Πέθανε ο Γιώργος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας «Τριφύλλι»
Ταβερνιάρης κλασικός, από τους τελευταίους του είδους
Πέθανε ο Γιώργος Καρούντζος ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας «Τριφύλλι» δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού
Το «Τριφύλλι» είναι η ταβέρνα που οι περισσότεροι ξέραμε από τα νιάτα μας, εγώ η ίδια πήγαινα από τότε που ήμουνα μαθήτρια. Κολλητά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, πρωτάνοιξε το 1962 όταν το νεαρό ζευγάρι τότε, ο Νίκος και η Κούλα, με καταγωγή από την Αρκαδία, αποφάσισαν να ψήνουν στην αυλή τους σουβλάκια για τους φιλάθλους που γέμιζαν το γήπεδο. Στη πορεία μπήκε και ο γιος τους Γιώργος στη δουλειά, γρήγορος, αεικίνητος, φίλος με όλους. Τη δεκαετία του ’70 η ταβέρνα έγινε στέκι φοιτητών, καλλιτεχνών, διανοούμενων, όλοι τους έρχονταν μέχρι εδώ για να φάνε τους αξεπέραστους μεζέδες, από το μικρό αλλά ξελιγωτικό «μενού»: κεφτέδες (το μεγάλο σουξέ), συκωτάκια στο τηγάνι, ντολμαδάκια, μπακαλιάρος - σκορδαλιά (…από την «ντούρα»), σαλάτα, πατάτες τηγανητές. Όλα ένα ποίημα, φαγητό εντελώς σπιτικό και μερακλίδικο, που κατέβαινε ακόμα πιο εύκολα χάρη στη καλή ρετσίνα του μαγαζιού.
Ο Γιώργος συνέχιζε απτόητος και με την ίδια πάντα κοσμοσυρροή στα χρόνια που ακολούθησαν, τον τελευταίο καιρό μάλιστα είχε βάλει και τον δικό του γιο στη δουλειά. Ο Γιώργος Καρούντζος ήταν κλασική περίπτωση ταβερνιάρη, από αυτούς που στην αρχή σου έκοβε τη φόρα, στα πρώτα πάρε-δώσε ήταν βλοσυρός και απόμακρος, γρήγορα όμως έσπαγε τον πάγο, άρχιζε τα καλαμπούρια, στο τέλος της βραδιάς καθότανε και στο τραπέζι σου να πιει ένα κρασί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όποτε πηγαίναμε νωρίτερα, κάνα τέταρτο δηλαδή πριν ανοίξει (αυστηρά κάθε βράδυ στις 8.30), μας άφηνε απ’ έξω να περιμένουμε όρθιοι… «τώρα μαγειρεύουμε, είμαστε κλειστά για το κοινό»! Πέθανε από καρδιακή ανακοπή προχτές, η κηδεία του έγινε χτες στο χωριό του, τη Βλαχέρνα Αρκαδίας. Θα μας λείψει το γέλιο του, τα καλαμπούρια του, η φωνάρα του όταν τον παραζορίζαμε με τις παραγγελίες, η καλή του η καρδιά. Θα μας λείψουν και όλα όσα αντιπροσώπευε από μια εποχή που έφυγε και δεν γυρίζει πίσω…
*Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το «Τριφύλλι» εδώ κι εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.