- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κους κους (με πιλάφι)
Μικρή κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη, σεφ και ιδιοκτήτη του Άνετον, που φέτος άλλαξε εντελώς
Τι έγινε, Βασίλη; Βαρέθηκαν οι πελάτες τα πιάτα του Άνετον; Εμείς βαρεθήκαμε το Άνετον! Εγώ και ο συνέταιρός μου, ο Δημήτρης, έξι χρόνια βλέπαμε τα ίδια και τα ίδια, και μια μέρα αποφασίσαμε να κάνουμε ανακαίνιση με μηδενικό κόστος. Το Άνετον ανανεώθηκε με τα υλικά που βγήκαν από τα γκρεμίσματα. Το μόνο που δεν βαρεθήκαμε είναι οι πελάτες μας, που μας επισκέπτονται από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε.
Είναι αλήθεια; Το Άνετον έγινε σουβλατζίδικο; Αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες και όσοι μας ζηλεύουν... Το Άνετον ζει, και γκουρμεδίζει, και λέγεται πια «Άνετον Concept Resto». Έχει χαλαρώσει, τα πιάτα δεν χρειάζονται πια αποκωδικοποίηση και, το σημαντικότερο, από € 50 το άτομο έχει πέσει στα 25.
Δηλαδή δεν θα μου ξανασερβίρει ο Νεκτάριος κόκορα με κόκα-κόλα και τραχανά με βρούβες; Ο Νεκτάριος θα σου σερβίρει βιολογικά μπιφτεκάκια, λουκάνικα που φτιάχνει ο μπαμπάς του σεφ (ο κύριος Χρήστος), σαγανάκι με σουτζούκι του Μιράν, πατάτες παριζιάνικες με τηγανητά αυγά, την καλύτερη μπολονέζ in the city και άλλα πολλά...
Πες μου ότι δεν πετάξατε εκείνα τα υπέροχα 60s έπιπλα; Έχουμε γίνει αγνώριστοι. Η σερβάντα, οι κουρτίνες, τα καδράκια, όλα έχουν επιστρέψει στην αρχική τους θέση: στα σπίτια μας. Το νέο Άνετον διαβάζει «Monocle», «Architectural Digest», αυστραλέζικη «Vogue» και εμπνέεται από το μέλλον.
Πού θα μας βάλεις να κάτσουμε όταν έρθουμε; Εάν κουβαλήσεις όλο το γραφείο θα σας βάλουμε στο τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι. Εάν πάλι είστε μικρή παρέα στο πάσο-πάγκο μπροστά στην κουζίνα, που έχει το καλύτερο view of the kitchen και είναι ήδη talk of the town.
Έμαθα ότι το φαγητό του Άνετον το μεσημέρι ταξιδεύει με delivery. Τι θα μου φέρεις στο γραφείο; Εσένα τίποτα, γιατί είσαι μακριά! Στις βόρειες φιλενάδες μας, στα γραφεία και τα σπίτια τους, όλα τα κλασικά που έβαζαν οι μαμάδες μας σε τάπερ: φακές, ρεβίθια, σπανακόρυζα, μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Αν είσαι καλό κορίτσι, θα σου φέρω εγώ κάτι στο γραφείο. Ταραμά, που σου αρέσει! -Ν.Γ.
Άνετον Concept Resto, Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.