- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![11352-26184.jpg 11352-26184.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2011/01/12/11352-26184.jpg)
Σαλάτα με κοτόπουλο leftover (που περίσσεψε)
Τι χρειαζόμαστε 2 κόκκινα μήλα (όχι πολύ γινωμένα) σε κυβάκια ● 1 κ. σ. χυμό λεμονιού ● 130 γρ. σέλινο/σέλερι σε κυβάκια ● 50 γρ. χοντροκοπανισμένα καρύδια ● 125-175 γρ. σπιτική μαγιονέζα, 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος ● 1-2 μαρούλια (τα τρυφερά φύλλα) ● ψιλοκομμένα κομμάτια από leftover κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι
Πώς τη φτιάχνουμε Κόβουμε με το χέρι τα φύλλα της σαλάτας σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στο μπολ. Ραντίζουμε τα μήλα με λεμόνι. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε βάζοντας κουταλιές από το μείγμα μέσα στα μαρουλόφυλλα.
Σαλάτα με φακές και leftover λουκάνικο
Τι χρειαζόμαστε 250 γρ. τοματίνια ● ½ ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ● χυμό από ½ ζουμερό λεμόνι ● 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο ● 150 γρ. φακές ● 200 γρ. χαλούμι σε φέτες ● leftover πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες ● ½ σκελίδα σκόρδου λιωμένη ● αλάτι ● πιπέρι ● 1 τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)
Πώς τη φτιάχνουμε Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε λάδι με λεμόνι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστούν. Βράζουμε τις φακές σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το τσίλι, στραγγίζουμε τις φακές και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα κομματάκια από το χθεσινό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το χαλούμι στο γκριλ, το κόβουμε σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Σκονάκι στη σαλάτα Waldorf, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινόμηλα, light μαγιονέζα ανακατεμένη με light γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος και να προσθέσετε σταφίδες και καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.