Θεματα

5 ιδιοφυείς τρόποι να καταπολεμήσεις τις λιγούρες σου

Αν δεν θέλεις να τσιμπάς ανάμεσα στα γεύματα υπάρχει τρόπος!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sokolata.jpg
Πώς να καταπολεμήσεις τις λιγούρες σου στην καραντίνα

Πεινάς συνέχεια; 5 τρόποι να το καταπολεμήσεις


Τα έχουμε πει, αλλά θα τα ξαναπούμε. Σε περίπτωση που βρίσκεις την όρεξή σου να έχει ανέβει στα ύψη τώρα τελευταία και περνάς μεγάλο μέρος της καραντίνας κάνοντας βόλτες στο ψυγείο, σε καταλαβαίνουμε. Και σου λέμε πως δεν υπάρχει λόγος ούτε να ανησυχείς, ούτε να αισθάνεσαι τύψεις. Το φαγητό είναι μία μεγάλη ψυχολογική ανακούφιση και αν σε βοηθάει να αντεπεξέλθεις στις συνθήκες, τότε όλα καλά. Συνέχισε να ψήνεις και να απολαμβάνεις μπισκότα και κουλουράκια. Αν παρόλα αυτά θεωρείς πως η διατροφή σου έχει ξεφύγει από το πρόγραμμά της και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι χειρότερα, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου και να καταπολεμήσεις τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα. Ιδού μερικά έξυπνα τρικ που μπορούν να σε βοηθήσουν:


1. Πιες νερό

water.jpg

Ότι πιο εύκολο μπορείς να κάνεις όταν αισθάνεσαι πως θέλεις να τσιμπήσεις κάποια λιχουδιά από την κουζίνα είναι να πιεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Η πείνα μπορεί να μην υποχωρήσει τελείως, όμως το στομάχι σου θα γεμίσει και θα την κάνει να χάσει την έντασή της. Και σαν επιπλέον μπόνους, θα φροντίσεις να παραμείνεις ενυδατωμένος μέσα στην ημέρα.


2. Πλύνε τα δόντια σου
dontia.jpg

Ένα κόλπο που δουλεύει με δύο τρόπους. Πρώτον μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σου στο να νομίζει πως το γεύμα του τελείωσε και έτσι να ησυχάσει το γουργούρισμα στο στομάχι που δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, η χρήση της οδοντόκρεμας θα σε εμποδίσει από το να καταναλώσεις φαγητό άμεσα γιατί τίποτα δεν θα έχει ωραία γεύση μετά το βούρτσισμα.


3. Ξεκίνα να παίζεις ένα παιχνίδι στο κινητό σου

games.jpg

Είναι πολύ σημαντικό να αποσπάσεις την προσοχή σου όταν αισθάνεσαι πως θέλεις να επιτεθείς στο σακούλι με τα πατατάκια. Μία απασχόληση που απαιτεί στοιχειώδη σκέψη και εγρήγορση σίγουρα θα σε κάνει να δεσμεύσεις το μυαλό σου σε κάτι άλλο εκτός του ότι πεινάς. Ξεκίνα λοιπόν να παίζεις τέτρις μέχρι να γίνεις πρωταθλητής


4. Φάε τα κανονικά σου γεύματα τις ίδιες ώρες

food.jpg

Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται απλή αλλά είναι πραγματικά σωτήρια. Αν γνωρίζεις πως θα φας μεσημεριανό στις δύο, τότε είναι πιο εύκολο να καθησυχάσεις τον εαυτό σου στις δώδεκα και μισή, λέγοντάς του πως χρειάζεται να περιμένει μόνο μιαμιση ώρα ακόμα. Το πρόγραμμα είναι γενικότερα μία πάρα πολύ καλή συμβουλή όσο βρισκόμαστε στην καραντίνα, διότι δίνει δομή στην ημέρα μας και μία λογική συνέχεια. Επίσης! Είναι εξίσου σημαντικό να μην παραλείπεις κάποιο από τα τρία κύρια γεύματα, καθώς έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να καταναλώσεις υπερβολικές πατατακίων στην συνέχεια.


5. Βάλε μουσική και ξεκίνα να χορεύεις

music.jpg

Μην μπεις σε διαδικασία να κάνεις σκληρή γυμναστική την στιγμή που πεινάς, καθώς μετά από τόση καύση ο οργανισμός σου θα ζητάει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση θερμίδων. Αρκέσου λοιπόν σε μία πιο ήπια άσκηση, και πολύ πιο ευχάριστη. Βάλε το αγαπημένο σου χορευτικό κομμάτι στα ακουστικά και ξεκίνα ένα προσωπικό dance party. Θα περάσεις τόσο καλά που θα ξεχάσεις την ύπαρξη του ψυγείου σου, τουλάχιστον για λίγο.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ