Θεματα

O Βασίλαινας μαγειρεύει για τους πωλητές της Σχεδίας

Δεκάδες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Βασίλαινας μαγειρεύει για τους πωλητές της Σχεδίας
Η ομάδα του εστιατορίου Βασίλαινας μαγειρεύει εθελοντικά για τους πωλητές της Σχεδίας

Δωρεάν γεύματα προσφέρει το εστιατόριο Βασίλαινας για όσο διαρκεί η καραντίνα στους πωλητές της Σχεδίας

Οι περισσότεροι από εσάς θα ξέρετε τη «Σχεδία» ή θα έχετε δει τους πωλητές με τα χαρακτηριστικά κόκκινα γιλέκα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Το περιοδικό δρόμου κυκλοφορεί από το 2013 με μια πρωτοτυπία: οι πωλητές του προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες. Είναι άστεγοι, άνεργοι, άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Γι αυτό και από τα €4 που κοστίζει το περιοδικό, τα €2,50 πάνε απευθείας στον πωλητή.

Έτσι, με την αναστολή έκδοσης του περιοδικού δημιουργήθηκε ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Το ιστορικό εστιατόριο Βασίλαινας (που παρεμπιπτόντως φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας) αποφάσισε να αντιμετωπίσει τη σημαντικότερη συνέπεια αυτού του προβλήματος: την εξασφάλιση τροφής.

Ο Βασίλαινας μαγειρεύει εθελοντικά για τους πωλητές της Σχεδίας
Καθημερινά το εστιατόριο Βασίλαινας μαγειρεύει σπιτικό φαγητό για τους πωλητές της Σχεδίας

Η ομάδα του Βασίλαινας πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει αυτό το σοβαρό έλλειμμα για τους 40 πωλητές της Σχεδίας και για όσο διαρκεί η περίοδος της καραντίνας. Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βενιαμίν Δασκαλάκης μαζί με τους chef Μανώλη Γαρνέλη και Βασίλη Παπαδόπουλο, προσφέρουν εθελοντικά αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: τη ζεστασιά ενός καλομαγειρεμένου πιάτου της ελληνικής κουζίνας. Είτε μέσα στην κουζίνα του “Shedia Home” στην Κολοκοτρώνη, είτε από την έδρα του Βασίλαινα στην οδό Βρασίδα δεκάδες πιάτα σπιτικού φαγητού μαγειρεύονται καθημερινά και φέρνουν τη ζεστασιά του σπιτικού φαγητού σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ο Βασίλαινας μαγειρεύει εθελοντικά για τους πωλητές της Σχεδίας
Το εστιατόριο φρόντισε να προμηθεύσει όσους το έχουν ανάγκη και με τα απαραίτητα του πασχαλινού τραπεζιού

Την αναστάσιμη μαγειρίτσα και το παραδοσιακό κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες, διαδέχονται όσπρια, λαδερά, ζυμαρικά, σαλάτες (ανάμεσά τους και η θρυλική ταραμοσαλάτα του εστιατορίου) και πολλά ακόμα που ταξιδεύουν σε όλη την Αθήνα με τη βοήθεια της Interamerikan. Από το Νέο Κόσμο και τον Βύρωνα, μέχρι το Παγκράτι, την Ηλιούπολη, τη Δάφνη, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, το Μεταξουργείο, τον Κολωνό, τους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Ελευθέριο και τη Νέα Φιλαδέλφεια, η ομάδα του Βασίλαινας αντί να μείνει σπίτι, αποφασίζει να μπει στο σπίτι κάθε πωλητή της Σχεδίας με γεύσεις, αρώματα και αληθινή έγνοια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ