Θεματα

Σαλάτες & ανακύκλωση

Σαλάτα με κοτόπουλο leftover - Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 329
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11352-26184.jpg

Σαλάτα με κοτόπουλο leftover (που περίσσεψε)

Τι χρειαζόμαστε 2 κόκκινα μήλα (όχι πολύ γινωμένα) σε κυβάκια ● 1 κ. σ. χυμό λεμονιού ● 130 γρ. σέλινο/σέλερι σε κυβάκια ● 50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια ● 125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα, 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος ● 1-2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) ● ψιλοκομμένα κομμάτια από leftover κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι

Πώς τη φτιάχνουμε Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο μπολ. Ραντίζουμε τα μήλα με λεμόνι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στα μαρουλόφυλλα.

Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο

Τι χρειαζόμαστε 250 γρ. τοματίνια ● ½ ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ● χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι ● 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο ● 150 γρ. φακές ● 200 γρ. χαλούμι σε φέτες ● leftover πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες ● ½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)

Πώς τη φτιάχνουμε Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε λάδι με λεμόνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βράζουμε τις φακές σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το τσίλι, στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα κομματάκια από το χθεσινό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το χαλούμι στο γκριλ, το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.

Σκονάκι στη σαλάτα Waldorf, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόμηλα, light μαγιονέζα ανακα­τεμένη με light γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε σταφί­δες και καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ