- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το Nice’n’Easy είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας στη Σκουφά. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και με όλα του απίστευτα προσεγμένα. Από τα προϊόντα (βιολογικά κρασιά, κοτόπουλα βιολογικής εκτροφής, τώρα φέρνει και βουβαλίσια φιλέτα από φάρμα στην Κερκίνη) μέχρι το σέρβις (απλά εξαιρετικό) και τις νόστιμες ιδέες που κατά καιρούς λανσάρει. Έτσι, Σ/Κ έχει… ξελιγωτικό brunch μέχρι τις 3 (παράλληλα σερβίρεται και ο κανονικός κατάλογος), ενώ κάθε μέρα χορταίνει το μέγα πλήθος της περιοχής με νόστιμα μαγειρευτά σε ολόκληρες αλλά και μισές μερίδες, π.χ. τα παπουτσάκια XL κοστίζουν 7,50 ευρώ, ενώ η μικρή μερίδα (το «ολίγον από…» των παλιών εστιατορίων) 4,50. Εμείς υποκύπτουμε πάντα στο bagel σολομού, ίσως το καλύτερο της πόλης, αλλά και στα κεφτεδάκια τα γεμιστά με γραβιέρα Νάξου. Πίσω και πάνω απ’ όλα ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Χριστοφορίδης, με πολύχρονη θητεία στην Αμερική – έτσι εξηγούνται όλα…
Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, 210 3617.201
Σκέτη γλύκα!
5 εστιατόρια που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το γλυκό τους
● Sette (Γρ. Γυφτοπούλου 7, Χαλάνδρι, 210 6894.316)
Θεϊκό τιραμισού!Σερβίρεται μ’ ένα φλιτζανάκι espresso για να το περιχύσεις από πάνω.
● Galaxy Bar (Β. Σοφίας 46, Ηilton, 210 7281.000)
Strawberry Field, δηλαδή ο κήπος με τις φράουλες. Παγωτό βανίλια μέσα σε γλαστράκι, που αντί για χώμα έχει τριμμένο oreo cookie, ολόκληρες φράουλες και φύλλα δυόσμου από πάνω.
● Sardelles (Περσεφόνης 15, Γκάζι, 210 3478.050)
Εξαιρετική, χειροποίητη, φρεσκότατη lemon pie.
● Ράτκα (Χάρητος 30-32, Κολωνάκι, 210 7290.746)
Χρόνια τώρα, όλοι λένε πως πάνε εκεί γαι την τούρτα μόκα με καραμελωμένα αμύγδαλα.
● Gallo Nero (Λ. Αλεξάνδρας 10, Park Hotel, 210 8894.500 -522)
Πίτσα Calzone γεμιστή με mascarpone, σοκολάτα κι από πάνω ζάχαρη καραμελέ. Μεγαλείο!
ΝΕΑ!
// To Central της πλατείας Κολωνακίου πήραν από κοινού οι Πιτσιλήδες (Balthazar, Gaspar) και ο Γιάννης Μωράκης (Lalu, Guzel, Cash κ.λπ.) και θα ανοίξει σαν bar resto μέχρι τον Νοέμβρη. // Στις παλιές Αναμνήσεις, το μπουζουξίδικο στη Συγγρού, ξανάνοιξε η Αυτοκίνηση! // Maze, όνομα του καινούργιου ρεστό στην Πεύκη με λονδρέζικο στιλ και casual κουζίνα, ανοιχτό από το πρωί. // Μεζαπώ, η καινούργια μοντέρνα ταβέρνα στο Χαλάνδρι με κρεατικά αλλά και μια σταλιά μανιάτικη κουζίνα, το Μέζαπο είναι από τα πιο γραφικά ψαράδικα χωριά της λακωνικής Μάνης // Abovo το καινούργιο στο Κεφαλάρι με σεφ τον γνωστό από το περσινό Top chef Μιχάλη Νούρνογλου. // Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι άνοιξε αρχές Οκτώβρη το νέο του στέκι στο Κολωνάκι, στη Σπευσίππου, Fabrizios’ το όνομά του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.