Θεματα

Τα παγάκια όπως δεν τα έχεις ξαναδεί ποτέ

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317619-625872.jpg

Λέμε συχνά ότι στην κουζίνα χρειάζεται φαντασία. Είναι αλήθεια, αλλά δεν ισχύει μόνο για τη μαγειρική αλλά και για τα μαγειρικά σκεύη. Όπως η παρεξηγημένη παγοθήκη. Δες τι αριστουργήματα μπορείς να φτιάξεις αν τη γεμίσεις με κάτι άλλο πέρα από νερό.

Παγάκια καφεΐνης

image

Έστω ότι σου έχει μείνει καφές ξεχασμένος από το πρωί στην καφετιέρα και έστω ότι βαριέσαι. Αντί να τον χύσεις στον νεροχύτη, χύσε τον στις παγοθήκες και κατάψυξέ τον. Μετά ρίξε τα παγάκια σου σε ένα ποτήρι με λίγο γάλα. Δεν φαντάζεσαι τι ωραίο ρόφημα που θα έχεις! Επίσης λειτουργούν μια χαρά και για να φτιάξεις παγωμένο καφέ.


Μεθυσμένα παγάκια

image

Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το κρασί που σου έχει περισσέψει. Τα παγάκια κρασιού ταιριάζουν τέλεια σε ένα ποτήρι Σανγκρία.


Παγάκια γιαούρτι

image

Αν και εσύ έχεις στο ψυγείο σου κάποιο γιαούρτι που πλησιάζει τα τελευταία του (βλ. ημερομηνία λήξης), καν’ το παγάκια. Αργότερα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα smoothies σου.

image

*Ωραία ιδέα, αν προσθέσεις κομματάκια φρούτων, όπως π.χ ρόδι ή μπανάνα.


Ροδακινί παγάκια

image

Απλά πολτοποιείς τα ώριμα ροδάκινα (ξέρεις, αυτά που έχεις ξεχάσει εδώ και δύο εβδομάδες στη φρουτιέρα) και τα βάζεις σε παγοθήκες στην κατάψυξη. Μετά έχεις φρουτένια παγάκια που βάζουν διαφορετική πινελιά στα γλυκά με φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου.

image

*Εννοείται ότι λειτουργεί με όλα τα φρούτα.


Λουλουδάτα παγάκια

image

Νερό και ένα μικρό λουλουδάκι. Δεν έχει σημασία που θα τα χρησιμοποιήσεις. Μεταμορφώνουν σε υπερπαραγωγή ακόμα και ένα ποτήρι νερό. Είναι ιδανικά αν έχεις στα σκαριά ένα ρομαντικό δείπνο. Το ραντεβού σου θα πέσει ξερό.


Φραουλένια παγάκια

image

image

Με επικάλυψη σοκολάτας (αχχχ….). Πρώτα βάζεις τις φράουλες στις παγοθήκες, μετά τις περιχύνεις με λιωμένη σοκολάτα. Πιθανότατα η πιο εύκολη λιχουδιά που έχεις φάει ποτέ. Μόνο που το ψυγείο θα δέχεται συχνότερες βραδινές επισκέψεις από εδώ και πέρα.


Παγάκια γρεναδίνης

image

Τέλεια για ανθρακούχα κρασιά!


Παγάκια με χυμό σαγκουίνι

image

Για το χυμό ή το κοκτέιλ. Δίνει μια ευχάριστη νότα εσπεριδοειδών που θα λατρέψεις.


Παγάκια με…λάμψη!

image

Βάλε λίγη χρυσόσκονη στον πάτο της παγοθήκης (ζαχαροπλαστικής, ε;) και γέμισε το υπόλοιπο με νερό. Ρίξε τα παγάκια στα κοκτέιλ. Θα γίνουν το highlight του πάρτι!


Χυμός από αλόη

image

Κυρίως για αισθητική χρήση (φυσικά κάνει καλό και στον οργανισμό σου, αλλά είναι πολύ πικρή αν προσπαθήσεις να την πιεις). Με ένα μαχαίρι σκίσε το φύλλο της αλόης και μάζεψε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό ζελέ στην παγοθήκη. Δεν φαντάζεσαι τι ανακούφιση θα νιώσεις αν περάσεις ένα τέτοιο παγάκι στο δέρμα σου μετά την αποτρίχωση. Τέλειο και για κάθε έγκαυμα. Επίσης διώχνει κάθε είδους κοκκινίλα σε δευτερόλεπτα. Εγγύηση.


Σοκολατένια παγάκια

image

Λιωμένη σοκολάτα στην παγοθήκη (πρέπει να αφήσεις τη σοκολάτα να κρυώσει πρώτα λίγο) και μετά βουρ στην κατάψυξη. Ρίξε τα σοκολατένια παγάκια σε ένα ποτήρι γάλα και η πιο ωραία σοκολάτα ρόφημα που έχεις πιει ποτέ είναι έτοιμη.


Παγάκια mojito

image

Χυμός από lime και φυλλαράκια δυόσμου (ή μέντας). Έτσι απλά γίνεται το τέλειο σπιτικό mojito.


Παγωτοπαγάκια

image

Τι θα γίνει αν βάλεις στην παγοθήκη την αγαπημένη σου γεύση παγωτού; Μάντεψε…Λίγο γάλα και έχεις το τέλειο milkshake!


Τα παγάκια που σου λύνουν τα χέρια

image

Γιατί να αγοράζεις κύβους μαγειρικής όταν μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου; Απλά την επόμενη φορά που θα φτιάξεις ζωμό κοτόπουλου, ρίξε όσο περισσέψει στην παγοθήκη σου. Πόσο βολικό;


Τα πολύχρωμα παγάκια

image

Χαίρεσαι να τα βλέπεις. Απλά χύσε στα κυβάκια της παγοθήκης σου λίγο γάλα καρύδας, χυμό από το αγαπημένο σου φρούτο ή ακόμα και από πολλά φρούτα μαζί. Χρησιμοποίησέ τα όπου και όπως θες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ