Θεματα

4 κορυφαίοι bartenders της Αθήνας περιγράφουν αστεία περιστατικά με πελάτες τους

2 γυναίκες και 2 άνδρες bartender μοιράζονται ιστορίες από την αθηναϊκή νύχτα

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
man-1456951_1280.jpg

Κάποιοι από τους καλύτερους bartender της Αθήνας μοιράζονται μαζί μας ιστορίες που έχουν ζήσει με τους πελάτες τους

Είναι μερικοί από τους κορυφαίους bartenders της αθηναϊκής νύχτας και από τα χέρια τους έχουν δημιουργηθεί κάποιες από τις πιο δροσιστικές συνταγές κοκτέιλ που έχεις γευτεί. Αποκλείεται να μην έχεις πάει σε κάποιο από τα μπαρ που δουλεύουν, ενώ στις ιστορίες που μας παρουσιάζουν, κάποιοι ενδέχεται να βρείτε τους εαυτούς σας.

Έχουν φτιάξει χιλιάδες ποτά και κοκτέιλ και ταυτόχρονα έχουν ακούσει τις ιστορίες αρκετών θαμώνων. Με άλλους δημιούργησαν προσωπικές σχέσεις και με άλλους όχι, όμως σήμερα έχουν να μοιραστούν στην ενότητα Nights with Character by Schweppes, μερικές από τις πιο χιουμοριστικές ιστορίες που τους συνέβησαν επί το έργο! Ο Φώτης Κουλέτος από το The Ziller's Athens Boutique Hotel, η Μαίρη Ταλαιπώρου, brand Ambassador τoυ Schweppes και Bar manager των εστιατορίων Nikkei, ο Θάνος Τσεκούρας από το The Bankjob και η Γιούλη Κατσιμπάρδη του 7jokersBarAthens μας είπαν τις ιστορίες τους.

Κουλέτος Φώτης, Headbartender The Ziller's Athens Boutique Hotel

kouletos.jpg

Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με διαφόρων ειδών πελάτες και σκοπός μου είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους και να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις που μου ζητούνται! Ένα ποτό που μου ζητείται να φτιάχνω καθημερινά από πολλούς είναι το Aperol Spritz! Έτσι λοιπόν μια μέρα ήρθε ένας κύριος και μου ζήτησε να του το φτιάξω. Θέλοντας να τον εντυπωσιάσω και ταυτόχρονα να τον κάνω να δει ένα ευρύτερο φάσμα όσον αφορά τις γεύσεις, του πρότεινα να το πιει με Schweppes Pink Grapefruit.

Στην αρχή ήταν διστακτικός γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει και να δοκιμάσει κάτι το οποίο δεν είχε ξαναπιεί άλλη φορά! Για να καταφέρω αυτό που ήθελα, του εξήγησα πως είναι πολύ ενδιαφέρον να αρχίσει ο κόσμος να δοκιμάζει γευστικές επιλογές, εκτός από τα συνηθισμένα.  Αυτό συνδέεται με την ίδια τη ζωή και τις συνήθειες που έχει ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του! Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και αμέσως μου ζήτησε να του το φτιάξω!

Το μόνο που εισακούστηκε μετά ήταν μια ανασα ευχαρίστησης καθώς έπινε το ποτό του. Το συμπέρασμα εδώ είναι ότι η εμπιστοσύνη κερδίζεται ύστερα από μικρά και καθημερινά πράγματα και αλλαγές που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου εάν ακούσεις εκείνον που μπορεί να σε βοηθήσει. Όσον αφορά το ποτό σου, ο bartender είναι ο άνθρωπος σου.


Μαίρη Ταλαιπώρου, Brand Ambassador των αναψυκτικών Schweppes και Bar manager των εστιατορίων Nikkei Peruvian restaurant bar σε Κολωνάκι , Μύκονο και Ζάκυνθο. 

talaiporoy.jpg

Στα εστιατόρια μας προέχει η φιλοξενία και το να προσφέρεις γευστική umami εμπειρία. Το cocktail προσφέρεται σαν επιδόρπιο ποτό για εκείνους που δεν θα ήθελαν να ολοκληρώσουν το γεύμα τους με γλυκό είτε γιατί δεν τους αρέσει είτε γιατί το θεωρούν υπερβολή να πάρουν και γλυκό. Λίγο πριν το καλοκαίρι ο κόσμος αυτός πολλαπλασιάζεται και έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι και εκείνες που μου ζητούν το «Pacasmayo», για να την «βγάλουν καθαρή». Το αστείο βέβαια είναι ότι κανείς δεν με ρωτάει τι υπάρχει μέσα σε αυτό το Twist Espresso Martini. Συνοπτικά για τη δημιουργία του χρησιμοποιούμε:

Είναι ένα twist espresso martini, το «Pacasmayo» στο οποίο έχουμε:

  • 50 ml ρούμι Δομινικανής Δημοκρατίας 
  • 15 ml παλαιωμένο κρασί
  • 20 ml Dry chocolate
  • 1 espresso ristretto
  • 10 ml cordial σταφίδας, dry lime leaves, αστεροειδής γλυκάνισος.
  • Shake και αφού γεμίσω το coupette ποτήρι με το μείγμα απογεμίζω με Schweppes Premium Aromatic Tonic Water
  • Γαρνίρω με ένα κουταλάκι χειροποίητο από λευκή opalis chocolate.

Θάνος Τσεκούρας, The Bankjob

tsekouras.jpg


Θυμάμαι μια μέρα πέρυσι το χειμώνα ήμουν στο μπαρ και έχω μια παρέα ακριβώς μπροστά μου! Όλοι περνούσαν υπέροχα. Κάποια στιγμή παρατηρώ έναν από αυτούς που παραήταν χαρούμενος να γεμίζει ένα ποτήρι πάγο, να πιάνει το μπουκάλι αλκοόλ και να βάζει και αναψυκτικό, για να δοκιμάσει και να τον βλέπω να το απολαμβάνει ! Τον ρωτάω αν είναι καλό και μου λέει «τέλειο». Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το μπουκάλι Gin ήταν άδειο και έβαλε μόνο το Scweppes Bitter Lemon!


Κατσιμπάρδη Γιούλη, Bartender 7jokersBarAthens

katsimpardi.jpg


Ίσως να έχει συμβεί σε πολλούς, αλλά στην προσπάθεια μου να βάλω ένα Gin με Schweppes Tonic, μου γλίστρησε από τα χέρια, και έλουσε κυριολεκτικά την γλυκύτατη πελάτισσα απέναντι μου. «Ταράχτηκα για λίγο, γιατί με κοίταξε απειλητικά αλλά σύντομα έσκασε στα γέλια! Το περίεργο είναι ότι γέλασε και εκείνη και εγώ ταυτόχρονα. Και ευτυχώς με συγχώρεσε. Μην τα πολυλογώ, λίγο αργότερα καταλήξαμε να κερνάμε σφηνάκια ή μια την άλλη. Κάτι που κράτησε ως το πρωί!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ