- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ένας καλοκαιρινός οδηγός για το πού θα βρεις μερικά από τα ωραιότερα παγωτά της Αθήνας
Υπάρχουν εκείνες οι φωτεινές στιγμές μέσα στην πορεία μιας μέρας που έχουν την δύναμη να την μετατρέψουν από συνηθισμένη σε ξεχωριστή. Όσο μεγαλώνεις, τέτοιες στιγμές μάλλον λιγοστεύουν ή χρειάζονται περισσότερο φως για να καταφέρουν να λάμψουν μέσα στον μπούσουλα της καθημερινότητας. Όταν βέβαια κάτι τέτοιο συμβεί, είναι υπέροχο.
Παρόλο λοιπόν που ο ενήλικας εαυτός σου δεν αντιμετωπίζει το σινεμά, το κολύμπι, την βόλτα στο πάρκο με την λαχτάρα που είχες ως παιδί, υπάρχει κάτι που εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο μαγικό, ακριβώς όπως τότε. Είναι γλυκό, δροσερό, φρουτένιο ή πασπαλισμένο με σοκολάτα, στερεωμένο σε ένα ξύλο ή απλωμένο σε ένα χωνί, σερβιρισμένο σε κύπελα (για τους δειλούς) και συναρμολογημένο με χίλιους δύο τρόπους. Είναι το παγωτό. Και σου φτιάχνει την ημέρα.
Σέβομαι απόλυτα όσους επιμένουν να τρώνε και τον χειμώνα, καθώς είναι μία απόλαυση που οφείλει να μην καταπιέζεται από ποταπές έννοιες όπως οι εποχές. Η αξία όμως μιας ανοιξιάτικης ή καλοκαιρινής βόλτας ανάμεσα στα πολύχρωμα στενάκια του κέντρου κρατώντας ένα χωνάκι είναι αντεκτίμητη. Και το παγωτό ακόμα πιο νόστιμο όταν συνοδεύεται από την χαλαρή ατμόσφαιρα μιας ζεστής εποχής.
Πλέον η Αθήνα έχει γεμίσει από gelaterie και μαγαζιά με τις καλύτερες δυνατές επιλογές για σωστό παγωτό, στις πιο περίεργες και γκουρμέ γεύσεις, με πεντανόστιμες γαρνιτούρες και φρέσκα υλικά, πρωτότυπους τρόπους παρασκευής και ποπ σερβιρίσματα. Αν είσαι από αυτούς που υποστηρίζει πως μπορεί να ζει μόνο με παγωτό από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, κάλλιστα έχεις την δυνατότητα να το αποδείξεις!
Bufala Gelato
Ξεκινάμε από τα νότια προάστια για τις πρώτες συναντήσεις με τη θάλασσα, τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία. Για παγωτό ένα είναι το must: Bufala Gelato. Θα το αναγνωρίσεις κατευθείαν από τις ουρές που σχηματίζονται στην είσοδο και την ακαταμάχητη μυρωδιά της φρεσκοψημένης βάφλας. Εδώ θα βρεις δεκάδες γεύσεις παραδοσιακού παγωτού, αποκλειστικά µε 100% φρέσκο γάλα και αγνά υλικά, όλα ελληνικά. Παγωτό από βουβαλίσιο γάλα, που ο ιδιοκτήτης, Αλέξανδρος Κομματίδης, προμηθεύεται από τους βουβαλοτρόφους των Σερρών. Παχιές στρώσεις από βάφλα τυλίγουν τις μπάλες που επέλεξες.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη βανίλια Μαδαγασκάρης και τη γεύση Amaretto Dissarono (ω ναι), ενώ για τους fit της παρέας υπάρχει ένα ολόκληρο ξεχωριστό μενού. Soft ice cream χωρίς ζάχαρη, yogurt ice cream, αλλά και το Icefit με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά.
Chillbox
Ελληνικό παγωμένο γιαούρτι, με όποια γαρνιτούρα μπορεί να ονειρεύτηκες το προηγούμενο βράδυ, και σερβιρισμένο στο πιο stylish κουτί της αγοράς. Τα Chillbox έχουν ήδη ισχυρό όνομα στην παγωτοσκηνή της πόλης (και όχι άδικα) καθώς αποτελούν την πιο healthy επιλογή, χωρίς φυσικά να υστερούν σε γεύση. Συνήθως βάζω από πάνω φρέσκα φρούτα, cranberries και χρωματιστά τρουφάκια και στη συνέχεια αισθάνομαι τόσο διαίτης που επιστρέφω για δεύτερη μερίδα με μπισκότα, καραμελωμένο αμύγδαλο και σοκολατόπιτα σε κομμάτια.
Dickie Dee
Γνωστός και ροζ παράδεισος στην καρδιά του κέντρου, σε έναν χώρο που θυμίζει Great Gatsby με πινελιές art deco, διότι εγώ προσωπικά δεν αντέχω να μην αισθάνομαι ντίβα του ’20 όταν καταβροχθίζω δύο μπάλες με φυστικοβούτυρο και αλατισμένη καραμέλα. Ακόμα και αν δεν δηλώνεις τεράστιος οπαδός του soft ice cream (τι πάει λάθος;), σίγουρα εδώ θα δαγκώσεις την γλώσσα σου και θα μετανοήσεις. Οι γεύσεις λίγες και εκλεκτές, τα υλικά αγνά, το αποτέλεσμα φρεσκότατο κι εσύ εκστασιασμένος με ένα κουταλάκι στο χέρι να ανεβοκατεβαίνει. Πρέπει να δοκιμάσεις τον συνδυασμό pistachio Σικελίας με τριαντάφυλλο, την vegan μαύρη σοκολάτα και το καλοκαιρινό mango cream. Πρέπει, λέμε.
Da Vinci
Κάθε φορά που προσπερνάω αυτό το μαγαζί είναι σαν να ακούω το γαμήλιο εμβατήριο. Τα πάντα με κάνουν να αισθάνομαι ερωτευμένη, από τα βουνά με παγωτό που περιμένουν να τα κατακτήσω, μέχρι τα πολύχρωμα χωνάκια, τα donuts, τα milkshakes και τα ιταλικά cannoli.Ιδιαίτερη αδυναμία είναι και τα σορμπέ, τα οποία σου σπάνε τη μύτη με το φρουτένιο άρωμά τους και σε δροσίζουν κατευθείαν με το που γίνει η πρώτη επαφή κουταλιού και γλώσσας.
Maraboo
Η νέα άφιξη στο Παγκράτι έχει ήδη αποτελέσει θέμα αναζήτησης και πολλών γλυκοσυζητήσεων. Εδώ τα παγωτά κρύβονται προστατευμένα από τον έξω κόσμο μέχρι να καταλήξουν στο κυπελλάκι σου και σερβίρονται με βιοδιασπώμενα κουταλάκια. Οι διαθέσιμες γεύσεις δεν ξεπερνούν τις δέκα, είναι όμως μία και μία. Θα έρθεις face to face με επιλογές όπως καρύδα με γιασεμί ή δάφνη, μαύρη μπίρα, αβοκάντο, ανθόγαλο, αλλά και πιο κλασικές όπως σοκολάτα και σορμπέ μάνγκο. Όσοι έχουν δοκιμάσει έστω και μία κουταλιά ορκίζονται πως είναι από τις καλύτερες υφές και γεύσεις που έχουν συναντήσει, κι ας έχουν ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία και πίσω. Και συμφωνώ κι εγώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.