- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Full Spoon: για εμάς που θέλουμε κάτι αφόρητα σοκολατένιο
Το καινούργιο γλυκατζίδικο της Ερμού είναι γεμάτο με προφιτερόλ, σοκολατένιο τσουρέκι και τέλειο παγωτό
Στο Full Spoon για γλυκά και παγωτά στην Ερμού
Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε, αλλά οι γλυκατζήδες ήδη σχηματίζουν ουρές στο πεζοδρόμιο μπροστά στη είσοδο. Το Full Spoon είναι η απάντηση σε όλους εμάς που θέλουμε κάτι γλυκό να μασουλάμε στις βόλτες μας. Και είμαστε πολλοί.
Τη στιγμή που μπαίνω στο –εντελώς ζεν- πρασινωπό, τόσο κουκλίστικο όσο και ντιζαϊνάτο μαγαζάκι (το χώρο επιμελήθηκε η αρχιτέκτονας Έρικα Κυρίτση) με συναντά μια βουτυρένια μυρωδιά. Είναι το τσουρέκι που μόλις έχει ξεφουρνιστεί στο βάθος του καταστήματος, εκεί που βρίσκεται το ανοιχτό εργαστήριο. Ναι, εννοείται ότι τσίμπησα μια αθώα, ζεστή, αφράτη φετούλα. Με μπόλικη ζεστή σοκολάτα από πάνω. Και καβουρδισμένο αμυγδαλάκι. Και λίγο (δύο μπάλες) παγωτό. Αυτή είναι η ουσία του Full Spoon. Φτιάχνει τρία πράγματα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν, και έπειτα τα μπλέκει μεταξύ τους για να σε αφήσει άφωνο. Γιατί μόλις τρία; Γιατί όπως λέει ο Βαγγέλης Σωμαράκης, που μαζί με την Αντωνία Γκούβη, βρίσκεται πίσω από το Full Spoon: «δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα καλά, να είναι ολόφρεσκα, να τα σερβίρεις σωστά, να τα ταιριάξεις μεταξύ τους». Έτσι, έχουμε και λέμε:
Αμαρτία No 1: Προφιτερόλ
Με παχουλά σουδάκια που γεμίζονται εκείνη την ώρα με κρέμα ζαχαροπλαστικής (πάντα φρέσκια) ή με παγωτό (!!) και στη συνέχεια γαρνίρονται με ζεστή ή κρύα σοκολάτα γάλακτος, bitter ή λευκή (από €2,90).
Αμαρτία No2: Τσουρέκι
Παρασκευάζεται εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ακολουθώντας κατά γράμμα μία πολίτικη συνταγή του 1935. Σερβίρεται με 3 τρόπους: σκέτο, με τρεις διαφορετικές σοκολάτες από πάνω του (πραλίνα, extra bitter, λευκή) ή περιχυμένο με ζεστή σοκολάτα και παγωτό (από €1,20).
Αμαρτία No3: Trifle
Η αμαρτία που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Τραγανές φλωρεντίνες αμυγδάλου με ζουμερές φρέσκες φράουλες, κρέμα και σαντιγί (από €3,40).
Παντοτινή Αμαρτία: Παγωτό
Όχι όμως απλό παγωτό, αλλά από γάλα της φάρμας Κουκάκη. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 36 γεύσεις, μεταξύ των οποίων τιραμισού, brownies με σοκολάτα (με brownies που παρασκευάζονται εδώ για αυτό το λόγο και μόνο), καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα (!), cheesecake, αλλά και vegan παγωτό με ginger ή σύκο (€2/ μπάλα, €3,60/ 2 μπάλες, €4,80/ 3 μπάλες, €16/κιλό).
Τα γλυκάκια βγαίνουν σε 3 μεγέθη (μικρό, ατομικό και ολόκληρο), όπου το μικρό είναι η κανονική μερίδα, το ατομικό η λίγο πιο μεγάλη που γλυκαίνει μια χαρά δύο άτομα και η ολόκληρη είναι αυτή που παίρνεις στο σπίτι μαζί σου (στο προφιτερόλ υπάρχει κα μέγεθος «γίγας» γιατί…ξέρεις).
Το Full Spoon ανοίγει από τις 7.30 το πρωί για γλυκό και καφέ, και κλείνει στις 12.30 το βράδυ, οπότε έχει και 3-4 προτάσεις σε cocktail (€4), τις οποίες μπορείς να καταναλώσεις επιτόπου ή να τις πιεις στον δρόμο προς το σπίτι.
Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006, Fb: fullSPOON
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σωμαράκης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.