- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O Βασίλαινας μαγειρεύει για τους πωλητές της Σχεδίας
Δεκάδες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη
Δωρεάν γεύματα προσφέρει το εστιατόριο Βασίλαινας για όσο διαρκεί η καραντίνα στους πωλητές της Σχεδίας
Οι περισσότεροι από εσάς θα ξέρετε τη «Σχεδία» ή θα έχετε δει τους πωλητές με τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το περιοδικό δρόμου κυκλοφορεί από το 2013 με μια πρωτοτυπία: οι πωλητές του προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες. Είναι άστεγοι, άνεργοι, άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Γι αυτό και από τα €4 που κοστίζει το περιοδικό, τα €2,50 πάνε απευθείας στον πωλητή.
Έτσι, με την αναστολή έκδοσης του περιοδικού δημιουργήθηκε ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Το ιστορικό εστιατόριο Βασίλαινας (που παρεμπιπτόντως φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας) αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη σημαντικότερη συνέπεια αυτού του προβλήματος: την εξασφάλιση τροφής.
Η ομάδα του Βασίλαινας πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει αυτό το σοβαρό έλλειμμα για τους 40 πωλητές της Σχεδίας και για όσο διαρκεί η περίοδος της καραντίνας. Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βενιαμίν Δασκαλάκης μαζί με τους chef Μανώλη Γαρνέλη και Βασίλη Παπαδόπουλο, προσφέρουν εθελοντικά αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: τη ζεστασιά ενός καλομαγειρεμένου πιάτου της ελληνικής κουζίνας. Είτε μέσα στην κουζίνα του “Shedia Home” στην Κολοκοτρώνη, είτε από την έδρα του Βασίλαινα στην οδό Βρασίδα δεκάδες πιάτα σπιτικού φαγητού μαγειρεύονται καθημερινά και φέρνουν τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Την αναστάσιμη μαγειρίτσα και το παραδοσιακό κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες, διαδέχονται όσπρια, λαδερά, ζυμαρικά, σαλάτες (ανάμεσά τους και η θρυλική ταραμοσαλάτα του εστιατορίου) και πολλά ακόμα που ταξιδεύουν σε όλη την Αθήνα με τη βοήθεια της Interamerikan. Από το Νέο Κόσμο και τον Βύρωνα, μέχρι το Παγκράτι, την Ηλιούπολη, τη Δάφνη, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, το Μεταξουργείο, τον Κολωνό, τους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Ελευθέριο και τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ομάδα του Βασίλαινας αντί να μείνει σπίτι, αποφασίζει να μπει στο σπίτι κάθε πωλητή της Σχεδίας με γεύσεις, αρώματα και αληθινή έγνοια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.