Θεματα

taste voice

Νόστιμα νέα

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 302
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΙΟΙ ΣΕΦ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο Κώστας Τουλουμτζής ανοίγει καλοκαιρινή Enoteca στο Βουρκάρι, στη Τζια, με πολύ ψάρι αλά ιταλιέν και τα ωραία του κρασιά. Tης Αθήνας ανοιχτό όλο το καλοκαίρι εκτός από τον Αύγουστο.

Στη Μύκονο και στο θρυλικό Pierro’s εγκαθίσταται το Rock’n’Roll.

Ο Βασίλης Καλλίδης στήνει το Aneton on the Verandah σε μία από τις πιο κοσμικές βεράντες του Αργοσαρωνικού, αυτήν του εντελώς ανακαινισμένου και ιστορικού ξενοδοχείου Poseidonion Grace στις Σπέτσες. Ανοιχτό και το Άνετον στο Μαρούσι.

Ο Απόστολος Τραστέλης της Σπονδής με σεφ τον Βασίλη Τσαγκάρη αναλαμβάνει το εστιατόριο Ορλώφ, στις Σπέτσες επίσης.

Το Inbi, το El Pecado και το Sale& Pepe πάνε Μύκονο.


ΝΟΣΤΙΜΑ ΝΕΑ

● Το γνωστό γιαπωνέζικο Kiku παίρνει θέση παραλιακή μέσα στο χώρο του “Balux”.
● Η “Hytra” γίνεται Galazia Hytra και μετακομίζει σε θέα-θάλασσα στο εντυπωσιακό “Westin Athens” στη Βουλιαγμένη.
Sorthie, το νέο ρεστό των Β.Π. (στη θέση που ήταν το “Far East”, στο Κεφαλάρι), από την ομάδα του Γιάννη Μωράκη. Με μεγάλο καταπράσινο κήπο και σεφ τον Γιάννη Σολάκη.
● Ο Jerome Serres επιστρέφει στο Πιλ Πουλ, μία από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης, και επιμελείται ένα σούπερ μενού –macaron με wasabi και γέμιση μους από λαβράκι– με τη βοήθεια του σεφ Κύρκου Ζήση.  Επιλογές μενού € 55, € 70, € 85.
● Από τον όμιλο Καστελόριζο το καινούργιο «Όμικρον» στην Κηφισιά με σεφ την Ντίνα Νικολάου και κουζίνα μεσογειακή.
● Come back για ένα από τα πιο αγαπημένα μας: το Soul Kitchen επιστρέφει με asian και όχι μόνο κουζίνα, τέλεια κοκτέιλ και ωραίες μουσικές, αυτή τη φορά μακριά από την «άγρια» Ευριπίδου, στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι.  
● Ο Φώτης Χρυσανθίδης και η Νίκη Παρλιάρου (αδελφή του Στέλιου) ανοίγουν στα μέσα Ιουνίου το νέο τους στέκι στο Ζούμπερι (Λ Ποσειδώνος 93) μέσα σε ωραίο κήπο. 
● Στην Ακτή Αλίμου, στο χώρο του “Ble” άνοιξε το Cabana, lounge-resto, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σεφ ο Χρήστος Τζιέρας.


7 ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Έχεις στη διάθεσή σου ένα τέταρτο και θέλεις κάτι νόστιμο. Πού θα πας; Στην… κορυφή Everest (σε όλη την Αθήνα, Πειραιά και πέριξ) για σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, που θα τα φτιάξεις όπως θέλεις εσύ. Κι ακόμη τυρόπιτα, αλλά και καφές, με € 1! 

Στα Kfc (Γλυφάδα, Village Ρέντη, The Mall, Ομόνοια, Παγκράτι, Πειραιάς, www.kfc.gr) για κοτοπουλάκι σε όλες του τις εκδοχές. 

Στα Goody’s, που επίσης βρίσκεις σε όλη την Αθήνα, για όλα όσα ξέρεις κι αγαπάς, αλλά και για να μη χαλάσεις τη μεσογειακή σου διατροφή είναι όλα μαγειρεμένα με ελαιόλαδο! Κάνουν και delivery.

Στα Simply Βurgers (Ν. Ερυθραία/ Βριλήσσια/ Χαλάνδρι/ Ν. Σμύρνη/ Παγκράτι/ Αγ. Στέφανος/ Αγ. Παρασκευή/ Γλυφάδα/ Ηράκλειο/ Αμπελόκηποι/ Πασαλιμάνι/ Γαλάτσι/ Περιστέρι) για τα πιο ζουμερά, σπιτικά burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά που ζυμώνεται καθημερινά, για τις σαλάτες που ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας και για το γλυκό brownie που σου κάνουν δώρο!  

Στα Flocafé lounge bar & restaurant (Κολωνάκι/ Mαρούσι/ Ν. Σμύρνη/ Δέλτα Φαλήρου/ Φιλοθέη/ Ν. Μάκρη/ Πλ. Βικτωρίας/ Γλυφάδα/ Υγεία) για τη lounge ατμόσφαιρα, τα νόστιμα κρύα πιάτα και τα κυρίως από μακαρονάδες περιποιημένες και ψητά, όπως κοτόπουλο, κρέας και σαλατούλες.    

Στο Pango’s (Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα, 210 3834.753) γιατί είναι μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, ένα bistrot delicatessen με εξαιρετικές γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία. 

Στο Evergreen (στην πλατεία Κοραή) και σχεδόν όλο το 24ωρο για νόστιμες μπρουσκέτες εντελώς αλά ιταλιέν, ανοιχτά σάντουιτς (μέχρι και με γέμιση… καρμπονάρα), χορταστικές σαλάτες και βέβαια για έναν από τους καλύτερους εσπρέσο της πόλης.  


PETIT GOURMANT (Παιδικά μενού και σφηνάκια, παιδικές χαρές και μαθήματα γαστρονομίας)

● Τα TGI’ Friday, Goody’s, Simply Burger, Pizza Hut, Applebee’s, Wagamama, Al Milanese (αυτό και με κλόουν κάθε Κυριακή μεσημέρι) έχουν ειδικά παιδικά μενού.

● Σε όλα τα La Pasteria υπάρχουν παιδικά καρεκλάκια και προσφέρουν πορτοκάλι χυμό πριν το γεύμα και παιδικά σφηνάκια στο τέλος για να μη ζηλεύουν τους μεγάλους.

● Το Sofia’s (Βαλαωρίτου 15) έχει αλλαξιέρα στις τουαλέτες και παιδικά καρεκλάκια.

●Παιδικές χαρές έχουν ο Ανεμόμυλος (Χειμάρας 5, Ν. Ερυθραία, 210 8070.969), Το Στέκι του Ανδρέα (Μεσσηνίας 44-46 Χαλάνδρι, 210 6825.041), ο Τέλης (Παλαιά Πεντέλη, Απέναντι από τη Μονή). Κι ακόμη, ιδανικά είναι ό,τι παίζει σε The Mall, Avenue, Golden Hall, έχουν παιδότοπους με φουσκωτά παιχνίδια για να χτυπιούνται τα πιτσιρίκια με τις ώρες. Εσύ τρως/πίνεις και τα βλέπεις να πετάνε στον αέρα.

● Ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και όχι μόνο (και διατροφικές αξίες και οικολογική συμπεριφορά σε σχέση με το φαγητό) σε μικρούς «σέφηδες». Πληρ. 694 2707475