Απολαυστικό το brunch στην πλατεία Αγίας Ειρήνης
Το καινούργιο μενού του ZAF απλά δεν υπάρχει!
Το καλοκαιράκι κάνουμε βόλτες στο κέντρο. Και μετά πεινάμε. Κάπως έτσι καταλήγουμε πάντα στο ZAF με θέα την πολύχρωμη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εντάξει, θα είμαστε ειλικρινείς. Το ZAF είναι ο λόγος που κατεβαίνουμε στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Γιατί το brunch του απλά δεν παίζεται! Ειδικά τώρα που ανανεώθηκε δεν το πιάνει κανείς. Θα καταλάβεις γιατί πράγμα μιλάμε όταν δεις την παρακάτω φωτογραφία…
Ξέρεις τι είναι αυτό; Μια αμαρτία που ακούει στο όνομα Pork & Smoke και έχει κομμάτια χοιρινού σε καπνιστή sauce με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, πράσο και ντοματίνια. Πάνω σε ανοιχτό σάντουιτς! Τα open sandwich είναι η νέα προσθήκη στον κατάλογο του ZAF και θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Λέγονται New York Sandwiches και τρώγονται με μαχαιροπίρουνο. Θα βρεις δύο κρύα και δύο ζεστά για πιο…καυτές καταστάσεις. Από τα κρύα διάλεξε ανάμεσα στο Salmon Fantasy (με τυρί Philadelphia, καπνιστό σολομό, καρπάτσιο κολοκυθιού, άνηθο και lime) και στο Angus Project (με φέτες μοσχαριού, flakes παρμεζάνας, sauce Zaf, ρόκα και λάδι τρούφας). Από τα ζεστά εκτός από το Pork & Smoke, αναζήτησε και το Chicken junky με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματίνια και sweat chilly cream cheese.
Κανένα brunch όμως δεν είναι ολοκληρωμένο αν δεν περιλαμβάνει πληθωρικά, ζουμερά burgers. Για αυτό και το ZAF προσθέτει στο καινούργιο του μενού 3 burgers που σε κάνουν να αναστενάζεις. Με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, σε κλασικές ή πιο περίπλοκες εκδοχές. Συγγνώμη τώρα αλλά μπορείς να πεις όχι σε αυτό το μπέικον που τόσο προκλητικά έχει ξαπλώσει πάνω στο μοσχαρίσιο μπιφτέκι;
Και μετά; Μετά έχει pancakes aφράτα, λαχταριστά, με μπόλικη σοκολάτα και καρύδια. Όχι, αυτό δεν είναι κάτι που μοιράζεσαι σε καμία περίπτωση.
Το ZAF δεν φημίζεται μόνο για τα λουκούλλεια brunch του, αλλά και για τα απίστευτα cocktails του! Τα νέα cocktails που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι τα…παλιά! Δηλαδή το all time classic αγαπημένο negroni και το πιο κλασικό aperitif του κόσμου, το Aperol sprits. Αν όμως θες κάτι πιο δροσερό δοκίμασε το Summer Breeze ή ακόμα και τα υπέροχα σπιτικά αναψυκτικά (οπωσδήποτε δοκίμασε τη μανταρινάδα!). Και μάθε ότι το ξακουστό Dj Line up συνεχίζεται και το καλοκαίρι. Τις Τετάρτες τα decks αναλαμβάνει η Άννα Αναστασίου (παραγωγός του Pepper Fm), τις Πέμπτες ο Βασίλης Βάρφης (ο πιο αμφιλεγόμενος τρελός Dj της πόλης), τις Παρασκευές ο Πάνος Βελούζος, ενώ τα Σάββατα ο Γιάννης Νταρδής και η Μιρέλλα K. (ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Join Radio). Μείνε συντονισμένος γιατί έρχονται πολλά special guests και parties μέχρι το πρωί. Αυτό θα είναι ένα απολαυστικό καλοκαίρι…
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 210 3236711, Fb: @zafcafe
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.