Συκώτι μοσχαρίσιο
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
Ο σεφ του εστιατορίου Ριγάνι Κώστας Σακκούλης μάς δίνει τη δική του απλή και νόστιμη συνταγή
Τι χρειαζόμαστε
250 γρ. συκώτι (μοσχαρίσιο) κομμένο σε λωρίδες ● 150 γρ. καλαμποκάλευρο ● λίγο φρέσκο σκόρδο λιωμένο ● 1 σφηνάκι μπαλσάμικο ξύδι ● 1 κ. γλυκού μέλι ● λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα ● αλάτι & πιπέρι ● προαιρετικά φύλλα ρόκας και ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
Πώς το φτιάχνουμε
Αφού κόψουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λωρίδες, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε για 3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σφηνάκι με το μπαλσάμικο, περιμένουμε 2 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Απλώνουμε στο πιάτο τα φύλλα ρόκας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το συκώτι, βάζουμε από πάνω λίγη λιαστή ντομάτα και σερβίρουμε.
Τip
Αντί για λιαστή ντομάτα, προσθέτουμε ρόδι και γίνεται ακόμα καλύτερο.
Γιατί να πάω στο Ριγάνι;
● Γιατί συνδυάζεις κοντινή εκδρομή στη θάλασσα και καλό φαγητό.
● Για τη χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα.
● Για την καλή ελληνική-δημιουργική κουζίνα.
● Για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής.
Ριγάνι, Παπανικολάου 5, Λουτράκι, 27440 66744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήξερες οτι τα χορτοφαγικά πιάτα σε χορταίνουν;
Λατρεύουμε το street food κι έχουμε πολλούς λόγους γι’ αυτό
«Ανακρίναμε» τον ανατρεπτικό σεφ Ηλία Σκουλά και μάθαμε τι θα μας ταΐσει στο ολοκαίνουργιο burger spot της Γλυφάδας
Το street food που θα δοκιμάσεις εδώ δεν είναι ούτε απλοϊκό, ούτε συνηθισμένο
Γκουρού, εξπέρ, λάτρης και μύστης των κρασιών του κόσμου
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.