- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γεγονός! Οι διάσημοι σουηδικοί κεφτέδες είναι τελικά τούρκικοι
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σουηδίας στο Twitter
Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκε η Τουρκία την επίσημη αναγνώριση εκ μέρους της Σουηδίας ότι φημισμένο πιάτο της -οι κεφτέδες όπως αυτοί που σερβίρονται στα ΙΚΕΑ- είναι στην πραγματικότητα... τούρκικοι.
«Οι σουηδικοί κεφτέδες, στην πραγματικότητα, βασίζονται σε συνταγή που έφερε ο Βασιλιάς Κάρολος ΧΙΙ από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα. Ας μείνουμε στα γεγονότα» γράφει στο Twitter ο επίσημος λογαριασμός της Σουηδίας.
Στο μεταξύ καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Ουψάλα επιβεβαίωσε τα ιστορικά γεγονότα δηλώνοντας στο πρακτορείο Anadolu ότι ο Βασιλιάς Κάρολος όταν έχασε μια κομβική μάχη από τα ρωσικά στρατεύματα το 1709, βρήκε καταφύγιο στη σημερινή Μολδαβία που τότε αποτελούσε τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εκεί δοκίμασε την τουρκική κουζίνα και επέστεψε στην πατρίδα -μετά από έξι χρόνια εξορίας- μαζί με τη συνταγή για τους κεφτέδες.
Σημειώνεται ότι στα καταστήματα ΙΚΕΑ κάθε χρόνο διατίθενται 2 εκατομμύρια κεφτέδες την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.