Τι είναι το dalgona coffee που φτιάχνουν όλοι στην καραντίνα;
Το ρόφημα που έχει γίνει ανάρπαστο όσο μένουμε σπίτι
Dalgona coffee: η μόδα της καραντίνας και πώς θα την φτιάξεις
Όσο η εποχή απαιτεί να μείνουμε στο σπίτι για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου COVID-19, τόσο περισσότερο χαζεύουμε βιντεάκια με συνταγές και φαγητά στο διαδίκτυο. Άλλοι είναι αρκετά προκομμένοι και μαγειρεύουν ό,τι τους προκαλέσει ενδιαφέρον, ενώ άλλοι απλώς παραμένουν ξαπλωμένοι στον καναπέ τους και πατάνε like με σε εικονικά γλυκά, brunches και λαχταριστά βραδινά. Οι μόδες της καραντίνας στο φαγητό είναι πολλές και διάφορες: το banana bread δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι, αρκετοί είναι όσοι δοκιμάζουν την τύχη τους με ψωμιά άλλων ειδών, τα μακαρόνια δίνουν και παίρνουν και οι fit της παρέας ακόμα προσπαθούν να φτιάχνουν smoothies και ομελέτες διαίτης. Ένα από τα trends που έχει πάρει φωτιά στα social media είναι και ο καφές Dalgona, ένα ρόφημα που φαίνεται λαχταριστό και υπόσχεται πως θα αντικαταστήσει τη βόλτα στην αγαπημένη σου καφετέρια μέχρι να υπάρξει λήξη συναγερμού. Είναι φωτογενές, ακούγεται εύκολο στην προετοιμασία του και τα υλικά που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις μάλλον υπάρχουν ήδη στην κουζίνα.
Το dalgona coffee πήρε το όνομά του από μία δημοφιλή street κορεάτικη καφετέρια και αποτελεί την νέα τρέλα του Instagram και του TikTok. Ενώ όμως οι περισσότεροι φαίνεται να το γνωρίζουμε για πρώτη φορά, η τεχνική του ροφήματος (δηλαδή το να "χτυπάς" τον καφέ μέχρι να προκύψει η αφρώδης υφή) δεν είναι καθόλου καινούργια.
Τι είναι το dalgona coffee
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα India Today, πρόκειται ουσιαστικά για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως όταν φτιάχνεις Phenti Hui προσθέτεις το γάλα πάνω από το αφρώδες μείγμα ενώ στο dalgona coffee το μείγμα τοποθετείται πάνω από το γάλα. Η μόδα των ημερών όμως ξεκίνησε από την Νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως όσο οι χώρες ξεκίνησαν να μένουν σπίτι εξαιτίας της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Bettina Makalintal, η φράση Dalgona Coffee ήταν ανύπαρκτη στις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου, όποτε και σημειώθηκε η πρώτη μικρή κίνηση. Από τότε η συνταγή άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής, με χιλιάδες βίντεο στο YouTube να δίνουν οδηγίες για το πώς μπορείς να φτιάξεις και εσύ το νόστιμο ποτό της καραντίνας.
Η κορεάτισα YouTuber 자도르J'adore αυτή τη στιγμή έχει τη συνταγή με τα περισσότερα views στην πλατφόρμα (πάνω από εννιά εκατομμύρια), ενώ το hashtag #dalgonacoffee συγκεντρώνει πάνω από εκατό εκατομμύρια κλικ στο TikTok και εκατόν εξήντα χιλιάδες original δημοσιεύσεις στο instagram.
Πώς μπορείς να το φτιάξεις το dalgona coffee
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της συνταγής, όμως στην πιο απλή εκδοχή του το dalgona coffee αποτελείται από ίσες δόσεις στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και καυτού νερού. Για μία μερίδα, χρησιμοποίησε περίπου δύο κουταλιές της σούπας από το καθένα. Στη συνέχεια χρειάζεται να χτυπήσεις τα τρία συστατικά σου. Τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ ή μία μεγάλη κούπα και ξεκίνα να χτυπάς, με μίξερ ή με το χέρι. Το μείγμα σου σιγά-σιγά θα γίνει παχύρρευστο και πιο ανοιχτό σε χρώμα. Συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αποχτήσει υφή που θυμίζει σαντιγί. Bάλε ένα γάλα της αρεσκείας σου σε ένα ποτήρι και πρόσθεσε από πάνω τον καφέ-σαντιγί που μόλις έφτιαξες. Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ βγάλε φωτογραφία το αριστούργημά σου για να το δημοσιεύσεις στους λογαριασμούς σου. Τζάμπα χτυπούσες τόση ώρα;
Κάνε tag και το instagam της Taste Voice έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να θαυμάσουμε τη δημιουργία σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.