Στο Martha’s Sweet Philosophy, όπου τα θεσπέσια αρώματα ανταγωνίζονται τις λαχταριστές γεύσεις
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα κουκλίστικο μαγαζάκι τόσο νόστιμο, που σου ’ρχεται να το καταβροχθίσεις
Δυνατό μαγαζί! Θα σου πονέσουν τα μάτια από την ομορφιά του. Η μύτη σου θα ζευγαρώσει με τη γεύση της μπουκιάς στο στόμα, ώστε οι αισθήσεις να ερωτοτροπήσουν σε ένα όνειρο από το οποίο δε θα θέλεις να ξυπνήσεις. Γλυκατζήδες σε έκσταση, στο Martha’s Sweet Philosophy. Ακολούθα την καρδιά σου και θα βρεις τον δρόμο.
Custom τούρτες και κέικ, cupcakes και cookies, dessert tables, οργάνωση εκδηλώσεων και πάρτι, σεμινάρια, σχεδιασμός και εκτέλεση παραγγελιών, άψογη αισθητική, αληθινή κομψότητα, προσωπικό στιλ, στο Sweet Philosophy της Μάρθας Σιδηροπούλου φτάνεις για να δοκιμάσεις κάτι αλλιώτικο από τα ετοιματζίδικα και τη βατή συνταγή των τυπικών ζαχαροπλαστείων. Αν έπρεπε να συνοψίσουμε όλη του τη γοητεία σε μια φράση, θα λέγαμε: Φαντασιώσεις από ζάχαρη και σοκολάτα.
Για να δημιουργήσεις ξεχωριστή ζαχαροπλαστική, χρειάζεσαι φρέσκα υλικά και γνώση του αντικειμένου –προπάντων όμως πρέπει να έχεις αγάπη στην καρδιά σου. Η δημιουργός του Sweet Philosophy διαθέτει όλα τα παραπάνω σε αφθονία. Η Μάρθα Σιδηροπούλου είναι ένα θεληματικό, εξωστρεφές κορίτσι που λάμπει από ζωτικότητα και θετικό πνεύμα, μια κοπέλα η οποία φαίνεται ότι έχει χάσει κάποιους αγώνες αλλά έχει κερδίσει τους σημαντικότερους. Υπάρχουν στο βιογραφικό της οι σπουδές της μηχανικού δομικών έργων, η πρακτική εξάσκηση στο χώρο με τις αδιέξοδες προοπτικές της οικονομίας της κρίσης και οι ατέλειωτες ώρες αναμονής στους διαδρόμους των δημόσιων υπηρεσιών. Σε μια έκλαμψη παραδοξότητας, παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στο Λονδίνο. Όταν ονειρεύτηκε ένα καινούργιο μέλλον για τον εαυτό της, άφησε την τόλμη να υπερισχύσει.
Τον Φεβρουάριο του ’17, μια πενταετία μετά τα πρώτα της μαθήματα, η Μάρθα πήρε όλα όσα διδάχθηκε για τη ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία, το στάιλινκ και την τέχνη του γλυκού, και άνοιξε το Sweet Philosophy στη Σκρα, έναν μικρό παράδρομο του κέντρου που τέμνει την Εγνατία με την Αλεξάνδρου Σβώλου. Η θεσσαλονικιώτικη ζαχαροπλαστική δεν ήταν ποτέ η ίδια. Το Martha’s Sweet Philosophy εξυψώνει το στάτους του γλυκίσματος από τυπικό επιδόρπιο σε πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις. Στο καλαίσθητο αυτό κουκούλι φωλιάζουν όλα τα δείγματα της δουλειάς τα τελευταία χρόνια, όλες οι ιδέες και οι ζαχαρούχοι εστετισμοί της. Τη συναντήσαμε για να μοιραστούμε το γλυκό όραμά της.
Μμμ! Ωραία είναι εδώ! Μπορώ να καθίσω και να παραγγείλω τον καφέ και το γλυκό μου;
Όχι! Μπορείς όμως να μπεις, αν σου γαργαλήσει το μάτι, και σίγουρα θα σε κεράσουμε ένα γλυκάκι.
Το μαγαζί σου είναι όμορφο σαν αγγλικός κήπος. Πώς το έφτιαξες;
Με πολλή αγάπη. Χωρίς διακοσμητές και ειδήμονες. Ακόμη νομίζω πως το φτιάχνω, κάθε τόσο κάτι δε μου αρέσει, κάτι θα αλλάξω, κάτι θα προσθέσω.
Το Martha’s Sweet Philosophy πετάει τους κανόνες του στάνταρ ζαχαροπλαστείου από το παράθυρο, για να προτείνει κάτι εντελώς δικό του. Γιατί πήρες το ρίσκο; Και με ποιο σκεπτικό;
Το εργαστήριό μας έχει την εξής φιλοσοφία: Γλυκό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Αν θέλεις, αποφασίζεις εσύ τη μορφή του, σύμφωνα με όσα έχεις φανταστεί, αν όχι, το αφήνεις επάνω μας. Θα φροντίσουμε να φτιάξουμε κάτι προσαρμοσμένο στις γεύσεις και στην αισθητική που σου ταιριάζει. Και το κυριότερο, θα ολοκληρωθεί λίγο πριν το παραλάβεις, ώστε να είναι ό,τι πιο φρέσκο μπορείς να γευτείς.
Τι νιώθεις όταν φτιάχνεις ένα πετυχημένο γλυκό;
Έκσταση! Ένας ευτυχισμένος πελάτης μπορεί να με κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο.
Λιγουρεύομαι μια πάστα! Γιατί δε βλέπω πάστες εδώ γύρω;
Λυπάμαι που σε απογοητεύω, αλλά εδώ δε θα βρεις πάστες. Έχουμε υπέροχα ζαχαροπλαστεία στην πόλη και μπορείς να απευθυνθείς εκεί. Εδώ μπορείς να παραγγείλεις την τούρτα σου, ή τα πιο όμορφα mini bites για ένα event, για τη γιορτή ή το γάμο σου, για οτιδήποτε θεωρείς ξεχωριστή περίσταση.
Μίλησέ μας για τα σεμινάρια που παρατίθενται στο Martha’s Sweet Philosophy. Για ποιους; Κάθε πότε; Πώς μπορώ να συμμετάσχω;
Απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες μικρά παιδιά με τις μαμάδες τους, εφήβων και ενηλίκων. Κάθε φορά μπορείς να μάθεις κάτι διαφορετικό και σίγουρα να περάσεις ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα. Μπορείς να παρακολουθήσεις τη σελίδα μας στο fb και εκεί θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
Πώς δημιουργεί κανείς γλυκά χωρίς να παζαρεύει με την ποιότητα κρατώντας παράλληλα τις τιμές σε ανταγωνιστικά επίπεδα;
Έλα ντε! Χαχα!
Θέλω να κάνω ένα πάρτι και να ξετρελάνω τους καλεσμένους με δημιουργίες του Martha’s Sweet Philosophy. Τι πρέπει να κάνω; Θα χρειαστεί να παραγγείλω συγκεκριμένη ποσότητα;
Η διαδικασία είναι η εξής: Έρχεσαι στο εργαστήριό και μας λες τι θα ήθελες για το πάρτι σου. Αν η φαντασία και οι ιδέες έχουν στερέψει, μην ανησυχείς. Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε επιλογές. Και όχι δεν είναι απαραίτητο να ζητήσεις μεγάλη ποσότητα.
Πολλά λέγονται για τη ζάχαρη και τα δεινά της, τώρα που όλοι έχουν χάσει την πίστη στις απολαύσεις και το ρίχνουν στις υπερτροφές και τις φυτικές ίνες. Τι λες εσύ, μπορώ να τρώω γλυκά και να είμαι fit και λυγερός;
Μπορείς, αλλά με μέτρο. Προσωπικά, είμαι της λογικής ένα γλυκάκι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Ποιος θα ήταν ο ιδανικός χώρος για να στήσει το Martha’s Sweet Philosophy ένα event;
Σίγουρα μια επιλογή είναι ο δικός μου χώρος, αλλιώς φαντάζομαι έναν ωραίο κήπο, κάποιο εξωτερικό περιβάλλον με φυσική ομορφιά.
Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το Tom’s Flagship στη Θεσσαλονίκη;
Όπως πολλά ωραία πράγματα, προέκυψε εντελώς τυχαία. Σε μια έρευνα αγοράς που έκαναν για συνεργάτη, οι προτάσεις και οι γεύσεις μου κέρδισαν τις εντυπώσεις. Πλέον η συνεργασία μας συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, και στηρίζω τις δράσεις τους, καθώς και όλη τη φιλοσοφία του giving.
Τι είναι καλύτερο; Να δημιουργείς ένα γλυκό ή να βλέπεις τη χαρά στα μάτια όσων τo δοκιμάζουν;
Σίγουρα το δεύτερο. Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά μου όταν βλέπω τον άλλο ικανοποιημένο.
Ποιο γλύκισμα περιπτέρου είναι η ένοχη απόλαυσή σου; Σοκοφρέτα; Kinder Bueno; Σε δελεάζουν ποτέ κάτι τέτοια;
Και όμως, ναι! Στην περίπτωσή μου, η απάντηση είναι σοκοφρέτα. Αγαπημένη γεύση των παιδικών χρόνων.
Τι σε θυμώνει;
Η αγένεια και η αχαριστία.
Πόσες ώρες δουλεύεις; Πώς ξεκουράζεσαι;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και ωράριο εργασίας. Συνήθως ανοίγουμε κατά τις 10:30 και μας βρίσκει η νύχτα. Εδώ παθαίνουμε το εξής: Έχουμε κάποιες συγκεκριμένες παραγγελίες που πρέπει να βγουν, αλλά παράλληλα δοκιμάζουμε και πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές και σχέδια. Οπότε καταλήγουμε να ξημεροβραδιαζόμαστε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.