- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η A.V. σου προτείνει τα 10+1 καλύτερα παγωτατζίδικα της πόλης που θα σε κρατήσουν δροσερό λίγο πριν... σαλπάρεις.
Πού θα φας τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα; Η A.V. σου προτείνει τα 10+1 καλύτερα παγωτατζίδικα της πόλης που θα σε κρατήσουν δροσερό λίγο πριν... σαλπάρεις!
Ένα δροσερό κουτί
Chillbox Το ολοκαίνουργιο εγχείρημα της Δωδώνης έρχεται σε κουτάκια! Πρόκειται για ελληνικό frozen yogurt φτιαγμένο από ελληνικό φρέσκο γάλα και στραγγιστό γιαούρτι, απόλυτα υγιεινό και ελαφρύ (ανάλογα τι θα προσθέσεις). Δίνει μια διαφορετική πινελιά στο frozen yogurt, που περνάει τη φάση της «ενηλικίωσής» του, και προσθέτει στο fun! Ετοιμάσου για νέες απολαύσεις.
Πόση σοκολάτα αντέχεις;
Max Perry H εταιρεία που από το 2005, με το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στον Πειραιά μέχρι σήμερα, έχει γίνει το συνώνυμο της σοκολάτας. Εξίσου καλά τα πηγαίνει και με τα παγωτά, όπου το καλοκαίρι μπορείς να τα βρεις σε άφθονες γεύσεις: toffee-caramel, stratsiatella, pistachio, καϊμάκι κ.λπ. Θα τα βρεις σε 24 σημεία στην Αθήνα – κι ένα στην Πάτρα 25.
Ένα παγωτό κουραμπιέ
Kayak Εδώ μπορείς να βρεις γεύσεις από Σοκολάτα Grand Marnier μέχρι και παγωτό ροζ πιπέρι. Η οικογενειακή επιχείρηση που από ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής το 1991, έφτασε σήμερα να παράγει 700 τόνους παγωτό το χρόνο. Ίσως όχι άδικα, αν σκεφτείς πως ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε βιολογικό παγωτό (think green) και το πρώτο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική. Επίσης, διάβασε και κλάψε: Παγωτό Κουραμπιέ, Μαστίχα, Παγωτό μελομακάρονο, Τσουρέκι, Σουσάμι-Μέλι, Βιολογικό Παγωτό Πράσινο Τσάι. Αν έχεις έλλειψη φαντασίας, πέρνα μια βόλτα από εδώ. Αν είσαι αναποφάσιστος, φέρε και μια φίλη σου μαζί. Kayak Boutique Γλυφάδα: Ι. Μεταξά 34-26 & Ζησιμοπούλου 9
Παγωτά τεχνικολόρ 41 ιντσών
Παγωτομάνια Έρωτας με την πρώτη ματιά – γιατί βλέπεις ένα παγωτό σε μορφή ΒΟΥΝΟ. Τι άλλο θέλεις; Ποια άλλη φαντασίωση έχεις; Τη βρίσκεις: γεύσεις kinder bueno, lila pause, bounty, millefeuille και profiterol. Θέλεις και χρώματα για να τα συνδυάζεις με φούστα-μπλούζα; Έχει τεχνικολόρ ποικιλία. Από το πρώτο κατάστημα στο Ψυρρή το 2003, έχει εξελιχθεί σε ολόκληρη αλυσίδα και ένα από τα πιο διάσημα παγωτατζίδικα της πόλης. (pagotomania.gr)
The American Factor
Ben & Jerry’s O Βen Cohen και ο Jerry Greenfield ήταν δύο συμμαθητές που μισούσαν τη γυμναστική και αγαπούσαν το φαγητό. Μετά από μια απόλυση του Ben από μια δουλειά που δεν τον ευχαριστούσε και τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια του Jerry στις εισαγωγικές εξετάσεις της Ιατρικής, το 1987 οι δυο φίλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν σεμινάρια παρασκευής παγωτού, που τους κόστισαν μόλις $ 5. Ακολούθησε το πρώτο τους κατάστημα σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο του Burlington, όπου πωλούσαν χύμα παγωτό. Κάπως έτσι οι γεύσεις Chunky Monkey, παγωτό μπανάνας με σοκολάτα και καρύδια, Chocolate Fudge Brownie, παγωτό σοκολάτας με κομματάκια brownie, και Cookie Dough, παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου, έχουν γίνει ανάρπαστες. Λ. Κηφισίας 37 Α, 2106820455, Golden Hall
Στην αυλή ή με catering στο σπίτι;
Zillion’s Στέκι των Βορείων Προαστίων χρόνια τώρα, που καλά κρατεί. Πέρα από την ανθισμένη του αυλή και το όμορφο περιβάλλον διαθέτει και φρεσκότατο παγωτό που σίγουρα θα σε δροσίσει. Φτιάχνει παγωτό με αυτό που λέμε αγνά υλικά, ενώ οι σπεσιαλιτέ τους είναι παγωτό με ανθόγαλα, σορμπέ σοκολάτα, φιστίκι και cheesecake. Μεγάλο ατού (ή μεγάλο αμάρτημα, ανάλογα): κάνει και catering. Διονύσου 69, Κηφισιά, 2106201211
Όταν βράζει η Ερμού
Mattonella Μετά από δεκάδες ταξίδια στην Ιταλία και δύο χρόνια εκπαίδευσης από έναν Ιταλό τζελατιέρη, ο Κώστας Καρβούνης δημιούργησε τη Mattonella, τη gellateria με το ιταλικό χειροποίητο παγωτό. Σίγουρα την έχει πάρει το μάτι σου καθώς κατεβαίνεις την Ερμού στο Μοναστηράκι, με τους τουρίστες να κάνουν ουρά. Το παγωτό είναι εντελώς χειροποίητο, ενώ δίνει βάση στις εποχικές γεύσεις, όπως ας πούμε παγωτό σύκο το καλοκαίρι και φράουλα την άνοιξη. Ίσως στις πιο περίεργες και ανατρεπτικές γεύσεις που έχουμε συναντήσει είναι το παγωτό σόγιας με τζιαντούγια. Ερμού 82, πλ. Μοναστηρακίου, 2103251717
Η χαρά του μερακλή
Χαρά Αν είσαι μερακλής και προτιμάς τις πολίτικες γεύσεις, εδώ βρήκες αυτό που ψάχνεις. Από το 1969 η Χαρά προσφέρει όλες τις κλασικές γεύσεις, αν και ειδικεύεται στο παραδοσιακό πολίτικο παγωτό. Το εκμέκ έχει την τιμητική του, μαζί με το καϊμάκι και το Σικάγο, αλλά και πιο πρωτότυπες γεύσεις, όπως ρούμι-σταφίδες. Μια όαση δροσιάς στο πολύβουο κέντρο. Πατησίων 339, 2102287266
Το τέλειο παγωτό μηχανής
Κρίνος Αυτό που αρέσει σε όλους ανεξαιρέτως. Και, μάλιστα, είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο «Κρίνος», παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας, φημίζεται για την μπουγάτσα, τους λουκουμάδες, αλλά και το εξαιρετικό παγωτό μηχανής του, το οποίο δεν το τσιγκουνεύονται, αφού με €1,70 παίρνεις μια γενναία ποσότητα – και την τρως όλη μόνος-μόνος-μόνος σου. Αξίζει για ένα διάλειμμα από τη βόλτα στην Ερμού. Αιόλου 87, 2103216852
Παγωτό στις 4 το πρωί
Δεληολάνης Έχοντας γράψει ιστορία στην κατασκευή παγωτού από φρέσκο αγελαδινό και πρόβειο γάλα, με βιολογικά αβγά, συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει φανατικούς υποστηρικτές. Μάλιστα, δύο από τα καταστήματά του λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο για τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες! Εδώ θα δοκιμάσεις παγωτό με γεύση κατίκι Δομοκού και μέλι, αλλά και sorbet λεμονιού από φυσικό στυμμένο λεμόνι με τρίμματα λεμονιού. Λ. Συγγρού 100, 2108983000, Κυπρίων Ηρώων 50, Ηλιούπολη, 2108983001
Η τέλεια φράουλα
Häagen-Daz Ίσως κάτι θα πρέπει να μας λέει το γεγονός πως η αναζήτηση για τις ιδανικές φράουλες που μπορούν να φέρουν το όνομα Häagen-Daz κράτησε 6 ολόκληρα χρόνια! Δεν είναι τυχαία ένα από τα διασημότερα παγωτά σε όλο τον κόσμο. Απόλαυσε τη μοναδική Crème brûlée και το Double caramel cream crispy, δηλαδή παγωτό καραμέλα με σιρόπι καραμέλας και επικάλυψη με καραμέλα και γκοφρέτες! Τα βρίσκεις σε 8 σημεία-καταστήματα στην Αθήνα και σε διάφορα ψυγεία.
Δεν μαντεύεις τί παγωτό
«Δωδώνη» Με γεύσεις σχεδόν όσες και τα χρόνια που ασχολείται αποκλειστικά με το παγωτό (46), η ελληνική εταιρεία έχει βαλθεί φέτος να πάει τον πήχη ψηλότερα. Αυτό το καλοκαίρι τα αγνά υλικά συναντούν τις αναμνήσεις των παιδικών μας διακοπών φέρνοντας μας το Παστέλι και το Παρφέ Φιστίκι. Την ίδια στιγμή, η Σοκολάτα – Λεμόνι, το Τριαντάφυλλο και η Βανίλια με Sweete, το γλυκαντικό από το φυτό στέβια, αποτελούν την ιδανική οδό για γλύκα χωρίς ζάχαρη. Διάλεξε ένα από τα … μαγαζιά της και λάβε χρησμό απόλαυσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.