Θεματα

Chicken curry πανευκολούρα

Σίγουρη επιτυχία αν έχεις τα σωστά μπαχαρικά

Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι το πιάτο που παραμιλάμε και περιμένουμε να φάμε όταν η φίλη Jo κάνει καλέσματα, γενικά όταν υπάρχει κόσμος ορεξάτος. Σας γράφω τη βασική συνταγή, που πολλαπλασιάζετε όσο θέλετε ανάλογα με τα άτομα γιατί έχει την ιδιότητα να μη χάνονται οι αναλογίες και η γεύση ούτε στις μεγάλες ποσότητες – μέχρι 4 πακέτα κοτόπουλο έχουμε φτιάξει και έγινε ανάρπαστο!

Υλικά για 6-8 άτομα

2 πακέτα στήθος κοτόπουλο

2 -3 ξινόμηλα

1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό, χωρίς ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι, κάρι, σκόνη τζίντζερ, κουρκουμά

1 κονσέρβα γάλα καρύδας 500ml ή

εναλλακτικά μια κρέμα γάλακτος (χαμηλών λιπαρών) 500 ml

Αραβοσιτέλαιο

Ρύζι μπασμάτι που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

Εκτέλεση

Περνάς το κοτόπουλο σε wok ή σε βαθύ τηγάνι με αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά και σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορεί να κάνεις τη διαδικασία σε δύο δόσεις αν είναι πολύ, γιατί δεν κάνει να πέφτει η θερμοκρασία και να βγάζει υγρά, πρέπει να θωρακιστεί και να ψηθεί. Βγάζεις το κοτόπουλο σε πιατέλα και στο ίδιο σκεύος σοτάρεις, σε μέτρια φωτιά, τα ξινόμηλα με τα κομμάτια του ανανά που έχεις στραγγίσει από τον χυμό τους. Προσθέτεις πάλι το κοτόπουλο και αλάτι πιπέρι, 2-3 κουτ. σούπας κάρυ, 1 κ. γ. τζίντζερ, 1 κ. γ. κουρκουμά και το γάλα καρύδας. Αφήνεις να μελώσει σε μέτρια φωτιά και να δέσει η σάλτσα.

*Το μυστικό για αυτή την πανεύκολη συνταγή είναι η ποιότητα των μπαχαρικών. Οπότε ή πας στα ειδικευμένα μπαχαρτζίδικα και προμηθεύεσαι φρέσκα ή στο mark’s & spencer food ή στοn Θανόπουλο για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Σερβίρεις με ρύζι μπασμάτι που του έχεις προσθέσει στο βρασμό μια κ.σ. κάρι.