- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Πειρατής, το θρυλικό μπαρ της Ύδρας έχει μεγάλη ιστορία
Εδώ που πίνανε τα ποτά τους ο Έρικ Κλάπτον και ο Λέοναρντ Κοέν
Ο ιστορικός Πειρατής της Ύδρας είδε να περνούν από τα τραπέζια του οι πάντες: εφοπλιστές, μπονβιβέρ, μοντέλα, σκαφάτοι αλλά και νεαρόκοσμος.
Ο θρυλικός Πειρατής της Ύδρας είναι ένα μαγαζί που έχει αφήσει ιστορία. Είναι το μπαρ στην δεξιά πλευρά της παραλίας, δίπλα στο άγαλμα του Κουντουριώτη, που από τότε που πρωτοφτιάχτηκε, είδε να περνούν από τα τραπέζια του οι πάντες: από εφοπλιστές, γόνους επιχειρηματικών οικογενειών, bonviveurs, μοντέλα, σκαφάτους και ιστιοπλόους, μέχρι νεαρόκοσμο, παρέες αγοριών και κοριτσιών που λάτρευαν την καλή μουσική και τη χαλαρή, αλλά και χορευτική μέχρις εξαντλήσεως ατμόσφαιρά του.
Ο Πειρατής φτιάχνεται το 1976 από τρεις (νέους τότε) ανθρώπους: τον Μενέλαο Μανωλόπουλο, τον Αλέξη Πετρόπουλο και τον Τάκη Μπούχλα. Είναι η χρυσή εποχή των seventies, ο Μενέλαος έχει πάει στην Αγγλία για σπουδές, έμεινε κάμποσο εκεί, γεύτηκε τις μουσικές και την πρωτοπορία του Λονδίνου, και επιστρέφοντας στην Ύδρα είχε την ιδέα να ανοίξει ένα μπαρ, όπως το είχε φανταστεί. «Τότε δουλεύαμε στον Κάβο μαζί με τον Μενέλαο, αυτός μπάρμαν, εγώ σερβιτόρος», μας λέει ο Τάκης Μπούχλας. «Το κουβεντιάσαμε και είπαμε πάμε να το κάνουμε!»
Χριστούγεννα του ’76 πρωτοανοίγει ο Πειρατής και γίνεται χαμός! Ο Μενέλαος (φυσιογνωμία της Ύδρας και πολύ μπροστά από την εποχή του) με τις γνωριμίες του φέρνει όλη την Αθήνα. Έρχονται στην Ύδρα για να πάνε στον Πειρατή, γιατί είχαν ακούσει γι’ αυτό το καταπληκτικό μπαρ με τις φοβερές μουσικές! «Μας έφερναν οι ξένοι φίλοι μας δίσκους που έρχονταν στην Ελλάδα μετά από 6 μήνες! Έρχεται ο Eric Clapton και μας κάνει δώρο ένα δίσκο του με αφιέρωση. Ο Leonard Cohen, ο Αλέξης Μάρδας, φέρνουν τους φίλους τους, κάνουν το μαγαζί στέκι τους».
Μετά από 1,5 χρόνο ο Αλέξης αποχωρεί και στον Πειρατή μένουν ο Μενέλαος – που βάζει τις μουσικές – και ο Τάκης πίσω απ’ το μπαρ. Η ζωή τους είναι αυτό το μαγαζί. Το ζούσανε, ήταν το δεύτερο σπίτι τους. Στις «χρυσές» δεκαετίες του ’80 και του ’90 ο Πειρατής κρατάει ψηλά την πειρατική του σημαία και διασκεδάζει τη νεολαία με τις μουσικές και την απίστευτη χορευτική του ατμόσφαιρα.
Το 2005 ο Μενέλαος αποχωρεί για λόγους υγείας και το μπαρ μένει στα χέρια του Τάκη Μπούχλα και της οικογένειάς του, της γυναίκας του Wendy (Αγγλίδα που υπήρξε επιτυχημένο μοντέλο και make-up artist) και των παιδιών του, της Ζάρα και του Δία. «Τότε ανοίξαμε την κουζίνα στον πάνω όροφο και αποφασίσαμε να κάνουμε τον Πειρατή ένα all-day bar», λέει ο Τάκης. Περισσότερα.
*Για το Ναυτικό Όμιλο Ύδρας διαβάστε εδώ.
**Για τα Υδραίικα Αμυγδαλωτά Τσαγκάρη διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.