Τι είναι καλύτερο από ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης; Ένα χαρούμενο ζαχαροπλαστείο με το νοστιμότερο προφιτερόλ της πόλης και ρομαντική αυλή με λουλούδια για να μην το φας μόνος.
Το Irene, chocolatier-patissier το ξέραμε εδώ και 14 χρόνια στην Εκάλη. Για τα πικάντικα σοκολατάκια, τις τάρτες, την υπέροχη μους σοκολάτας του και πολλά άλλα. Τώρα που μεταφέρθηκε στη Δροσιά, σε ένα καινούργιο χώρο που έχει σχεδιάσει και πάλι ο Μπάμπης Ιωάννου των ISV, λειτουργεί και ως καφέ με έξτρα ροφήματα, αφεψήματα, νοστιμότατα, δικά τους κρουασάν βουτύρου, σάντουιτς, πίτες, πιατέλες τυριών, μπυρίτσα και ό,τι άλλο τραβάει η καρδιά σου. Ένα καφέ σε ήσυχο και όμορφο μέρος για να ξεφύγεις για λίγο από τον παλμό της πόλης και να γεμίσεις «γλυκά» τις μπαταρίες σου. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, στης Irene θα βρεις τα πιο ωραία δώρα όπως σπιτάκια από μπισκότο και σοκολάτα και ανθρωπάκια από μπισκότο και τζίντζερ, τους λεγόμενους Gingermen. Σημαντικό ότι όλα φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά και με δικές τους πρώτες ύλες.
Η Ιρέν με λίγα λόγια:
Μπορείτε να μου περιγράψετε την Irene με 5 λέξεις;
Αυστηρή - δημιουργός - απρόβλεπτη -σταθερή -συνεπής.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό;
Η σοκολάτα.
Σε ποια άλλη χώρα θα θέλατε να έχετε ένα «παράρτημα» Irene;
Στην Αγγλία, στο Λονδίνο.
Όταν ήσασταν παιδί τι θέλατε να γίνετε;
Χειρουργός ή μάγειρας.
Που έχετε σπουδάσει ζαχαροπλαστική;
Στο Βέλγιο και στη Γαλλία.
Ποιο είναι το πρώτο γλυκό που φτιάξατε;
Cake chocolat.
Ποιο γλυκό σας πουλάει πιο πολύ;
Το profiterol που πάντα γίνεται εκείνη την στιγμή.
Τι σημαίνει πολυτέλεια για σας;
Nα μπορώ να είμαι ήρεμη και ήσυχη ότι και συμβαίνει γύρω μου, να μένω κάπου ήσυχα.
Η κρίση δεν σας φοβίζει;
Όχι, όταν κάνεις κάτι με ψυχή και καρδιά.
Έχετε κάποιο μότο;
H ποιότητα και η συνέπεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σαββατοκύριακο θέλει βουνά από pancakes και ακόμη περισσότερα αυγά
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.