- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
O Ντίνος είναι hungry!
Ο sous chef της «Σπονδής» και συνεργάτης του Στέλιου Παρλιάρου θα μας κάνει όλους μας ξεφτέρια στην κατσαρόλα.
Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης στο ATHENS VOICE Web TV την καινούργια εκπομπή «Hungry in Athens».
Σήμερα, Πέμπτη, κάνει πρεμιέρα στον αέρα της ATHENS VOICE Web TV η καινούργια εκπομπή «Hungry in Athens». Πρωταγωνιστής της ο sous chef της «Σπονδής» και συνεργάτης του Στέλιου Παρλιάρου, Ντίνος Φωτεινάκης. Μιλάμε μαζί του για να μας πει με ποιον τρόπο θα κάνει όλους μας ξεφτέρια στην κατσαρόλα.
Σε γνωρίσαμε σαν ζαχαροπλάστη. Με τη μαγειρική πώς τα πας; Με βλέπετε τόσο καιρό στις εκπομπές του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» και όλοι νομίζετε ότι τα γλυκά είναι το φόρτε μου. Ακόμη και η μαμά μου, που ξέρει, μου ζητάει συνέχεια συνταγές ζαχαροπλαστικής. Όμως, για να γνωρίζετε, έχω σπουδάσει σεφ στη Le Monde και έχω δουλέψει σε εστιατόρια στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στο Μιλάνο. Στην κατσαρόλα είναι που μου αρέσει να δημιουργώ. Αντίθετα, με τα γλυκά, θέλω να τα φτιάχνουν άλλοι και μένα να μου τα σερβίρουν να τα τρώω.
Δουλεύεις αυτή την εποχή σε κάποιο εστιατόριο της Αθήνας; Ναι, στο καλύτερο της Ελλάδας! Είμαι sous chef στη Σπονδή.
Άρα να περιμένουμε γαλλικουριές στο «Hungry in Athens»; Να περιμένετε ελληνική κουζίνα που τη λατρεύω και τη θεωρώ στις 3 καλύτερες του κόσμου. Έξω διδάσκεται στους μέλλοντες μαγείρους σαν «βάση». Μ’ αρέσει που στην ελληνική κατσαρόλα μπερδεύεται η Μεσόγειος με την Ανατολή. Στο «Hungry in Athens» θα δείχνουμε απλές, εύκολες συνταγές with a twist, που μπορεί με επιτυχία να φτιάξει και ένας αρχάριος – κυρίως αυτός, θέλω να κάνω τα δύσκολα εύκολα ειδικά για τους άσχετους: τους νέους, τους φοιτητές, αυτούς που γυρνάνε το βράδυ και βρίσκουν ελάχιστα πράγματα στο ψυγείο τους.
Χρησιμοποιείς φτηνά υλικά ή θα πρέπει να ξηλωθούμε για να μαγειρέψουμε αυτά που θα φτιάχνεις; Ό,τι και να περιέχει η κατσαρόλα μας δεν θα ξεπερνά τα 15 ευρώ. Θέλουμε να δείξουμε πως μπορείς με λίγα λεφτά να φτιάξεις για όλη την παρέα φαγητά νόστιμα και… φαντεζί.
Εσύ μαγειρεύεις στο σπίτι; Τρέχω όλη τη μέρα και τρώω έξω. Τρελαίνομαι για junk food και ό,τι πιο «underground». Τα καπηλειά και οι φτωχομεζέδες είναι αδυναμία μου. Στο σπίτι μαγειρεύω στις 3 το πρωί, αν ξυπνήσω από λιγούρα, κυρίως μακαρονάδες. Ναι, με πιάνουν πολύ συχνά λιγούρες (γέλια). Από μικρό ήμουνα «φαγανό». Στο σπίτι με φωνάζανε… γιουβαρλάκι, λόγω κιλών και γιατί τα ζήταγα κάθε μέρα από τη γιαγιά μου – τα έλεγα μάλιστα «γιουβαρλαλάκια». Θα σας το φτιάξω μια μέρα και στο «Hungry in Athens», να δείτε τι εύκολο που είναι…
Υπάρχει κάτι για το οποίο δεν είσαι «hungry»; Τι δεν σου αρέσει; Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πιάτο στον κατάλογό μου. Δοκιμάζω και τρώω τα πάντα, και σε μεγάλες ποσότητες, όπως βλέπετε (γέλια). Ο παππούς μου έλεγε μια δική του, νομίζω, παροιμία: «Ο χορτάτος ίσαμε και 100 μπουκιές τις χωράει ακόμα». Την ακολουθώ πιστά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.