- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![17351-38064.jpg 17351-38064.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/11/02/17351-38064.jpg)
Μπες στην κουζίνα και μαγείρεψε κάτι γρήγορα, αλλά και με γκουρμέ διάθεση. Στα κρεατικά, σχάρας ή μαγειρεμένα, αντικατάστησε τις πατάτες με κάτι διαφορετικό και πιο υγιεινό, όπως η σελινόριζα, που είναι η εποχή της.
Τα υλικά Μπριζόλες χοντροκομμένες ● 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ● 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ● 1 κ.κ. ζάχαρη ● γάλα ● σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια
Η υλοποίηση Βράζουμε τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει, τη στραγγίζουμε και με το ειδικό εργαλείο τη λιώνουμε, προσθέτουμε γάλα (μια κουτάλια βούτυρο προαιρετικά), αλατοπίπερο και φτιάχνουμε τον πουρέ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι, βάζουμε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε για 3΄. Τις αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε το κρασί και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο, ώστε να γίνει η σάλτσα, και σερβίρουμε μαζί με τον πουρέ.
* Όπως και στον καλό πουρέ, δεν βάζουμε πολύ νερό όταν βράζουμε τη σελινόριζα (ίσα-ίσα να τη σκεπάζει). Διαλέγουμε τις σκληρές και βαριές σελινόριζες.
* Το καθάρισμα γίνεται με κοφτερό μαχαίρι από τη βάση προς τα πάνω.
* Με το ειδικό εργαλείο που λέγεται «μαντολίνο» μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τσιπσάκια ή χοντρά κομμάτια για να αντικαταστήσουμε τις πατάτες φούρνου ή τις πατάτες ογκραντέν.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.