Στο Wild Souls για πεντανόστιμο χαλβά, πριν και μετά την Καθαρή Δευτέρα!
Είναι μία από τις νέες αφίξεις του κέντρου που έχει προκαλέσει τρομερά θετικές εντυπώσεις και πάρα πολλά «τα έμαθες;!»
Φωτεινό, ποπ και «άγριο», το Wild Souls στην οδό Βουλής θα σε κάνει να σταματήσεις τον περίπατο και να το χαζέψεις, όσο βιαστικός και αν είσαι. Υπέροχα παντρέματα λαμπερών χρωμάτων, πρωτότυπη διακόσμηση και ένα «ινσταγκραμικό» περιβάλλον που αιχμαλωτίζει την προσοχή σου.
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με χειροποίητες νοστιμιές, όλες μαγειρεμένες με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς και βασισμένες στην υγιεινή διατροφή. Σε περίπτωση που βαρέθηκες διαβάζοντας αυτό το τελευταίο, μπορείς να ξεβαρεθείς. Σου υποσχόμαστε πως ό,τι και αν δοκιμάσεις σε αυτό το πρωτότυπο Deli θα είναι εξαιρετικά νόστιμο.
To Wild Souls δουλεύει κυρίως με τα παράγωγα σουσαμιού και ξηρών καρπών(φιστίκι, φουντούκι, αμύγδαλο, κάσιους), δημιουργώντας κολασμένα spreads που θέλεις να καταβροχθίσεις μαζί με το βαζάκι. Φουντουκοβουτυρο με κακάο (ή αλλιώς μία υγιεινή νουτέλα), ταχίνι με μέλι, φιστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη είναι μόνο μερικά από τα όσα μπορείς να δοκιμάσεις σε μία σου επίσκεψη. Στην συνέχεια θα πάρεις και για το σπίτι.
Και μετά θα επιστρέψεις στο μαγαζί για δεύτερη δόση. Τόσο οι ξηροί καρποί όσο και το σουσάμι συλλέγονται, καβουρδίζονται και αλέθονται επιτόπου, χωρίς όμως να υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία στην υφή ή στο άρωμά τους. Αφήνονται «άγριοι», ακριβώς έτσι όπως είναι η φύση τους, η οποία εδώ τιμάται και αναδεικνύεται. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του μαγαζιού.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά είναι άλλος. Ο χαλβάς.
Ακόμα και αν κανονικά δεν δηλώνεις ο μεγαλύτερος φαν του (με εξαίρεση την Καθαρά Δευτέρα επειδή συνήθως δεν υπάρχει κάτι άλλο γλυκό στο τραπέζι), ο συγκεκριμένος είναι τόσο νόστιμος που σίγουρα θα σου αλλάξει γνώμη. Βουτυρένιος, με πλούσια υφή και εκρηκτική γεύση, αποτελεί το «μεγάλο κόλλημα» του μαγαζιού και της ιδιοκτήτριας Αρετής Κυριώτου, η οποία έχει βαλθεί να τον εντάξει στην διατροφή μας και μετά το τέλος της Σαρακοστής.
Ο χαλβάς της είναι ξεχωριστός γιατί διαθέτει όλη την μαγεία της παράδοσης, την ενέργεια, την νοστιμιά και τις ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού, χωρίς την ζάχαρη και τα πρόσθετα φυτικά έλαια που συνήθως βρίσκονται στην παραδοσιακή συνταγή. Και ενώ θα περίμενες το αποτέλεσμα να είναι «χλιαρό» και αδιάφορο, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι πεντανόστιμο. Και σαν επιπλέον μπόνους, σε κάνει να αισθάνεσαι και καλύτερος άνθρωπος επειδή καταναλώνεις κάτι τόσο healthy.
Θα βρεις χαλβά σε λαχταριστές, τρελές γεύσεις όπως φουντουκοβουτυρο και φιστικοβούτυρο. Και ίσως φέτος να ανυπομονείς για το επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!
Βουλής 36, 2103231438
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.