- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σαλάτα με κοτόπουλο leftover (που περίσσεψε)
Τι χρειαζόμαστε 2 κόκκινα μήλα (όχι πολύ γινωμένα) σε κυβάκια ● 1 κ. σ. χυμό λεμονιού ● 130 γρ. σέλινο/σέλερι σε κυβάκια ● 50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια ● 125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα, 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος ● 1-2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) ● ψιλοκομμένα κομμάτια από leftover κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι
Πώς τη φτιάχνουμε Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο μπολ. Ραντίζουμε τα μήλα με λεμόνι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στα μαρουλόφυλλα.
Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο
Τι χρειαζόμαστε 250 γρ. τοματίνια ● ½ ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ● χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι ● 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο ● 150 γρ. φακές ● 200 γρ. χαλούμι σε φέτες ● leftover πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες ● ½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)
Πώς τη φτιάχνουμε Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε λάδι με λεμόνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βράζουμε τις φακές σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το τσίλι, στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα κομματάκια από το χθεσινό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το χαλούμι στο γκριλ, το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Σκονάκι στη σαλάτα Waldorf, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόμηλα, light μαγιονέζα ανακατεμένη με light γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε σταφίδες και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.