- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτές είναι οι νέες τάσεις στnν πόλn!
Φρέσκα και πολύχρωμα στέκια για να διώξεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου
Για την ώρα πρέπει να ξέρεις ότι η νέα τάση στην πόλη είναι τα street cocktails, όπως λέμε street food. Είναι μόδα πια η βιταμίνη και υπάρχουν «χυμάδικα» σε κάθε γωνία. Στη Ρόμβης, μόλις έφτασε από τη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο επίσης θεσσαλονικιώτικο Estrella (πρώην Bliss), ένα καινούργιο στέκι με χυμούς και υγιεινή αύρα. Λέγεται Join (Ρόμβης 24), είναι πολύχρωμο και τόσο φρέσκο ώστε να σε βγάλει από τη δυστυχία της επιστροφής.
▶ Σε ανάλογο mood που το εξελίσσει λίγο παραπάνω, το Return στο Μοναστηράκι (Ηφαίστου 28). Χυμοί σε χαμηλές τιμές επειδή το ποτήρι είναι πλαστικό, με τον πήχη στην μπάρα να μένει ψηλά. Οι μαξιλάρες στον πιο πρωινά φασαριόζικο και βραδινά ήσυχο εμπορικό δρόμο του Κέντρου είναι δελεαστικές, αλλά, όταν το Θησείο είναι δίπλα, κοκτέιλ με θέα τ’ αστέρια ακούγεται αλλιώς. Στην επιστροφή αφήνεις το ποτηράκι κι έχεις έκπτωση!
Flamingo
▶ Αν τα γλυκά δεν είναι ποτέ εκτός μόδας, τότε τα χαριτωμένα γλυκατζίδικα είναι σκέτος θεσμός. Καινούριο γλυκοπωλείο στον Πειραιά, ακούει στο όνομα ΟικοΔέσποινα (Κολοκοτρώνη 32), άνοιξε με φρέσκα γλυκά και μπορεί να σου δώσει πίσω όλη τη χαρά που σου έκλεψε ο Πειραιάς όταν το πλοίο της επιστροφής έπιανε λιμάνι. Γενικώς στον Πειραιά υπήρξαν ανακατατάξεις, με αφίξεις και πολλά καινούργια που θα γίνουν παλιά, αφού πρώτα γίνουν στέκια και γεμίσουν ιστορίες.
▶ Ο Ιστιοπλοϊκός στο Μικρολίμανο ανανεώθηκε. Το μπαλκόνι του έγινε ακόμα καλύτερο και θα έχει όλη τη χρονιά φαγητό και πολύ καλά κοκτέιλ από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο στην κουζίνα και τον bartender Δημήτρη Νταφόπουλο (της Three Cents, της πολύ νέας πρότασης στα εμφιαλωμένα αναψυκτικά που οφείλεις επίσης να αναζητήσεις άμεσα!). Μέσα στο φθινόπωρο θα έρθουν αλλαγές και στο ομώνυμο εστιατόριο μπροστά στη μαρίνα, ετοιμάσου να κλείσεις τραπέζι.
▶ Ένα ήταν το κοκτέιλ φέτος το καλοκαίρι: Pina Colada. Δυναμικό comeback της καρύδας (τα κατάλοιπα του Survivor, βλέπεις) κι εσύ έπινες μανιωδώς μέχρι να βρεις την καλύτερη. Άνοιξαν λοιπόν νέα μπαράκια για να μην πίνεις στα ίδια και στα ίδια. Αν δεν το έκανες ήδη, πήγαινε στο Mary Pickford (Ακτή Κουμουνδούρου 54-56). Ήταν πολυαναμενόμενο, έφτασε και έγινε πολυσυζητημένο. Σε σύμπραξη Baba au Rum και Βαρούλκο έχουμε ποτά, κοκτέιλ, φαγητό. Κλασικές και προχωρημένες επιλογές στο αλκοόλ –όσοι αγαπούν το Baba ήδη καταλαβαίνουν– και στο πλάι τα πλατό του Λαζάρου με συνδυασμούς θαλασσινών σε στιλ finger food. Ε, τι άλλο πια για να διώξεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου, στο Μικρολίμανο τελειώνουν οι δικαιολογίες.
Canal Café
▶ Ανεβαίνοντας προς κέντρο, τσέκαρε και το νέο καφέ του ΚΠΙΣΝ. To Canal Café είναι συν ένας λόγος να επισκεφτείς τους χώρους αυτού του απίθανου κτιρίου. Ο Ανδρέας Λαγός και η ομάδα του Ιt –συστάσεις περιττές για το αγαπημένο της Σκουφά– υπογράφει το μενού που είναι απλώς λαχταριστό, υγιεινό και με θέα το κανάλι. Ωραίος καφές, χυμοί, σαλάτες, φουρνιστά, ελαφριά πιάτα από τις 9 το πρωί μέχρι 12 το βράδυ, με κοκτέιλ και ωραία κρασιά.
▶ Τα μπαράκια του κέντρου, ξεχωριστή κατηγορία, σταθερά. Την αρχή στις αφίξεις έκανε τον Ιούνιο το Peek A Bloom στη Λέκκα 14. Αγαπημένη στοά, για να θυμηθείς τι αγαπάς στην Αθήνα, σούσουρο και σπάνια ηρεμία. Να πας από το πρωί για καφέ, συνοδεία healthy brunch, που είναι και τάση και είναι και healthy (φαγητό θα βρεις μέχρι περίπου τις 20.30) και το βράδυ πολύ ωραία τα 10 ενδιαφέροντα signature κοκτέιλ και τα επιλεγμένα ποτά του.
Anglais
▶ Στα πέριξ της πλατείας Μοναστηρακίου έχουμε και ολοκαίνουριο rooftop. To Anglais (Κηρυκείου 6) είναι η νέα ταράτσα του Κέντρου. Δίπλα στον Μπαϊρακτάρη, η είσοδος μίας πολυκατοικίας καταλήγει σε κάτι καλό, πάρα πολύ καλό. Πήγαμε ήδη και πέραν του ότι είναι σίγουρα μεταξύ των ψηλότερων της πλατείας, πέραν της αισθητικής του χώρου και της πολύ καλής μουσικής, το κυριότερο ήταν η ευγένεια των παιδιών στο σέρβις. Η θέα, το αεράκι, η παρέα και ο χώρος για αρχή αρκούν απόλυτα.
▶ Ήρθαν δύο ακόμη καινούργια σε Παγκράτι και Υμηττό. Το La Favela Project (Ευαγγελιστρίας 9 & Μαδύτου 1) στον πάντα ήσυχο, αλλά καθόλου υποτονικό Υμηττό είναι απ’ όλες τις αφίξεις η μεγαλύτερη παρηγοριά για το φθινόπωρο. Αυτό το all day μαγαζί είναι από τις περιπτώσεις που κάνεις στέκι. Όσο ήσυχα χρειάζεται, όσο κοντά αντέχεται και όσο φθηνά πρέπει. Τις Πέμπτες όλα τα κοκτέιλ έχουν 5 ευρώ, ο καφές τους είναι εξαιρετικός, έχει ήδη γίνει live με τον Sot K. Πρέπει να γίνει σημείωση και για το Flamingo (Ευφράνορος 22& Κρησίλα), το νέο του Παγκρατίου που θα μετρήσει πολύ και κυριολεκτικά μόλις άνοιξε. Από το πρωί με καφέ και πρωινό, αργότερα με ξεχωριστές γεύσεις φαγητού και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και έως το βράδυ με κοκτέιλ γιατί έχει να πει, λέει, drinks and food stories.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.