Θεματα

5 στέκια που σε περιμένουν μετά την παράσταση

Εσύ πού θα φας όταν τελειώσει το έργο;

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 722
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
poboys2cov.jpg

Κυβέλη, Μιγάδα, Po’ Boys, Gypsy Jungle και Gulliver είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό μετά το θέατρο

Κυβέλη
Το στέκι της Κυψέλης για πριν και μετά το θέατρο

kiveli1.jpg

Η Κυψέλη δικαίως έχει τον τίτλο της «θεατρικής γειτονιάς». Όχι μόνο για τα δεκάδες θέατρα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, αλλά και για όλους εκείνους τους ηθοποιούς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Μια τόσο θεατρόφιλη γειτονιά δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της θεατρόφιλο στέκι, έναν τόπο συγκέντρωσης για να συζητά τις παραστάσεις μόλις αυτές τελειώσουν. Το στέκι αυτό είναι η Κυβέλη. Ονομάστηκε έτσι από την τρανή ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, Κυβέλη Αδριανού, και είναι σημείο αναφοράς για όλη την Κυψέλη. Πάνω ακριβώς στη –σχεδόν κινηματογραφική– πλατεία Αγίου Γεωργίου θα ευχαριστηθείς δεκάδες νόστιμους μεζέδες και πιάτα της ελληνικής κουζίνας (που ταυτόχρονα όμως έχουν και μια δημιουργική ματιά). Παράγγειλε οπωσδήποτε την τηγανιά από μοσχαρίσιο συκώτι με πιπεριές και κρεμμύδι, το κοτόπουλο «χαρακίρι», τη βελούδινη τυροκαυτερή με φέτα και κόκκινη πιπερίτσα, τα ζουμερά κεμπαπάκια… Με τίποτα μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τους ωραιότερους κολοκυθοκεφτέδες που έχεις φάει ποτέ! Οι συχνοί θαμώνες ξέρουν ότι κάπου εκεί στις 22.00-22.30 τα τραπέζια γεμίζουν ξαφνικά από παρέες ηθοποιών και θεατές (για αυτό καλό είναι να κάνεις κράτηση έγκαιρα). Είναι η ώρα που η αυλαία πέφτει, τα θέατρα κλείνουν, αλλά η νύχτα έχει ακόμα πολλές ιστορίες να αφηγηθεί. Ηθοποιοί και κοινό θα συναντηθούν για μία ακόμη φορά εδώ, στα τραπέζια της Κυβέλης. Θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια, θα γελάσουν, όλοι θα γίνουν μια παρέα. Έτσι είναι… Το καλό φαγητό πάντα μας ενώνει.

kiveli2.jpg

kiveli3.jpg

● Επτανήσου 15, Κυψέλη, 210 8219406, Fb: @kivelirest Και delivery, Ιnsta: kyveli_kypseli


Μιγάδα
Ο γύρος του κόσμου στην Πραξιτέλους

Αν οι μιγάδες έχουν τη φήμη των πιο όμορφων γυναικών, η Μιγάδα Κουζίνα είναι ξακουστή για τη νοστιμιά της. Με ένα μενού που ακολουθεί τα ταξίδια των μεγάλων εξερευνητών, το πιο κοσμογυρισμένο εστιατόριο στην πόλη σε ταξιδεύει στις γεύσεις του κόσμου, μπλέκοντας τις κουζίνες της υφηλίου μεταξύ τους και δημιουργώντας νέες γαστρονομικές εκπλήξεις. Δοκίμασε τη σούπα των Mestizos με γλυκιά κολοκύθα, τις νούγιες (δηλαδή noodles) από μετάξι με τρία τυριά, οπωσδήποτε το «Burrito που ξέρει πολλά και μιλάει λίγο»… Για όποιον θέλει να εξερευνήσει ακόμα περισσότερο τις νοστιμιές του κόσμου, υπάρχουν τα “Explorer’s Bowls”, που συνδυάζουν διαφορετικές κουζίνες στο ίδιο βαθύ πιάτο. Άρχισε παραγγέλνοντας το Marco Pol(l)o Bowl με ρύζι basmati, chutney γιαουρτιού, φιλέτο κοτόπουλο, guacamole, φασόλια, σαλάτα και cheddar sauce και μη σταματήσεις μέχρι να βρεις την Αμερική… Tip: Στη Μιγάδα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία vegetarian και vegan πιάτων. Extra tip: Τα ταξίδια συνεχίζονται και στη γειτονιά του Ψυρρή όπου η Μιγάδα μόλις άνοιξε δεύτερο street food spot!

migada3.jpg

migada.jpg

migada2.jpg

● Πραξιτέλους 6, 210 3316488/ Θέμιδος 1, Ψυρρή, 210 3241515, www.migada.gr, Fb: @MigadaStreetFood


Po’ Boys
Μετά την παράσταση είναι η ώρα για το… μυστικό burger!

Ας κάνουμε μια ομόφωνη παραδοχή: μετά το θέατρο πεινάς. Και πεινάς πολύ. Επιπλέον θες ένα ήσυχο, ζεστό μέρος να συζητήσεις όλα όσα μόλις είδες, ιδανικά μαζί με πολλές μπίρες. Προσθέτοντας λοιπόν όλες τις απαιτήσεις (ακατανίκητη πείνα, ζεστό περιβάλλον κοντά σε θέατρο, μπίρες), αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό το Po’ Boys. Ο παράδεισος του αυθεντικού bbq βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές πιάτσες της Αθήνας, πράγμα που μάλλον έχεις ήδη καταλάβει, αφού η μυρωδιά του σιγοκαπνισμένου για ώρες κρέατος σε τράβηξε με το που βγήκες από το θέατρο. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε όλο τον κατάλογο (το αξίζει άλλωστε) αλλά θα κάνουμε τη διαφορά και θα προτείνουμε κάτι που δεν βρίσκεται καν στο μενού. Το μυστικό burger του Po’ Boys είναι μια υπερπαραγωγή, ένας σωστός βασιλιάς των burgers. Ταυτόχρονα όμως είναι και τόσο μυστικό που για να το κάνεις δικό σου πρέπει πρώτα να πεις στη σερβιτόρα τον κωδικό: «Δεν μιλάμε για το μυστικό burger».

poboys.jpg

poboys2.jpg

● Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672, Fb: @PoBoysBarbeque


Gypsy Jungle
Ελληνικό sushi, tapas και cocktails σε μια πραγματική… ζούγκλα!

Οι περαστικοί της Αιόλου κοντοστέκονται στον αριθμό 27, με έκπληξη κοιτούν το εσωτερικό του νεοκλασικού κτιρίου. «Είναι δυνατόν να στήθηκε μια τροπική ζούγκλα στο κέντρο της πόλης;». Ναι είναι, αν και οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η ζούγκλα δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Σε ένα εντελώς ονειρικό τοπίο, περιτριγυρισμένος από μπλε παπαγάλους, φτερωτά ψάρια, μαϊμούδες, τίγρεις και τροπικά φυτά, στο Gypsy Jungle θα απολαύσεις τον καφέ σου από τις 09.00 το πρωί, θα δοκιμάσεις ένα υπέροχο brunch η συνέχεια, όμως, είναι που θα σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα… Έχεις ξανακούσει ποτέ για ελληνικό sushi; Στην άγρια ομορφιά αυτής της ζούγκλας θα δοκιμάσεις nigiri με φαγκρί και γαύρο μαρινάτο,  ρολάκια γαρίδες σαγανάκι ή με φάβα και χταπόδι, μέχρι και μια… χωριάτικη σαλάτα που μεταμορφώθηκε sushi! Θα βρεις ακόμα πεντανόστιμα tapas και signature cocktails που θα πιεις με μουσική υπόκρουση τις πιο κεφάτες μουσικές. Στο τέλος θα επιστρέψεις στο αστικό τοπίο της Αγίας Ειρήνης με μικρά χορευτικά βήματα και όλα θα μοιάζουν αλλιώς.

gypsy-jungle.jpg

gypsyjungle2.jpg

● Αιόλου 27, Μοναστηράκι, 2103252335, instagram: gypsyjungleathens


Gulliver
Το σαγηνευτικό all day bar που κρύβεται στη στοά της Κολοκοτρώνη

Με έμπνευση τις περιπέτειες του Gulliver το ατμοσφαιρικό αυτό all day bar ξεκίνησε το γευστικό ταξίδι του πριν ένα χρόνο στη στοά της Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή. Ανοίγει  από τις 9 το πρωί σερβίροντας υπέροχο καφέ, πλούσια πρωινά και brunch (δοκιμάστε οπωσδήποτε τα αφράτα pancakes που θα συναντήσετε σε διάφορες εκδοχές). Το απόγευμα είναι η ώρα του aperitivo, το οποίο και θα απολαύσετε μαζί με λαχταριστά πλατό αλλαντικών και τυριών ή με κάποιο άλλο εξίσου ακαταμάχητο finger food. Το βράδυ όμως, όταν τα φώτα χαμηλώνουν και οι μαύρες μουσικές δυναμώνουν ελαφρώς είναι που ξεδιπλώνει όλη τη μαγεία του. Είναι αυτή η «μυστηριώδης» ατμόσφαιρα που τυλίγει το Gulliver και το κάνει το ιδανικό σημείο για να πιείτε ένα ποτό (υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι) ή ένα signature cocktail μετά την θεατρική παράσταση στα γειτονικά θέατρα. Έχει μια κινηματογραφική γοητεία αυτό το bar, μία σαγήνη που δεν συναντάς εύκολα και που σου εντείνει την αίσθηση ότι εδώ παίρνεις και εσύ μέρος σε μια θεατρική παράσταση. Καθημερινά υπάρχουν residents djs που παίζουν από jazz μέχρι funk, ενώ οι Κυριακές είναι αφιερωμένες σε εκθέσεις, επικά parties και live που σε ταξιδεύουν μουσικά ως την άλλη άκρη της Γης.

gulliver3.jpg

gulliver1.jpg

gulliver2.jpg

● Κολοκοτρώνη 11, 2103238199, Fb: @GulliverAthensBar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ