Θεματα

Τα ελληνικά εστιατόρια που πήραν αστέρι Michelin για το 2019

Και πάλι καμία σημαντική αλλαγή στις βραβεύσεις

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εστιατόριο Σπονδή διατήρησε και φέτος τα 2 αστέρια του
Το εστιατόριο Σπονδή διατήρησε και φέτος τα 2 αστέρια του

Κάθε χρόνο όταν ανακοινώνονται τα αστέρια Michelin για την Ελλάδα, ελέγχω διπλά για να βεβαιωθώ ότι διαβάζω τη σωστή, ανανεωμένη λίστα και όχι την περσινή. Και κάθε φορά αναρωτιέμαι: πώς γίνεται να μην υπάρχει καμία αλλαγή,  τη στιγμή μάλιστα που η εστιατοριακή σκηνή όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης χώρας αναβαθμίζεται διαρκώς;

Λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η λίστα για τα ελληνικά εστιατόρια παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, αν εξαιρέσουμε βεβαίως το γεγονός ότι τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύτηκαν με 2 αστέρια Michelin είναι πλέον ένα και όχι δύο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, μια που το Funky Gourmet παραμένει κλειστό μέχρι τη μεταφορά του στο ξενοδοχείο Hilton το 2020. Έτσι, η λίστα με τα πιο λαμπερά εστιατόρια της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:

Τα πολυπόθητα 2 αστέρια Michelin πλέον κατέχει μόνο το εστιατόριο Σπονδή, ενώ με 1 αστέρι βραβεύονται το Varoulko Seaside, το Botrini’s και η Hytra. Το Bib Gourmand (βραβείο που λειτουργεί ως ένδειξη αναγνώρισης της καλής σχέσης ποιότητας-τιμής των εστιατορίων) έλαβαν τα εστιατόρια Αθήρι, Nolan, Οικείο, αλλά και το 7 food sins που φέτος τραβάει για πρώτη φορά την προσοχή του Οδηγού Michelin. Με Michelin Plate πάλι (βραβείο που υπονοεί ότι το εστιατόριο είναι αρκετά αξιόλογο, όχι όμως αρκετά για να λάβει αστέρι Michelin και δεν υπόκειται στην κατηγορία Bib Gourmand) τιμήθηκαν τα εστιατόρια GB Roof Garden, το Electra Roof Garden, το Premiere, η Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, το Vezene, το Sense, το 2 Mazi και το Άνετον.

Συγχαρητήρια σε όλους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ