Θεματα

Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ

Ένα εξαιρετικό κρασί συντροφεύει γεύσεις και αρώματα Χριστουγέννων...

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για όσους ψάχνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδέψουν το γιορτινό τραπέζι τους, το «ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΡΟΖΕ», με την πλούσια και έντονη γεύση φρέσκων κόκκινων φρούτων, είναι η καλύτερη πρόταση. Μαλακό και στρογγυλό στο στόμα, με έντονα φρουτώδη αρώματα φράουλας και βατόμουρου και γλυκά αρώματα μαρμελάδας φραγκοστάφυλλου, καραμέλας και βανίλιας, μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Ξεχωρίζει για την ισορροπημένη οξύτητα του και την και την δροσερή βοτανική επίγευση μέντας που αφήνει στο τέλος.

Μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με την κλασσική γεμιστή γαλοπούλα, είτε με χοιρινό με δαμάσκηνα καθώς και με φίνα επιδόρπια με σοκολάτα ή κόκκινα φρούτα. Θα αναδείξει τα πιάτα σας σε απόλυτες γαστριμαργικές εμπειρίες.

Λίγα λόγια για την ιστορία του: το ‘’ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ» κουβαλάει μια μεγάλη οινική παράδοση. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογένειας Τσιλιλή, ανήκει στον ευρύτερο ιστορικό αμπελώνα των Μετεώρων. Η σπάνια σύσταση του εδάφους, σε συνδυασμό με το ιδανικό μικροκλίμα δίνουν εξαιρετικούς οίνους, με μοναδικό χαρακτήρα και εξαιρετικά υψηλή ποιότητα. Το 2012 o ροζέ οίνος ‘’ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ Λημνιώνα- Syrah 2011’’ πέτυχε μια μεγάλη διάκριση, όταν αναδείχθηκε ο μοναδικός ‘’ΜΕΓΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΟΙΝΟΣ’’ στην κατηγορία του, στον κορυφαίο, διεθνή διαγωνισμό, Concours Mondial de Bruxelles,το 2012.