Θεματα

Μια διάσημη σεφ για λίγες μέρες στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η σεφ Erica Archambault μαγειρεύει στο εστιατόριο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου

Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες έχει μια θέα ατελείωτη που κοιτάει όλο το λεκανοπέδιο και φτάνει ως τη θάλασσα. Δεν έγινε μόνο για αυτό το λόγο γνωστό όμως. Με μακρά θαλασσινή ιστορία και νησιώτικη καταγωγή (ο ιδιοκτήτης του μεγάλωσε στη Σχοινούσα) είναι από τα λίγα αθηναϊκά εστιατόρια με τόσο μεγάλη μαεστρία στο χειρισμό του ψαριού. Θα βρεις πάντα φρέσκο ψάρι και διάφορα προϊόντα από τις Κυκλάδες (όπως την καταπληκτική φάβα Σχοινούσας).

Αν δεν έχετε δει πότε τη θέα από αυτό το μπαλκόνι, μια καλή ευκαιρία για να το κάνετε είναι κάποιο βράδυ μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Σε αυτό το διάστημα η καναδικής καταγωγής σεφ Erica Archambault, (πρώην executive chef στο μονάστερο Septime στο Παρίσι και νο 15 στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, στο επιτυχημένο Clamato, αλλά και στο νεοσύστατο Oursin στις Galeries Lafayette Champs-Elysees) θα πραγματοποιήσει ένα workshop  πάνω σε σύγχρονες τεχνικές και προσεγγίσεις στο ψάρι και τον πλούτο της θάλασσας.

Πέρα, όμως, από αυτό το πολύ ενδιαφέρον νέο η σεφ του εστιατορίου Φιλίτσα Καραμανλή ανανεώνει το μενού με νέα θαλασσινά πιάτα. Ανάμεσά τους η παλαμίδα σε φύκι kombu με λάδι τριαντάφυλλου και zest αγριοράπανου, η καραβίδα σασίμι σε ζωμό από το κεφάλι της, το καπνιστό χέλι με αφρό πατάτας και τηγανιτό κρόκο αυγού, το φιλέτο ψαριού φρικασέ με αγριόχορτα από τη Σχοινούσα και πολλά ακόμα νόστιμα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Παύλου Μελά 13, Καρέας, 210 7640240