Θεματα

Συκώτι μοσχαρίσιο

Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 355
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή

Τι χρειαζόμαστε

250 γρ. συκώτι (μοσχαρίσιο) κομμένο σε λωρίδες ● 150 γρ. καλαμποκάλευρο ● λίγο φρέσκο σκόρδο λιωμένο ● 1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξύδι ● 1 κ. γλυκού μέλι ● λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα ● αλάτι & πιπέρι  ● προαιρετικά  φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα

Πώς το φτιάχνουμε

Αφού κόψουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λωρίδες, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σφηνάκι με το μπαλσάμικο, περιμένουμε 2 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Απλώνουμε στο πιάτο τα φύλλα ρόκας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το συκώτι, βάζουμε από πάνω λίγη λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε.

Τip 

Αντί για λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε ρόδι και γίνεται ακόμα καλύτερο.   

Γιατί να πάω στο Ριγάνι;

● Γιατί συνδυάζεις κοντινή εκδρομή στη θάλασσα και καλό φαγητό.

● Για τη χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.  

● Για την καλή ελληνική-δημιουργική κουζίνα.

● Για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής.


Ριγάνι, Παπανικολάου 5, Λουτράκι, 27440 66744