Θεματα

Το επικό Sunday Roast επιστρέφει στο Vezene

Ετοιμαστείτε για θρυλικά κυριακάτικα μεσημέρια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Το Sunday Roast, τα πληθωρικά κυριακάτικα τραπεζώματα στη σάλα του Vezene επιστρέφουν φέτος και παραμένουν για όλο τον χειμώνα

Τα μεσημέρια της Κυριακής ανήκαν πάντα στη θαλπωρή της οικογένειας. Είτε η οικογένεια αυτή σημαίνει «συγγενείς», είτε φίλοι κι αδερφοί, υπάρχει κάτι βαθιά καθησυχαστικό σ΄αυτό το τραπέζι που γύρω του θα μαζευτούμε όλοι, γεμίζοντάς το με γέλια, αγκαλιές, ιστορίες και πολύ φαγητό. Αυτά ακριβώς τα αξεπέραστα τραπέζια θέλει τα τελευταία δύο χρόνια να αναπαραστήσει ο Άρης Βεζενές στο Vezene. Και η αλήθεια είναι ότι το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

img_3408.jpg
img_5408.jpg

Η ιδέα είναι πως κάθε Κυριακή για όλο τον χειμώνα (και όχι μόνο για το Δεκέμβριο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι) το Vezene ανοίγει το μεσημέρι από  13.00 με διαφορετικό μενού από αυτό που προσφέρει τις υπόλοιπες μέρες. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές είναι οι γευστικές αναμνήσεις της οικογένειας του Άρη Βεζενέ, δηλαδή πιάτα με επτανήσιες καταβολές άρα πολλά ζυμαρικά, επικά Sunday Roast της Αγγλικής και Αμερικάνικης κουλτούρας (καθώς εκεί ο σεφ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του), αλλά και «ωδές» στον Fergus Henderson με πιάτα που γεμίζουν μεδούλια, γλυκάδια και καρδούλες. Το μενού ανοίγει με κρεατόσουπα από βοδινή ουρά με φιδέ τύπου Ramen, έναν… αδελφικό «δανεισμός» από την κουζίνα του Birdman.

img_7490.jpg
img_2572.jpg

Ας μην ξεχνάμε ότι το Vezene είναι από μόνο του ένας ύμνος στο κρέας, πράγμα που έτσι κι αλλιώς υπενθυμίζει ο τίτλος “Sunday Roast” αυτών των κυριακάτικων συγκεντρώσεων. Οπότε, οι σπάνιες κοπές (π.χ. Cote de Boeuf, Delmonico, Tomahawk) τις οποίες το Vezene μαγειρεύει βασανιστικά αργά θα έχουν την τιμητική τους, το ίδιο και οι πληθωρικές ράτσες όπως Dexter, Wagyu, Belted Galloway, κατσικίσια μπούτια Βόνιτσας, πάπιες, φραγκόκοτες και κότσια βοοειδών από διεθνείς αρχέγονες φυλές χορτοφαγικής εκτροφής από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία. Στις εκπλήξεις των φετινών Κυριακών και η τεχνική του «χρυσαφένιου τηγανιού» (φανταστείτε το κάτι σαν premium KFC) σε 100 ημερών κοτόπουλα Κρήτης, μαριναρισμένα σε ξινόγαλο. Το μεγάλο φαγοπότι συμπληρώνουν πίτες στον ξυλόφουρνο με κυνήγια και λαχανικά σε διαφόρων ειδών φύλλα, η ένδοξη πατάτα μαγειρεμένη με κάθε δυνατό τρόπο και τα ζυμαρικά.

img_2853.jpg
img_3246.jpg

Πηγή έμπνευσης είναι ο συνήθης ύποπτος των απανταχού κυριακάτικων μαζεμάτων: η μαμά. Η μαμά που φροντίζει, η μαμά της οποίας το «ψητό στον φούρνο» ονειρευόμαστε, η μαμά που –σε σένα μόνο- σερβίρει μερίδα για δέκα. Τη δική της τεχνική (σε ποιότητα και… ποσότητα) αναπαριστά ο Άρης Βεζενές μαγειρεύοντας με πρωτόγονες, απλές τεχνικές του ξυλόφουρνου, της κατσαρόλας, της σούβλας και της θράκας. Το μενού συνοδεύεται με ωραία κρασιά και κάποια από τα κυριακάτικα cocktail της ομάδας του Birdman Japanese Pub+Grill με after hangover εκτελέσεις σε Bloody Mary, Mimosa και Martini, έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

img_5747.jpg

Βρασίδα 11, Όπισθεν Χίλτον, 210 7232002

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ