Θεματα

Αυγά με σπανάκι

Ένα μερακλίδικο πρωινό ή ένα γρήγορο και light βραδινό

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 369
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17828-39024.jpg

Τα υλικά ½ κιλό πλυμένο σπανάκι χωρίς κοτσάνια ● 1 μέτριο κρεμμύδι ● 2 κ.σ. βούτυρο ● αυγά ● αλάτι ● λίγο πιπέρι ● 1 κ.σ. μηλόξιδο ή οποιοδήποτε ελαφρύ λευκό ξίδι

Η υλοποίηση Λιώνουμε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Μέχρι να «καβουρδιστεί» το σπανάκι, βράζουμε σε ένα άλλο σκεύος το νερό με το ξίδι (προσοχή το νερό πρέπει να σκεπάσει τα αυγά) και σπάμε μέσα προσεκτικά 1 αυγό για κάθε πιάτο. Μόλις τα αυγά βράσουν, μοιράζουμε το σπανάκι σε μερίδες, τοποθετούμε επάνω από ένα αυγό και σερβίρουμε αμέσως.

Σκονάκι Για ένα ιδιαίτερο touch, μπορείτε να το γαρνίρετε με fried onions που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ με ανατολίτικα προϊόντα Salamat (Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, 210 7796.766) και να το σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού για τοστ. Μια παραλλαγή είναι με χτυπημένα αυγά. Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά το σπανάκι χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο τηγάνι, τα ανακατεύετε και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε με σκορδάτο γιαούρτι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας                         

jenniestav@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ