Θεματα

Tο Σινεμά αγαπάει τη ζάχαρη

Γλυκές, σοκολατένιες, ακαταμάχητα λαχταριστές σκηνές από ταινίες

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
ΤΕΥΧΟΣ 650
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
choco-anoigma.jpg

Στήθη καλυμμένα με σαντιγί, μία μηλόπιτα στα επίμαχα σημεία, φράουλες από στόμα σε στόμα και σέξι ερωτικές σκηνές που απογειώθηκαν χάρη στη ζαχαροπλαστική. Άλλες φορές πάλι, αθώα γλυκές παρά σέξι αλχημείες μαγεύουν τις αισθήσεις σε σκηνές λαχταριστές, με γλυκά που άφησαν ιστορία στην κουζίνα και το σινεμά.

Chocolat 

source.gif

Η Ζιλιέτ Μπινός ανοίγει μια σοκολατερί, την ονομάζει «La Chocolaterie Maya», ερωτεύεται τον Τζόνι Ντεπ (στα καλύτερά του) και τα καρέ γεμίζουν ζάχαρη από το πιο γοητευτικό γλυκατζίδικο της μεγάλης οθόνης.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

charlie-and-the-chocolate-factory-gif-7.gif

Τιμ Μπάρτον και Τζόνι Ντεπ σε μία ταινία σαν σοκολατένιο μακροβούτι. Στο φόντο γλειφιτζούρια, ζαχαρωτά, λίμνες και ποτάμια σοκολάτας σε μια ταινία φαντασίας, σκέτη γλύκα.

Small time crooks (Μικροαπατεώνες)

tumblr_ms1k693vea1s9qwyao1_400.gif

Όταν πέσουν οι τίτλοι μένεις με μια έντονη λιγούρα για cookies. Λογικό, αφού είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Ο Γούντι Άλεν, σε ρόλο μικροαπατεώνα, γίνεται πάμπλουτος χάρη στα κουλουράκια της γυναίκας του.

It’s complicated (Είναι μπερδεμένο)

its-complicated-croissants.gif

Η Μέριλ Στριπ, διαζευγμένη 55άρα και φουρνάρισσα, μπλέκεται ερωτικά ανάμεσα στον  πρώην άντρα της (Άλεκ Μπάλντουιν) κι έναν γοητευτικό  αρχιτέκτονα (Στιβ Μάρτιν). Μεσάνυχτα με τον δεύτερο στον φούρνο ανοίγουν μια φλέρτι σφολιάτα και χαρίζουν στο σινεμά φρεσκοψημένα, αχνιστά κρουασάν σοκολάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ