23 στέκια για το καλοκαίρι
Δροσεροί κήποι, λουλουδιασμένες αυλές, αγαπημένα εστιατόρια. Η Αθήνα το καλοκαίρι δεν μένει σπίτι. Βγαίνει στους δρόμους, τσιμπολογάει αθάνατα ελληνικά μεζεδάκια στα τραπέζια της παρέας, ταξιδεύει παντού μέσα από τις ethnic γωνιές της. Ακολούθησέ την
Βασίλαινας
Σύγχρονη ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, δροσιές στη βεράντα
Το ιστορικό εστιατόριο που έχει ζήσει μεγάλες δόξες για 100 περίπου χρόνια στον Πειραιά, έχει εδώ και καιρό «δέσει» για τα καλά στη νέα, πανέμορφη έδρα του στο κέντρο της πόλης. Λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές, όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα, στο φόντο και το εμβληματικό Χίλτον να χαρίζει εικόνες μιας κοσμοπολίτικης Αθήνας. Βραβευμένο για την εξαιρετική ελληνική σύγχρονη κουζίνα του (πρώτο και στα βραβεία αναγνωστών της Athens Voice), αυτή την εποχή αναδεικνύει τον καλοκαιρινό του χαρακτήρα. Και απλώνει τραπέζια κάτω από τον αττικό ουρανό, μπροστά στις πρασιές με τους βασιλικούς, τα δεντρολίβανα, τις μυρτιές και τις ελιές. Πίσω υπάρχει πάντα το μοναστηριακό τραπέζι που βλέπει στον «μυστικό» κήπο με τις νεραντζιές, ανοιχτός κι αυτός να δημιουργεί τη δική του δροσιά. Προσφέρει πάντα τα πιάτα που αγαπάμε, προσθέτει όμως και καινούργια, απόλυτα ταιριαστά με την εποχή. Πολλές σαλάτες, όπως η Κρητική με αρμύρες, ξύγαλο Σητείας και χαρουποπαξίμαδα, η Χωριάτικη με χειροποίητο, προζυμένιο ψωμάκι ζεστό για απολαυστικές βούτες, η Ανοιξιάτικη με φράουλες και ξινομυζήθρα Νάξου. Στα κυρίως, υπέροχα νέα πιάτα η ψητή σφυρίδα με αγκινάρες α λα πολίτα, η μπολονέζ θαλασσινών με μαύρες χειροποίητες παπαρδέλες, ενώ όσοι αγαπούν το κρέας θα απολαύσουν τον πουρέ πατάτας Νάξου με αυγό ποσέ, κρητικό απάκι και φρέσκια τρούφα Γρεβενών ή τη φοβερή picanha από αρνάκι Βόνιτσας με καπνιστή μελιτζάνα. Από το μεσημέρι ανοιχτά και με μενού 3 πιάτων στα €23 και €27 ή πιάτα a la carte, με μια εξαιρετική λίστα κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες που προτείνει η sommelier Μαρία Δελήτσικου και προσφέρονται και σε ποτήρι, αλλά και πρωτότυπα κοκτέιλ, είναι το εστιατόριο που μπορεί να σου προσφέρει την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
● Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον, 2107210501, www.vassilenas.gr
La pasteria
Αυτό το καλοκαίρι ανακάλυψε τις αληθινά ιταλικές γεύσεις
Τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι δεν θα ήθελες να κάνεις βόλτες στη Βενετία; Να τρως καυτές μακαρονάδες στη Ρώμη και τραγανές πίτσες στη Νάπολη; Θα ήθελες, αλλά σκέφτεσαι ότι η Ιταλία πέφτει μακριά. Και όμως όχι… Στην πραγματικότητα η Ιταλία βρίσκεται στο πιο κοντινό κατάστημα της La Pasteria. Ταξίδεψε γαστρονομικά σε κάθε γωνιά της Ιταλίας μέσα από το φιλόξενο περιβάλλον που παραπέμπει σε ιταλική ταινία και γνώρισε τη νοστιμιά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.
Ξεκίνα το νόστιμο ταξίδι με το άκρως θαλασσινό Cozze Taormina (μύδια αχνιστά σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών) και ύστερα μοιράσου μια pizza Di Modena με ακαταμάχητη ιταλική ζύμη, προσούτο, ρόκα και σύκα. Εννοείται ότι δεν γίνεται να παραλείψεις το απαραίτητο πιάτο κάθε ιταλικού γεύματος: μια πληθωρική μακαρονάδα! Η Marinara Siciliana έχει φρέσκα όστρακα, γαρίδες και καλαμαράκια και ξεχειλίζει από αρώματα θάλασσας, ενώ η Salmone με τον φρέσκο σολομό και την ελαφριά κρέμα γάλακτος με μυρωδικά θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό πιάτο.
Αν είσαι λάτρης του κρέατος, αξίζει να δοκιμάσεις το Scaloppine Piccata, ψαρονέφρι με σος λεμονιού και κάπαρη. Για το τέλος θα βρεις ένα αέρινο tiramisu, ένα από τα καλύτερα της πόλης.
Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, ζήσε τη δική σου #LaVitaPasteria στην πόλη!
● www.lapasteria.gr, facebook: lapasteria, instagram: lapasteria
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Οι εκλεκτότερες των γεύσεων, σε ένα χώρο που τιμάει την παράδοση
Με ιστορία σχεδόν 100 χρόνων και παράδοση που κρατά από την Καππαδοκία, εκεί από όπου Ίωνες και Καραμανλήδες διέδωσαν τα παστά σε Ρωμαίους, Πέρσες, Βυζαντινούς και Οθωμανούς. Στα πολύ πιο ύστερα χρόνια, περαστικοί και φίλοι από την αγορά επισκέπτονταν τον Φάνη για το φημισμένο του παστουρμά ή το σουτζούκι του. Κι εύχονταν «να είχαμε κι ένα τσιπουράκι να το συνοδεύαμε». Κι ακόμα καλύτερα, να υπήρχε κι ένα τραπεζάκι να καθόμασταν να τα λέγαμε.
Κάπως έτσι, πριν από τέσσερα χρόνια, γεννήθηκε το μεζετζίδικο (το παστιρματζίδικο είναι παραδίπλα, Ευριπίδου 41, 2103217238). Σε ένα ανακαινισμένο, πανέμορφο κτίριο, με κλιματιζόμενο εσωτερικό χώρο και μια αυλή για τους καπνίζοντες, μπορείτε να προμηθευτείτε καλούδια για το σπίτι ή να κάτσετε να τα απολαύσετε εκεί.
Θα απολαύσετε εκλεκτό καραμανλίδικο παστουρμά (βοδινός, πρόβειος και καμήλας) και σουτζούκι, τα εξαιρετικά προϊόντα της αλλαντοποιίας Sary, από τη Δράμα. Ακόμα, τα αυθεντικά καραμανλίδικα λουκάνικα, τυριά παλαίωσης, κασέρι Ξάνθης, διάφορα τυριά άλμης, παστράμι, καβουρμά και πολλά ακόμη, που διαλέγονται με μεράκι και έρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Θα συνοδεύσετε με παλαιωμένο τσίπουρο, περίπου 10 ελληνικές μπίρες και άλλες 20 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Γιατί, είπαμε, τα πάντα εδώ είναι ελληνικά.
Τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» έχουν κερδίσει με το σπαθί τους τα καλύτερα λόγια όχι μόνο από τους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και από τους Αθηναίους που το επισκέπτονται, για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν.
● Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, 2103254184, www.karamanlidika.gr, fb: Karamanlidika
Geppetto The Bar
Το bar με την καλύτερη... πίτσα!
Άνοιξε πριν από ένα χρόνο σε μία από τις πιο γραφικές και όμορφες γειτονιές του Παγκρατίου και κατάφερε αμέσως να αφήσει το στίγμα του με τις κεφάτες μουσικές, τις χαρακτηριστικές ξύλινες επιφάνειες (η ονομασία “Geppetto” δεν είναι τυχαία) και μερικά από τα πιο δροσερά cocktails του καλοκαιριού. Μέχρι πρόσφατα το Geppetto το ήξερα ως το bar όπου πάντα πέρναγες καλά. Ώσπου μια Κυριακή, περνώντας τυχαία από την περιοχή, κάτι μου τράβηξε την προσοχή στα ηλιόλουστα τραπεζάκια της οδού Στίλπωνος. Ήταν μια πληθωρική πίτσα, με λεπτή, τραγανή ζύμη και μυρωδιά που σε ανάγκαζε να κοντοσταθείς μια στιγμή για να τη χαζέψεις. Δεν χρειάστηκε μεγάλη έρευνα για να μάθω ότι ένα από τα αγαπημένα μου αθηναϊκά bars διαθέτει ένα μενού-έκπληξη για τους foodies. Όπως δεν χρειάστηκε και δεύτερη ματιά στην πίτσα για να με πιάσει μια μικρή λιγούρα. Εκείνο το απόγευμα ήταν αρκετό για να εξερευνήσω σχεδόν όλο το μενού και να δηλώσω πιστή θαυμάστριά του.
Το μενού, ευέλικτο και λαχταριστό, είναι ιδανικό για ένα launch break ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα που θα συνοδέψεις με ένα ποτήρι κρασί. Σε αυτή την περίπτωση, οι μπρουσκέτες (θα τις βρεις σε τρεις εκδοχές: με σολομό, ντομάτα-βασιλικό ή με μανιτάρια, φρέσκο τυρί κρέμα και δυόσμο) μαζί με μια σαλάτα (δοκίμασε αυτή με τη ρόκα, λιαστή ντομάτα, καρύδια, ανθότυρο και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας) είναι ακριβώς αυτό που θες. Αν όμως πεινάς αρκετά, προτίμησε τα πιάτα ζυμαρικών. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει ένα υπέροχα χυλωμένο ριζότο μανιταριών που με υπνώτισε με το ακαταμάχητο άρωμα της τρούφας και ένα σπαγγέτι με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και πιπεριές – ο ορισμός του comfort food. Και οι δύο όμως ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθείς στην πίτσα. Ούτε πρέπει να το κάνεις. Δεν είναι μόνο οι άψογες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της, ούτε το χειροποίητο ζυμάρι. Αυτό που κάνει την πίτσα αυτή αληθινό αριστούργημα είναι το γεγονός ότι ψήνεται σε ειδικό φούρνο και φτάνει στο τραπέζι σου λεπτή, τραγανή και ολόσωστα ψημένη, σαν βέρα Ιταλιάνα.
Για αυτά τα ωραία και νόστιμα υπεύθυνος είναι ο σεφ Κώστας Γεωργάκης, που έχει επιμεληθεί το μενού. Εκτός από τον κύριο κατάλογο του φαγητού, καθημερινά σερβίρεται επίσης ένα πληθωρικό brunch (09.00-17.00), που έχει τους δικούς του φανατικούς. Όταν το δοκιμάσεις, θα γίνεις ένας από αυτούς.
● Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 210 7525665, Fb: @geppettothebar
Εφημερίδα ATH
Ανταπόκριση από την κουζίνα
Τα νόστιμα νέα ταξιδεύουν γρήγορα γιατί στο πιάτο η γεύση δεν κρύβεται. Γνωστή και ως after καταφύγιο για τις μεγάλες νύχτες της, η Εφημερίδα ATH δεν σερβίρει μόνο θεσπέσιους ήχους αλλά και value for money φαγητό για food lovers που δεν «μασάνε» από ταρατατζούμ. Θα τη βρεις ανοιχτή στις 7 το πρωί να ετοιμάζει πρωινό που ξεκινά από δημητριακά ή τοστ πολλών στρώσεων και φτάνει σε πολλές αυγολιχουδιές. Εκτός από το μάτι, το οποίο γεμίζει με το trendy σερβίρισμά της, αυτό που σου φέρνουν τα συνοδευτικά λαχανικά σε βαζάκια μαρμελάδας ή την παραγγελία σου σε πολύχρωμους πλαστικούς δίσκους, σου γεμίζουν και το στομάχι με τις γενναιόδωρες μερίδες τους. Θέλεις να κάνεις «γουρουνιά»; Όρμα στο burger 200 γραμμαρίων από μοσχάρι που «σκάει» μπροστά σου με τραγανό μπέικον, τυρί gouda, σπιτική σάλτσα ντομάτας, μαγιονέζα, ντομάτα, λόλα, φρέσκο σουσαμένιο ψωμί και συνοδεύεται από πατάτες country και sauce μελιού. Και να ξέρεις πως υπάρχει και η κοτοπουλένια εκδοχή του. Είσαι στη δίαιτα και θέλεις healthy τσίμπημα; Η σαλάτα με μείγμα φρέσκων λαχανικών, καπνιστό σολομό, τοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο είναι μία από τις δροσερές και light επιλογές σου. Είσαι «τυράκιας» και δεν έχεις ενοχές; Τραγανές τορτίγιες με φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια, λιωμένο τυρί gouda και πιπεριές προσγειώνονται στο τραπέζι σου, αρκεί να πεις τη λέξη Quesadillas. Θες γλυκά και δεν φοβάσαι τις θερμίδες γιατί τα έχεις βρει με την απόλαυση; Home made brownie (θα το βρεις και σε βερσιόν με βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι καραμέλα), βάφλες με πραλίνα φουντουκιού ή λευκή σοκολάτα. Το μενού τους τόσο-όσο και εκτός από classic διατροφικές αναζητήσεις τύπου club sandwich ή φιλέτο κοτόπουλο, κυκλοφορεί καθημερινά σε combo προσφορές με μπίρες. Κοίταξε στο «μαυροπίνακα» δίπλα στην μπάρα. Στα συν; Η κουζίνα τους το τσουλάει μέχρι τις πρώτες πρωινές, οπότε εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις τι θα διαλέξεις!
● Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, 6944880475, fb: Εφημερίδα ΑΤΗ
Κυβέλη
Γευστικές απολαύσεις στα τραπεζάκια της πιο γοητευτικής πλατείας
Δύο μεγάλα ατού έχει η Κυβέλη, το φαγητό και την τοποθεσία της. Σε μία από τις πιο όμορφες και ατμοσφαιρικές πλατείες της Αθήνας, την πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, στο μικρό χωριό, όπως την αποκαλούν οι «ντόπιοι» της περιοχής, σερβίρεται καθημερινά εξαιρετική ελληνική κουζίνα και ονειρεμένοι μεζέδες. Τραπεζάκια έξω και αρώματα γεμίζουν την πλατεία, όπου πάνε κι έρχονται οι παρέες και οι μερίδες από το φημισμένο «κοτόπουλο χαρακίρι», δηλαδή μαριναρισμένο κοτόπουλο, περασμένο σε μεταλλική σούβλα, λες και κρέμεται. Ανδριώτικη φρουτάλια, πενταντόστιμη τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και οι κολοκυθοκεφτέδες best seller δεν λείπουν από κανένα τραπέζι, ούτε όμως το τσίπουρο, το εξαιρετικό χύμα κρασί του Ρούβαλη, η μεγάλη ποικιλία από τοπικές και ξένες μπίρες και άλλα εκλεκτά τοπικά αποστάγματα. Τα τυροκομικά της Κυβέλης είναι επίσης εκλεκτά, από τον Όλυμπο και την Ήπειρο, οι αλοιφές είναι δικές της και ο κατάλογος γεμάτος παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαγειρευτά, ακαταμάχητα κρεατικά και πιάτα ημέρας. Για το τέλος, συνήθως έρχεται κέρασμα χαλβάς, ενώ αν αυτό δεν φτάνει θα βρείτε πάντα σπιτικό κορμό, cheese cake κι ένα γλυκό του κουταλιού παρέα με γιαούρτι. Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά από το μεσημέρι (ανοιχτά από τις 12.00 μέχρι τη 01.00) κι αν όχι επί της πλατείας, με delivery στα πέριξ της Κυψέλης. Ό,τι καλύτερο για ωραίες στιγμές κάτω από τις σκιές στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, για μετά το θέατρο, για λίγο τσίμπημα με ουζάκι ή ένα πλήρες γεύμα όπου όλα μπαίνουν στη μέση.
● Επτανήσου 15, Κυψέλη (Πλατεία Αγίου Γεωργίου), 2108219406, Fb: Κυβέλη
By the glass
Το κρασί είναι χαρά, κι εδώ τη ζούμε καθημερινά
Είναι ωραία να σταματάς λίγο τον χρόνο και να μπαίνεις στο χαρούμενο σύμπαν του By the glass… Εκεί όπου όλα είναι όμορφα και χαλαρά και τα γέλια μπερδεύονται γλυκά με τις κουβέντες και τις μουσικές. Το πιο ατμοσφαιρικό wine bistro της Αθήνας είναι εδώ και χρόνια το σταθερό σημείο που δίνουν το ραντεβού τους οι οινόφιλοι. Η ιδιοκτήτριά του, η δυναμική Φωτεινή Παντζιά, βαθύς γνώστης όσο και μεγάλος λάτρης και η ίδια του κρασιού, επιλέγοντας αυτό ακριβώς το σημείο για να στεγάσει το όνειρό της και το By the glass, ανέδειξε ταυτόχρονα και την πλατεία της Ραλλούς Μάνου, την «άγνωστη» μέχρι πριν πανέμορφη αθηναϊκή πλατεία. Εδώ, τώρα το καλοκαίρι, με φόντο την εντυπωσιακή Ρώσικη εκκλησία, θα καθίσεις για να ταξιδέψεις στον κόσμο των αμπελώνων του κόσμου. Η λίστα του By the glass διαθέτει 400 τουλάχιστον ετικέτες, μεταξύ των οποίων μια εντυπωσιακή ποικιλία από παλιές σοδιές του ελληνικού αμπελώνα, ξεχωριστά fine wines και φιάλες magnum με εξαιρετικά κρασιά. Τα περισσότερα από αυτά μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει και σε ποτήρι των 75 ή των 150ml χάρη στην πρωτοποριακή συσκευή Coravin, που διατηρεί αναλλοίωτες τις γεύσεις και τα αρώματα του κρασιού, ακόμα και όταν ανοιχτεί η φιάλη. Άλλη μία σημαντική καινοτομία του By the Glass είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα dispenser 24 θέσεων. Όλα αυτά τα αριστουργηματικά κρασιά μπορείς να τα συνοδέψεις με ελαφρύ finger food ή με ολοκληρωμένες προτάσεις φαγητού, όπως ριζότο με μανιτάρια και τρούφα, γαρίδες κανταΐφι, μπρουσκέτες μανιταριών και φυσικά τα περίφημα μπιφτεκάκια, που οι θαμώνες του By the Glass επιλέγουν πάντα! Τις Πέμπτες πάλι, όταν το By the Glass διοργανώνει τις περίφημες oyster βραδιές του, η πόλη ζει μία από τις ομορφότερες στιγμές της. Live μουσικές του κόσμου και εξαιρετικής ποιότητας οστρακοειδή που περνούν από τα τραπέζια της πλατείας και κάνουν παρέα με αφρώδεις οίνους και ασύρτικα κρασιά. Αλλά κάθε στιγμή στο By the Glass είναι ξεχωριστή… Γιατί, όπως συνηθίζει να λέει και η Φωτεινή, «το κρασί είναι χαρά, κι εδώ τη ζούμε καθημερινά».
● Σουρή 3& Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210 3232560, www.bytheglass.gr, Fb: By the glass
Τυροκομείο Κωσταρέλου
Ο παράδεισος των ελληνικών τυριών έχει και τα πιο νόστιμα σάντουιτς
Ζούμε την εποχή που τα ελληνικά προϊόντα αναβιώνουν, εξελίσσονται και απογειώνονται σε νέους γευστικούς ορίζοντες. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα υπέροχα ελληνικά προϊόντα ένα μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν τα τυριά και τα γαλακτοκομικά. Πού μπορούμε όμως να βρούμε τα πιο εκλεκτά από αυτά στην Αθήνα; Η απάντηση βρίσκεται εδώ και 3 γενιές στο Τυροκομείο Κωσταρέλου. Σε αυτό το τυροκομείο τα τυριά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δημιουργούνται αποκλειστικά με ελληνικό φρέσκο γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι φτιάχνεται σε πάνινες σακούλες και η επίμονη αφοσίωση στην ποιότητα έχει ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική και αυθεντική γεύση. Στο κατάστημα Κωσταρέλου στο Κολωνάκι δεν θα βρεις μόνο μια μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών τυριών, αλλά και delicatessen προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο πραγματικός λόγος όμως που θα γίνει η στάνταρ στάση μέσα στη μέρα σου είναι ένας: αυτά τα απίστευτα νόστιμα σάντουιτς! Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα νέα σάντουιτς και club sandwitch με άλειμμα μαλακής φέτας Κωσταρέλου. Δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει υποκύψει στη νοστιμιά της μαύρης μπαγκέτας με άλειμμα φέτας με μουστάρδα και εστραγκόν, με κασέρι Τυρνάβου, χοιρινή μπριζόλα Δράμας, αγγούρι και ντοματίνια ή στη γοητεία εκείνου του εκπληκτικού brioche με άλειμμα φέτας με chutney κρεμμυδιού και μαύρης σοκολάτας, γραβιέρα Κωσταρέλου με χαμηλά λιπαρά, χοιρινό ψητό Δράμας με βότανα και ντοματίνια. Και αυτά τα αναφέρουμε ενδεικτικά. Επίσης, μη χάσεις την ευκαιρία να φτιάξεις το δικό σου πλατώ τυριών επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών ελληνικών τυριών.
Σε αυτόν τον παράδεισο των τυριών υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψεις ακόμα, αρκεί να επισκεφθείς ένα από τα 7 καταστήματα στην Αττική. Πληροφορίες για το δίκτυο καταστημάτων θα βρείτε στο www.kostarelos.gr
● Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7259000, www.kostarelos.gr, Instagram: kostarelosgr, Facebook: kostarelosgr
Dos Hermanos
Τα πιο νόστιμα μεξικάνικα μυστικά έχουν για σπίτι τον κήπο της Φρίντα Κάλο
Έχεις ονειρευτεί ποτέ να ζεις σε μια μεξικάνικη γειτονιά με χρωματιστούς τοίχους; Ρομαντικά φαναράκια να κρέμονται από τις στέγες των σπιτιών, μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένες fajitas να πλανιούνται στον αέρα, latin μουσικές να σε παρασύρουν. Αυτό ακριβώς είναι το Dos Hermanos, που εδώ και 25 χρόνια μας ψιθυρίζει τα πιο νόστιμα μυστικά του Μεξικού. Στην καταπράσινη αυλή, αλλά και στο δροσερό του αίθριο, σε περιμένει το πιο ξέγνοιαστο καταφύγιο για αυτό το καλοκαίρι. Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο δοκίμασε “Mexican Pineapple” (ψαρονέφρι μαριναρισμένο σε πιπεριές τσίλι, ψημένο με σος από φρέσκο ανανά) παρέα με μια frozen lime Margarita. Συνέχισε με τις τρομερές Fajitas, ένα λαχταριστό πιάτο που συνοδεύεται με μεξικάνικο ρύζι, guacamole, sour cream και ζεστές tortillas, που ταιριάζει τέλεια με μια Paloma, το παραδοσιακό cocktail του Μεξικού. Τέλος, με τίποτα μην παραλείψεις τις “Enchiladas” (tortillas καλαμποκιού μαγειρεμένες σε poblano chili sauce με γέμιση από κοτόπουλο ψημένο σε μαντεμένιο φούρνο), ένα αυθεντικό μεξικάνικο πιάτο που συνοδεύεται ιδανικά με μια passion Margarita. Tip: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο εδώ γίνονται τα πιο κεφάτα live latin parties, που θα κορυφωθούν στις 8/6 στο μεγαλύτερο Salsa Party του καλοκαιριού!
● Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, www.doshermanos.gr, Fb: @doshermanos.gr
Pink elephant
Ροζ Ελέφαντας και το καλοκαίρι σας θα απογειωθεί!
Ξεκίνησε από το Χαλάνδρι αποκτώντας γρήγορα τη φήμη του καλύτερου ινδικού εστιατορίου της πόλης. Κάτι που επιβεβαίωσε ο ερχομός του δεύτερου Pink Elephant, στον όµορφο πεζόδροµο της ∆ερβενίων. Το Pink Elephant υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεσή σας, να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας λίγο πριν ξεχυθείτε στις παραλίες και να σας χαρίσει την απόλυτη ευεξία! Τα μπαχαρικά της ινδικής κουζίνας κάνουν θαύματα! Οι καυτερές πιπεριές ξυπνούν το μεταβολισμό σας, ο κουρκουμάς εμποδίζει να πάρετε extra κιλά, ο κόλιανδρος σας ενισχύει με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όσο για το τζίντζερ, ε, ξέρετε… είναι το αφροδισιακό σας για να έχετε ένα καυτό καλοκαίρι! Τολμήστε το spicy vindaloo, το εξωτικό madrasi hot pot ή ένα ελαφρύτερο jalfrezi και η εμπειρία θα είναι ανεπανάληπτη. Ολοκληρώστε τη με ένα mango ή pineapple lassi γιατί χωρίς φρουτάκι δε λέει!
Εxtra tip: όλα αυτά, ακόμη και στον κήπο ή το μπαλκόνι σας, με ένα τηλέφωνο είναι κοντά σας.
● ∆ερβενίων 4Α, 2103632780, www.pink-elephant.gr, Fb: @pinkelephantdowntown
Zurbaran
Το κοσμοπολίτικο hot spot του Κολωνακίου
Ένα χρόνο και κάτι μετά την είσοδό του στο χώρο της αθηναϊκής εστίασης, το Zurbaran έχει γίνει σημείο αναφοράς για το στιλ, την αύρα και, φυσικά, για την κουζίνα του. Ένας χώρος αληθινό αριστούργημα, με αναφορές από το παλιό αστικό παρελθόν της περιοχής και industrial νότες του αύριο, διά χειρός των μετρ του είδους αρχιτεκτόνων Μαρίας Κοκκίνου και Αντρέα Κούρκουλα. Επίσης, ένα meeting point ανθρώπων που κινούνται στην περιοχή, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, περαστικών, αλλά και ένας μαγνήτης για κάθε Αθηναίο που θέλει να ζήσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Το μενού παρακολουθεί τη διεθνή κουζίνα και τις τάσεις της, αλλά περιλαμβάνει και όλα τα best seller πιάτα, απ’ όλο τον κόσμο, του τελευταίου αιώνα, όπως σνίτσελ, σατομπριάν, sole meunier, φιλετίνια saltibocca, καθώς και αθηναϊκή. Δίπλα σε αυτά τα εξαιρετικά πιάτα και περίπου 80 ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, πολλές εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, αλλά και αξεπέραστα κοκτέιλ από το επίσης δημιουργικό bar.
● Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, 2107238334, www.zurbaranathens.gr
Solo Gelato
Για εκείνους που πιστεύουν ότι ένα ακόμα ιταλικό παγωτό δεν είναι αρκετό
Η πόρτα ανοίγει και ένας έντονος συνδυασμός λεπτών αρωμάτων μονοπωλεί τις αισθήσεις. Είμαστε στο Χαλάνδρι και μόλις μπήκαμε στο Solo Gelato, εδώ που η ιταλική παράδοση συναντά την ελληνική παγωτοποιία. Εδώ που το φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό (με ελάχιστα λιπαρά) είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, στρατσιατέλα, καζάν ντι πι (με βουβαλίσιο γάλα), βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι Σικελίας, φουντούκι Πιεμόντε, σοκολάτα Τζιαντούγια είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που μπορεί να επιλέξει κάποιος στο Solo Gelato. «Ηθικός αυτουργός» του καλύτερου παγωτού στην Ευρώπη (βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012) είναι ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος.
● Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 2106813662, www.sologelato.gr
C Restaurant@ Chocolat Royal
Εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα με θέα την Ακρόπολη
Στο δεύτερο όροφο και στο roof garden του νεοκλασικού κτιρίου του Chocolat Royal σας υποδέχεται καθημερινά το C Restaurant με ένα μενού βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα. Ο έμπειρος και εμπνευσμένος Chef του C Restaurant, Σπύρος Μάλλιος, έχει δημιουργήσει ένα μενού με εξαιρετικές γεύσεις, που σέβεται την εποχικότητα των υλικών και τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Θα απολαύσετε πραγματικά εμπνευσμένα πιάτα, όπως Χταπόδι καρπάτσιο αρωματισμένο με μοσχολέμονο, καραμελωμένα τοματίνια, σαλάτα βαλεριάνα με κάπαρη και ελιές, Αρνί κότσι, αργοψημένο στο φούρνο, αρωματισμένο με φασκόμηλο (συνοδεύεται με φρέσκα νιόκι πατάτας), Λιγκουίνι με πέστο φυστικιού Αιγίνης και κλωστές παντζαριού, αλλά και Μυλοκόπι σχάρας, με φακόριζο (με φακή beluga) και μυρωδικά σε σάλτσα κακαβιάς. Μάλιστα, η συνύπαρξη του οινοχόου Δημήτρη Σπυρόπουλου και του Chef Σπύρου Μάλλιου μπορεί να κάνει την εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική, συνδυάζοντας ιδανικά το πιάτο της επιλογής σας με το κρασί. Όλα αυτά με φανταστική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Λυκαβηττό.
Να θυμάστε ότι για πιο χαλαρές βραδιές, με easy listening μουσικές, στο Wine Station που βρίσκεται στο ισόγειο και στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, μπορείτε να απολαύσετε κάποιο κοκτέιλ ή κρασί από μια συλλογή 140 ετικετών του ελληνικού αμπελώνα (40 από τις οποίες και σε ποτήρι) και να το συνοδεύσετε με ένα ελαφρύ πιάτο ή ό,τι άλλο επιθυμείτε από το menu του C Restaurant. Kαθημερινά 18.00-02.30.
● Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 2103469077, www.chocolatroyal.gr, Fb: chocolatroyalthisio, Insta: Chocolat Royal
Αρκαδία
Ποιοτική ελληνική κουζίνα στη σκιά της Ακρόπολης
Το ιστορικό εστιατόριο, στη γειτονιά της Ακρόπολης, 20 μόλις μέτρα από τον ομώνυμο σταθμό του μετρό, έχει καλομάθει γενιές και γενιές, εδώ και 35 χρόνια, στη νόστιμη ελληνική κουζίνα. Αυτό συνεχίζει να κάνει με απόλυτη επιτυχία και σήμερα. Πάντα με άριστες πρώτες ύλες, θα σας προτείνει πιάτα από την ελληνική παράδοση, κάποια περισσότερο δημιουργικά, αλλά και αυθεντικές συνταγές της Αρκαδίας, από την οποία έρχονται όλα τα γαλακτοκομικά (φέτα, μυζήθρα κ.λπ.), οι χυλοπίτες, ο τραχανάς. Θα απολαύσετε πιάτα όπως ο αρχαϊκός μουσακάς, με σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος σε φωλιά μελιτζάνας, με σος γιαουρτιού, ο κόκκορας κρασάτος, με χωριάτικες χυλοπίτες και κεφαλοτύρι, το αρνί σουβλάκι, με πικάντικες φακές και σος θυμαριού, το χοιρινό με σέλινο, οι λαχανοντολμάδες. Στο μενού, μάλιστα, έχουν προστεθεί και πολλά θαλασσινά, σαν το φιλέτο μυλοκόπι και το φρέσκο λαυράκι φιλέτο, ενώ εξαιρετικές είναι οι δροσερές, φρεσκότατες σαλάτες (με super foods, με θαλασσινά, με σπανακόπιτα, χωριάτικη φυσικά κ.ά.). Όλα αυτά είτε στον καλαίσθητο και πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό του χώρο, είτε στον πεζόδρομο, κάτω από την Ακρόπολη. Σημειώστε ακόμη ότι κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ υπάρχει ζωντανή μουσική με μπουζούκι και κιθάρα.
● Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη, 2109238124, www.greektaverna.gr, fb: Arcadia Restaurant
Butcher’s Burger
Ποιοτικά burgers και steaks από μια οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη ιστορία
Τα πιο ζουμερά burgers και οι πιο ιδιαίτερες μπριζόλες, από μια οικογενειακή επιχείρηση που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την παράδοση από το 1960. Η επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη γενιά της, διαθέτει ιδιόκτητη φάρμα στα Σπάτα, από την οποία τα ποιοτικά της κρέατα μεταφέρονται στο επίσης οικογενειακό κρεοπωλείο. Εκεί, στο εργαστήριο του κρεοπωλείου, πλάθονται καθημερινά τα burgers από 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ οι μπριζόλες, σταβλίσιες του χασάπη με κόκαλο, tomahawk, ribeye και t bone, μπαίνουν σε ειδικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης από 30 έως και 60 ημέρες για να γίνεται ακόμα πιο τρυφερό το κρέας τους. Όλα αυτά τα καλά και νόστιμα θα τα απολαύσετε και στα τρία καταστήματα Butcher’s Burger, σε Κεφαλάρι, Χαλάνδρι και Περιστέρι. Τα burgers σερβίρονται με μπιφτέκι που ξεκινάει από 100 γρ. έως και 2 κιλά! Ναι, ενιαίο μπιφτέκι από κιμά δύο κιλών, το μεγαλύτερο burger της Ελλάδας (φανταστείτε την έκπληξη της οικογένειάς σας ή των καλεσμένων σας). Τα ψωμάκια είναι κι αυτά χειροποίητα υπέροχα, χωριάτικα, κλασικά και μπριός, θα επιλέξετε από 15 διαφορετικές σος του σεφ, μπορείτε να παραγγείλετε και για το σπίτι ή το γραφείο. Μεγάλο ατού: Τα καταστήματα καθημερινές λειτουργούν έως τις 2 τη νύχτα, Παρασκευές και Σάββατα έως τις 5!
● Κολοκοτρώνη 37, πλ. Κεφαλαρίου, Κεφαλάρι, 2108089000 / Αγίας Παρασκευής 17, Χαλάνδρι, 2106890500 / Αιμιλίου Βεάκη 41, Περιστέρι, 2105766662 / www.butchersburger-steak.gr
Prosopa
Το φημισμένο εστιατόριο του Ρουφ «βγήκε» στην πλατεία
Το εξαιρετικό εστιατόριο του Ρουφ, με την καλλιτεχνική αύρα και το βιομηχανικό στιλ, άρχισε ήδη να σερβίρει τα υπέροχα πιάτα του στην πλατεία. Μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς επιρροές και άριστες πρώτες ύλες είναι το σήμα κατατεθέν. Μαζί με το άψογο
σέρβις και την πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Σίγουρα θα βρεθείτε σε δίλημμα για την επιλογή σας, που μπορεί να είναι ανάμεσα σε πιάτα όπως ραβιόλια γεμισμένα με μανιτάρια, λαυράκι με σέλερι, χόρτα εποχής και καρότο, τόνο σε κρούστα από σουσάμι με αρωματική φάβα, wakame και πικάντικη κορεάτικη σος, ή ιβηρικό καρέ, που είναι μπριζολάκια από χοίρο Ισπανίας βιολογικής εκτροφής, με πουρέ πατάτας και
θυμάρι. Εξίσου δυνατά και τα ορεκτικά, σαν το Hawaiian poke σολομού με
μάνγκο, άνηθο, λάιμ και σχοινόπρασο, οι σαλάτες, σε πολλές επιλογές, φρέσκες και δροσιστικές. Όλα αυτά μαζί με μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και δημιουργικά κοκτέιλ. Ανοιχτά καθημερινά από τις 6 το απόγευμα.
● Βασιλείου του Μεγάλου 52, Ρουφ, 2103413433, www.prosopa.gr, fb: Prosopa restaurant
Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe
Ένα success story που μεγαλώνει με τα χρόνια
Όσοι το ξέρουν, το εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, θα τους δεις ξανά και ξανά σε απανωτές επισκέψεις. Οι καινούργιοι ενθουσιάζονται, εδώ ανακαλύπτουν τη νέα ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της, και παθιασμένοι έρχονται για να την γευτούν μέχρι… κι αυτοί να γίνουν παλιοί. Όλοι συμφωνούν πως πουθενά αλλού δεν έχουν γευτεί τόσο ποιοτικά, τόσα πολλά, πεντανόστιμα πιάτα, σε τόσο καλές τιμές. Η αλήθεια είναι πως το Μαύρο Πρόβατο μας κακομαθαίνει, προσθέτοντας κάθε τόσο και μια ακόμη νοστιμιά που γίνεται ανάρπαστη. Κοντά στα γνώριμα… best sellers, μόλις προστέθηκαν και καινούργια πιάτα, όλα με διάθεση καλοκαιρινή. Όπως η σαλάτα με τις ολόφρεσκες πρασινάδες, μανταρίνι, παστέλι, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αρωματική βινεγκρέτ μαστίχας, το «μπριάμ» με μαριναρισμένα ψητά λαχανικά σε κρασί και σκόρδο, σάλτσα ντομάτας και ανεβατό τυρί Γρεβενών, η προβατίνα «α λα πολίτα», δηλαδή σιγομαγειρεμένο ψαχνό αυγολέμονο, με πουρέ αγκινάρας και σάλτσα άνηθου. Είναι ωραία να απολαμβάνεις νόστιμα πιάτα, την ζωντάνια του κόσμου, την ευγενική περιποίηση, κάποιο υπέροχο κρασί (η λίστα με ελληνικές ετικέτες όλο και μεγαλώνει και οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από φιλικές), και τα ωραία γλυκά που κλείνουν ιδανικά κάθε γεύμα. Αυτό είναι το Μαύρο Πρόβατο… ωραίες στιγμές που γίνονται αγαπημένη σου συνήθεια.
● Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466-69/ Σωκράτους & Ζαΐμη 2, Μελίσσια, 2108102466, www.tomauroprovato.gr, fb: Το μαύρο πρόβατο του Press Café
Po'Boys BBQ
Αυθεντικό slow-smoked barbeque
Αφού τρέξαμε σε όλα τα street food festivals για τα μάτια του pulled pork και μόνο, και αφού ευχηθήκαμε να υπάρχει ένα σταθερό σημείο για να τρώμε κάθε μέρα το Brisket Burger, οι προσευχές μας εισακούστηκαν: το πρώτο αυθεντικά νοτιοαμερικάνικο BBQ άνοιξε! Θα έρθεις για την απερίγραπτη νοστιμιά του κρέατος που σιγοκαπνίζεται για ώρες σε ένα ειδικό καπνιστήριο (το μοναδικό στην Ελλάδα), δεν πρόκειται όμως να μείνεις ασυγκίνητος ούτε από το brunch (κάθε Σαββατοκύριακο 12.00-18.00), όπου θα συναντήσεις άλλες τέλειες εκπλήξεις (βλέπε Fried Chicken Waffles). Αν ανήκεις ήδη στους πιστούς οπαδούς του Po’ Boys, μάθε ότι ο σεφ Βασίλης Σπόρος ετοιμάζεται να φέρει νέες λιχουδιές στο μενού, κάνοντας την αρχή με τις κροκέτες που έκαναν θραύση στο 3ο Athens Street Food Festival. Όλα αυτά παρέα με μια τεράστια συλλογή από ελληνικές μπίρες, δροσιστικά cocktails και δυνατά lives.
● Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 210 3234672, www.poboysbbq.gr, Fb: @PoBoysBarbeque
Buba Bistrot Exotique
Το ταξιδιάρικο ταϊλανδέζικο-βιετναμέζικο resto bar των ΒΠ
Ένα ιστορικό νεοκλασικό της Κηφισιάς που θυμίζει έντονα ασιατική αγορά στο Ανόι ή το Χονγκ Κονγκ. Κλασικές αλλά και πειραγμένες ταϊλανδέζικες και βιετναμέζικες συνταγές. Ένα ιδιαίτερο σύμπαν φτιαγμένο από τον Κωνσταντίνο Ζουγανέλη, του θρυλικού Guru bar της πλατείας Θεάτρου. Eξωτικό, τέλεια διακοσμημένο με ό,τι μπορεί να δει κανείς σε ένα ταξίδι του στην Ασία, ανοιχτή κουζίνα που δίνει street food αίσθηση, ένας «κρυμμένος» κήπος σαν καταφύγιο. Με πιάτα ημέρας εκτός καταλόγου που εναλλάσσονται, όπως Papaya salad (σε πήλινο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο γουδί), Steamed buns (πάπια με σπιτική hoisin σος), Fish cakes (με σπιτική πάλι spicy mayo) κ.ά. Δίπλα στις sweet & sour, salty or spicy γεύσεις των πιάτων, κλασικά και signatures κοκτέιλ, αλλά και μουσικές από ένα soundtrack που μας έλειψε. Γιατί και μια καθημερινή απλή επίσκεψη μπορεί να δώσει το feeling μιας ιδιαίτερης εξόδου.
● Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, 2106231151, www.bubabistrotexotique.com, fb: bubakifisia
Chαπter
Μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της στην καρδιά της Κηφισιάς
Ο ιδιοκτήτης του Chaπter, Απόστολος Σύρος, σεφ και ο ίδιος, έχει μια τρέλα με τα πράγματα που βάζει στην κουζίνα του. Πάει ο ίδιος στη Ραφήνα να πάρει ψάρια, πολλές φορές και από καΐκια, ο ίδιος κατεβαίνει στην αγορά και διαλέγει, το χειμώνα μέχρι και άνθρωπο να του μαζεύει χόρτα είχε. Με αυτές τις εκλεκτές πρώτες ύλες ετοιμάζει μεσογειακές γεύσεις ο έτερος σεφ, Νίκος Βλαχάκης. Θα απολαύσετε πεντανόστιμα πιάτα όπως χοιρινά ντάμπλινγκς με σάλτσα αυγολέμονο και αρνίσιο κότσι με σπιτικό πουρέ, θα συνοδεύσετε με εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, σε φιάλη ή σε ποτήρι, θα αισθανθείτε σαν να είστε σε εξοχή στην καταπράσινη αυλή.
● Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά, 2108016208, Fb: @Chapter Restaurant
Επί Κεραμεικώ
Από αυτόν το σταθμό τρένου θα ταξιδέψεις στο παρελθόν
Νέος φίλος στην αγαπημένη πλατεία Αυδή το Επί Κεραμεικώ, ένας πολύ ιδιαίτερος all day χώρος, με φαντασία σε όλα του και διακόσμηση που παραπέμπει σε σταθμό τρένου. Το Επί Κεραμεικώ, που σε λίγες μέρες θα βγάλει μπαράκι στην πλατεία, ακούει ελληνική τζαζ, σουίνγκ και ρούμπα, συνδυάζει την αίσθηση της νοσταλγίας με αυτήν της φρεσκάδας και πολλοί το λένε μεζεδοτεχνείο. Ο λόγος; Επειδή σε όλα βάζει μεράκι και τέχνη. Τα κοκτέιλ φτιάχνονται από ελληνικά λικέρ και ποτά, οι μεζέδες για τη μέση, από τη ρεγγοσαλάτα, το σπετσοφάι με αυγό μάτι, τη μαρινάτη σαρδέλα και τον χειροποίητο καβουρμά, όλα τους έχουν το κατιτίς παραπάνω που τα κάνει ξεχωριστά. Να πάτε, θα σας αρέσει πολύ.
● Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, 2105225945
Φάρμα Ήπειρος
Τέσσερις γενιές παράδοση στο καλό κρέας
Κρεοπωλείο - οικογενειακή επιχείρηση με καταγωγή από τα Γιάννενα, που συνεχίζει να τιμάει την παράδοση εδώ και τέσσερις γενιές. Με έμφαση στο ελληνικό κρέας, οι άνθρωποι του Φάρμα Ήπειρος έχουν αναπτύξει συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς και φέρνουν μοσχάρια, χοιρινά, αμνοερίφια, τα πάντα από κρέας, ό,τι καλύτερο για εσάς και την οικογένειά σας. Είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί, μη διστάσετε να τους ρωτήσετε για οποιαδήποτε απορία σας. Το κατάστημα βρίσκεται δίπλα στο Μετρό Αιγάλεω.
● Δημαρχείου 2, πλατεία Εσταυρωμένου, Αιγάλεω, 2114114446
Chicken Way
Φρέσκο κοτόπουλο στις καλύτερες εκδοχές του
Οι λάτρεις του κοτόπουλου έχουν βρει το στέκι τους. Με το μενού να είναι βασισμένο σε 100% φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο, θα απολαύσετε πεντανόστιμα burgers με μπιφτέκι κοτόπουλου, τορτίγιες, ζυμαρικά με κοτόπουλο, κοτόπουλο πανέ, ζουμερά φιλετάκια, τα πάντα όλα που λένε, μαζί με φρεσκότατες και δροσερές σαλάτες. Όλα αυτά τα ωραία μπορείτε να τα έχετε και στο σπίτι ή το γραφείο με την άμεση και εξυπηρετική υπηρεσία delivery. Καθημερινά ανοιχτά, εκτός Κυριακής, 12 το μεσημέρι με 12 τα μεσάνυχτα.
● Μυλοποτάμου 28 & Τσοτάκου, Πανόρμου, 2106924960
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.