όλα τα πιάτα έρχονται σπίτι σας σε όμορφες συσκευασίες.

Κυβέλη

● Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406, Fb: @kivelirest, insta: kyveli_kypseli, παραγγελίες γίνονται και online μέσω wolt και e-food.


Πιάτσα Καλαμάκι
Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Πιάτσα Καλαμάκι

Τα αγαπημένα πλέον καταστήματα που τα τελευταία χρόνια γέμισαν με όμορφες μυρωδιές και γεύσεις τη Νέα Σμύρνη και το Χαλάνδρι, αυξάνονται. Από αρχές Ιουνίου, επόμενη στάση για το Πιάτσα Καλαμάκι γίνεται η Κυψέλη και η πανέμορφη Φωκίωνος Νέγρη. Η συνταγή είναι η γνωστή – αυτή που μας έκανε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Άριστη ποιότητα, προσεκτικά διαλεγμένα φρέσκα υλικά, το πιο ευγενικό προσωπικό που θα συναντήσεις και φυσικά χώρος που παραπέμπει περισσότερο σε μοντέρνο εστιατόριο.

Πιάτσα Καλαμάκι

Στον εξαιρετικό κατάλογο του Πιάτσα Καλαμάκι θα βρείτε τα πιο νόστιμα σουβλάκια της πόλης, ζουμερά καλαμάκια, εκλεκτά κεμπάπ, καλοψημένο γύρο, πεντανόστιμα μπιφτέκια, τυλιγμένα με μαεστρία σε πίτες παραδοσιακές, αλλά και σε πίτες αξεπέραστες, όπως καλαμποκιού, κυπριακή, ολικής, ζέας με σοκολάτα, ακόμα και σε σάντουιτς! Βέβαια, κρέας χωρίς πατατούλα τηγανητή δεν γίνεται και στα καταστήματα Πιάτσα Καλαμάκι είναι ολόφρεσκες ξεπερνώντας ακόμα και τις σπιτικές. Βάλτε δίπλα σε όλα αυτά τα τεράστια burger, τα λαχταριστά θρακόψωμα, τις μερίδες extra large, τα φιλετάκια και τα μπουτάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα, την t-bone μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, τα χειροποίητα γλυκά και άλλα πολλά, όλα σε άριστη σχέση ποιότητας και τιμής.

Πιάτσα Καλαμάκι

Στα πολλά συν, το διευρυμένο ωράριο ντελίβερι και για τα δύο καταστήματα, τα οποία εξυπηρετούν αρκετές από τις γύρω περιοχές. Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης μπορεί να σου φέρει όλα αυτά τα νόστιμα σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Δάφνη, Νέο Κόσμο και Ασύρματο, ενώ του Χαλανδρίου σε Αγ. Παρασκευή, Βριλήσσια, Χολαργό, Μαρούσι, Φιλοθέη και Νέο Ψυχικό. Από Κυριακή έως και Πέμπτη 12.00-02.00, Παρασκευή και Σάββατο 12.00-04.00.

● Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρική πλατεία), 2109343023, www.piatsakalamaki-neasmirni.gr
● Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 2106801555, www.piatsakalamaki-chalandri.gr
● Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 2108612195 (coming soon)


ΚΙΣΣΟΣ
Οι σπιτικές γεύσεις της αγαπημένης ταβέρνας έρχονται σπίτι σας

ΚΙΣΣΟΣ

Από το 1986 ο Κισσός είναι η αγαπημένη οικογενειακή ταβέρνα στο Χαλάνδρι. Είναι το μέρος όπου θα συναντηθούν οι παρέες, όλη η οικογένεια, οι φίλοι. Όλα αυτά τα χρόνια οι θαμώνες του Κισσού έχουν να θυμούνται πολλές αγαπημένες στιγμές γύρω από τα τραπέζια με τα χαρακτηριστικά καρό τραπεζομάντιλα, γεμάτα με όλες τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας. Για αυτό και όλο αυτό το διάστημα που η ταβέρνα παρέμεινε κλειστή (καθώς στην οικογένεια του Κισσού υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες) η μόνιμη ερώτηση των θαμώνων ήταν αυτή: «Άντε, πότε επιτέλους θα ανοίξετε;». Εδώ και λίγες μέρες ο Κισσός ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του μέσω των υπηρεσιών delivery και take away κι έτσι έχουμε πάλι την ευκαιρία να απολαύσουμε τα σπιτικά του πιάτα. Τα τρομερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, τα υπέροχα παϊδάκια κοτόπουλου, τα healthy και πεντανόστιμα ψητά και όλα τα υπόλοιπα που τόσο μας έχουν λείψει. Να σημειωθεί πως όλο το προσωπικό φοράει μάσκες και γάντια, η χρήση αντισηπτικού υπάρχει στο κατάστημα τόσο για τους πελάτες όσο και για τους υπαλλήλους, ενώ τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανέπαφης παράδοσης με πληρωμή κάρτας online. Ώρες delivery και take out: Τρίτη ως Σάββατο από τη 13.00 έως τις 17.00 και από τις 20.00 έως τις 23.30 και Κυριακή 13.00-17.00.

ΚΙΣΣΟΣ

ΚΙΣΣΟΣ

Ρούμελης 28, Χαλάνδρι, 210 6840288, www.taverna-kissos.gr, Fb: kissostavern, instagram: kissos_tavern


Νice n Εasy
Το healthy ποτέ δεν ήταν τόσο νόστιμο

Νice n Εasy

Το Nice n Easy αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες επιλογές, συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή και τις βιολογικές πρώτες ύλες με μία πρωτόγνωρη νοστιμιά και φαντασμαγορικά πιάτα. Αφουγκραζόμενο τις τελευταίες τάσεις στο healthy eating, αλλά και τις δικές μας προτιμήσεις, ετοιμάζει υγιεινές και πεντανόστιμες νέες προτάσεις για delivery, τόσο στο κατάστημα της Κηφισιάς όσο και σε εκείνο του Κολωνακίου. Δοκιμάστε δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, κυρίως πιάτα όπως vegan πίτσα και tacos, λαχταριστά vegeterian burgers και ζυμαρικά. Όλες οι αγαπημένες μας γευστικές προτάσεις, τώρα κατευθείαν στην πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου μας.

Νice n Εasy Κολωνάκι

● Κολωνάκι, Ομήρου 60, 2103617201, ώρες λειτουργίας 12.00-24.00 / Κηφισιά, Παπαδιαμάντη 7, 2108082014, ώρες λειτουργίας 12.00-23.00, www.niceneasy.gr


Frankie
Η Ιταλία, με μία στάση από τη Νέα Υόρκη, έρχεται στον χώρο μας

Frankie

Είσαι στο σπίτι ή στο γραφείο και λαχταράς γνήσιο ιταλικό φαγητό; Δυστυχώς, το να πας μέχρι τη Ρώμη δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν πειράζει, όμως. Αν βρίσκεσαι στο Κολωνάκι ή στη Νέα Ερυθραία, το Frankie, με τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, τη φέρνει στον χώρο σου. Το εστιατόριο που έχουμε αγαπήσει, κάνει, πλέον, και delivery. Κλασικές γεύσεις της Ιταλίας, αλλά και παραδοσιακά πιάτα της πειραγμένα δημιουργικά, καταφτάνουν σε εμάς με ένα μόνο τηλεφώνημα δημιουργώντας ένα μοναδικό ταξίδι στη γαστρονομία. Από τα πιο δυνατά σημεία του Frankie είναι τα ζυμαρικά του, φρέσκα χειροποίητα και σε πολλές λαχταριστές επιλογές, αλλά και οι πίτσες, με ζύμες που ετοιμάζονται καθημερινά και ψήνονται στον ξυλόφουρνο, burger με ιταλικό άρωμα, πεντανόστιμες vegan επιλογές και ένα «αμαρτωλό» calzone είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που θα ερωτευτούμε με την πρώτη μπουκιά.

Frankie

● Σκουφά 42, Αθήνα, 2103647052, 12.00 - 24.00 / Χαριλάου Τρικούπη 125, Νέα Ερυθραία, 2108003851, Δευτ.-Παρ. 18.00-24.00, Σάβ.-Κυρ. 12.00-24.00, www.frankierestaurant.gr, Fb: @frankie.restaurant


Πρίγκιπας
Το πιο νόστιμο ψητοπωλείο του κέντρου, τώρα το βρίσκετε και στα νότια

Πρίγκιπας

Είναι το πιο ξακουστό ψητοπωλείο σε όλο το κέντρο, και κάτι μας λέει ότι τώρα που άνοιξε δεύτερο κατάστημα στον Άλιμο, θα γίνει και το πιο αγαπητό σε όλα τα νότια προάστια. Αυτή δεν είναι μία υπερβολική πρόβλεψη. Ο Πρίγκιπας, βλέπετε, δεν είναι καθόλου ένα συνηθισμένο ψητοπωλείο. Στο μενού θα βρείτε καλαμάκια από βουβάλι Κερκίνης, σουβλάκια με λουκάνικο Τζουμαγιάς, burger με μπιφτέκι από 100% βουβαλίσιο κιμά (!), σουβλάκια με καπνιστή πέστροφα ή χέλι, ακόμα και καλαμάκι με συκώτι μοσχαρίσιο! Αλλά εκεί που ο Πρίγκιπας είναι ο απόλυτος… βασιλιάς είναι στα τρομερά κεμπάπια του. Τα παραδοσιακά αυτά κεμπάμπια που παρασκευάζονται στη Φλώρινα (όλα τα προϊόντα του ο Πρίγκιπας τα προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα), περιχύνονται με την ασύγκριτη σάλτσα Άιβαρ και μπαίνουν στην πιο ωραία καλαμποκένια πίτα που έχεις φάει ποτέ! Κρατήστε στο μυαλό σας ότι τώρα που ο καιρός ανοίγει και θα γυρνάτε από τις παραλίες, το πιο νόστιμο πριγκιπάτο για take away βρίσκεται στο μετρό του Αλίμου, στην κάθοδο της Βουλιαγμένης.

Πρίγκιπας

Τέλος, αξίζει να πούμε ότι ο Πρίγκιπας που δεν έκλεισε στη διάρκεια της καραντίνας και συνέχισε τις παραδόσεις κατ’ οίκων, έχει πάει τα μέτρα προστασίας σε άλλο επίπεδο… Όλοι οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και γάντια, το φαγητό μπαίνει μαζί με τις συσκευασίες delivery σε θάλαμο υψηλής θερμοκρασίας για περισσότερη αποστείρωση και τα χερούλια του δίκυκλου που χρησιμοποιεί ο διανομέας απολυμαίνονται σε κάθε καινούργια παραγγελία. Οπότε… παράγγειλε άφοβα! Tip: Το επόμενο διάστημα ο Πρίγκιπας έχει σκοπό να εξυπηρετεί πολύ περισσότερες περιοχές μέσω delivery, με στόχο να καλύπτει όλη την Αττική!

Πρίγκιπας

● Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 2114050070, Fb: @prigkipas.exarcheia, IG: prigkipas.exarcheia / Λεωφ. Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, 211 1824242, Fb: @prigkipas.alimos, IG: prigkipas.alimos, www.prigkipas.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ