Θεματα

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα ελληνικά πιάτα σύμφωνα με την Telegraph

Πού πήγε το σουβλάκι;

Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα χωρίς να δοκιμάσεις αυτά τα 10 πιάτα», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική Telegraph. Η δημοφιλής εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες της να δοκιμάσουν οπωσδήποτε δέκα αγαπημένα ελληνικά πιάτα, προτείνοντας παράλληλα και τα εστιατόρια όπου πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς. Από τη λίστα απουσιάζει ο βασιλιάς-σουβλάκι ενώ ο μουσακάς κατρακυλάει στην πέμπτη θέση. Ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσει κανείς;

1. Ταραμοσαλάτα

Στην ταβέρνα της Κικής στη Μύκονο.

2. Κολοκυθοκεφτέδες

«Ακαταμάχητους» τους χαρακτηρίζει η Telegraph, στο Tamam στα Χανιά.

3. Ντοματοκεφτέδες

Στης Πηνελόπης στη Σαντορίνη.

Χριστόψαρο με τριλογία αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σιναπόσπορο, από τα καινούργια πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου

4. Φρέσκο ψάρι

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου.

5. Μουσακάς

Στην ταβέρνα Κληματαριά στην Αθήνα και στον Κουκούμαβλο στη Σαντορίνη.

6. Παστιτσάδα

Στο βραβευμένο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα.

7. Αρνάκι Κλέφτικο

Στην ταβέρνα Μετσοβίτικο Σαλόνι και στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο.

8. Χωριάτικη σαλάτα

Στην ταβέρνα της Λέλας στην Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet (σε μορφή γρανίτας).

9. Μπουγάτσα

Στον Μπαντή στη Θεσσαλονίκη (προφανώς).

10. Λουκουμάδες

«Μια ακόμα εξωφρενικά γλυκιά λιχουδιά», γράφει η Telegraph και προτείνει το Αιγαίον στην Πανεπιστημίου.

Οι λουκουμάδες του Αιγαίον και ο κύριος Νίκος που τους σερβίρει εδώ και 30 χρόνια