- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οι καλύτερες γεύσεις, τα καλύτερα στέκια.
Γκουρμέ με τιμές ταβέρνας
Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας μάς δίνουν την ευκαιρία να χαρούμε τους πολύ όμορφους καλοκαιρινούς χώρους τους και αντιπροσωπευτικές γεύσεις της κουζίνας τους σε σούπερ συμφέρουσες τιμές. Η Malvazia έχει όμορφο σκηνικό και τον ουρανό με τα αστέρια ακριβώς από πάνω σου, και το μενού των €19 που παίζει κάθε βράδυ με ελεύθερη επιλογή από όλα τα πιάτα του καταλόγου. Ο Milos μέσα στο ξενοδοχείο Hilton προσφέρει προσιτή γαστρονομία κάθε μέρα το μεσημέρι, το lunch menu έχει αρκετές επιλογές και κοστίζει €27,5. Το L’ Abreuvoir μέσα στον υπέροχο κήπο με τις μουριές σερβίρει μενού υψηλής γαλλικής γαστρονομίας με €30 το άτομο. Στο Kuzina αξίζει κανείς να απολαύσει την... άριστη κουζίνα του και τηλεοπτικού πια διάσημου σεφ Άρη Τσανακλίδη με τιμές €15 και €19 το άτομο, πριν ανέβει για ένα κοκτέιλ στην ταράτσα με τη συγκλονιστική θέα Ακρόπολη. Ο Βασίλαινας έχει ήδη ανέβει στη δροσερή του ταράτσα και σερβίρει μενού που περιλαμβάνει σαλάτα, φάβα, ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μανεστράκι με κοτόπουλο, χοιρινό γλυκόξινο με πατατούλες και γλυκό αντί €19,5 το άτομο. Φωτο: Kuzina
Olive Garden
Νύχτες με φεγγάρι
Όταν στην Αθήνα έχει πανσέληνο, αυτοί που θέλουν να ζήσουν το απόλυτο ρομάντζο και παίζουν την πόλη στα δάχτυλα κατευθύνονται στα εξής σημεία: Στο Olive Garden του ξενοδοχείου Titania για ελληνοκεντρική κουζίνα (καλές τιμές), αλλά και για μια «άλλη» εικόνα της Αθήνας από ψηλά. Στο La Suite Lounge του St George Lycabettus για πειραγμένες γεύσεις και μουσικές που σε ταξιδεύουν, στο Galaxy στο Hilton για ελληνικές γεύσεις, σούσι ή για κοκτέιλ και finger food (σε καλή τιμή-πακέτο). Κι ακόμη, στο Καφέ Αβησσυνία για ελληνική κουζίνα με πανοραμική θέα υπό το φως των κεριών, στο Λουκούμι για ίδια τέλεια ρομάντζα (είναι απέναντι) και κρύα πιάτα με κρασί, στο Βαρούλκο για γεύσεις από τον Λευτέρη Λαζάρου, στη Στροφή απέναντι από το Ηρώδειο για «παλιά» καλή ελληνική κουζίνα, στο Κyoto για αυθεντικό σούσι και την Ακρόπολη και το φεγγάρι στο ίδιο πιάτο.
Da Vinci
By the pool
«Έξω» ο καύσωνας χτυπάει 40άρια, αλλά εσύ τρως και πίνεις στις δροσιές με το βλέμμα να χάνεται, όχι στο απέραντο, αλλά πάντως στο γαλάζιο της πισίνας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σου: Στο St’ Astra του Radisson Park Blue Hotel για multiethnic γεύσεις ή για κοκτέιλ στο lounge bar. Στο Malabar του ξενοδοχείου The Margi για διεθνή κουζίνα με αρκετές ελληνικές πινελιές. Στο Da Vinci στην Αγία Παρασκευή με ντεκόρ εξωτικούς φοίνικες, ανοιχτό από το πρωί για καφέ, ποτό, σνακς η μεσογειακή κουζίνα. Στο Semiramis στην Κηφισιά από το πρωί για καφέ ή πιάτα διεθνούς κουζίνας.
Island
Όπως στο νησί
Έχει και η Αθήνα τα «νησιά» της παρότι δεν βρέχονται από θάλασσα. Η Πανόρμου με όλα τα μπαράκια της, έτσι όπως πλημμυρίζει με νεαρόκοσμο όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, εύκολα «περνάει» και για Χώρα κάποιου κυκλαδίτικου νησιού. Φέτος είναι και η πλατεία Αγίας Ειρήνης που πρόσθεσε μια ακόμα «παραλία» στο κέντρο της πόλης, το School είναι το αγαπημένο μας μια και μας μεταμορφώνει (από το πρωί) σε «μαθητές» κατά την διάρκεια διακοπών ή... κοπάνας! Κι ακόμη είναι το Balthazar με τον υπέροχο κήπο του και την «πασαρέλα» του που θυμίζει σοκάκια κοσμοπολίτικου νησιού (φέτος με ελληνική κουζίνα και αρκετά χαμηλές τιμές), το Mommy στη Δελφών που βάζει φωτάκια στα δέντρα και μαζεύει τον κόσμο για φαγητό ή κοκτέιλ, το Doc’s στη Νέα Φιλαδέλφεια που σε περιμένει τις Κυριακές με το... μαγιό μετά την παραλία για Sundtails, κοκτέιλ δηλαδή σε τιμή ποτού. Το πιο «νησί» όμως της Αθήνας παραμένει πάντα το famous Island στη Βάρκιζα, όπου, ναι, και θάλασσα ακριβώς μπροστά σου και ανάλογες εμφανίσεις και ποτά και καλή κουζίνα.
Ιστιοπλοϊκός
Ψαράκια στην εποχή τους
Το καλοκαίρι πάει με ψάρι και στην Αθήνα είναι πολλά τα στέκια που αγαπάμε: Στον Θαλασσινό για μερακλίδικους ψαρομεζέδες, στο Χαρτί και Καλαμάρι κάτω στο Πέραμα, μέσα στο μικρό παρκάκι για πάντα φρέσκα θαλασσινά, στον Ιστιοπλοϊκό για γιουβέτσι αστακού βλέποντας τα κότερα ακριβώς μπροστά σου να αργοσαλεύουν, στο Σαρδελάκι στη Γλυφάδα για μοντέρνους μεζέδες, στην πλατεία Καισαριανής και στην Οινοθήρα στη γραφική αυλή στο προαύλιο της εκκλησίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.