Θεματα

Φτιάξ’ το κι εσύ

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι σεφ, ιδιοκτήτης του πολύ καλού εστιατορίου Άνετον

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 331
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11756-26795.jpg

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι σεφ, ιδιοκτήτης του πολύ καλού εστιατορίου Άνετον στο Μαρούσι και τηλεοπτικός αστέρας – η εκπομπή του “Food & the City” στο Mega είναι από τις πιο επιτυχημένες της φετινής σεζόν. Μας αποκάλυψε μία από τις σπέσιαλ (και πολύ εύκολη να γίνει) συνταγές του, τα ρολάκια με κασέρι και κόκκινο πέστο παστουρμά.

Τι χρειαζόμαστε 16 φύλλα για spring rolls ● 400 γρ. ώριμο κασέρι Σωχού ● 1 πρέζα κύμινο ● 2 ώριμες ντομάτες ● 4 σκελίδες σκόρδο ● 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● ½ κ.γ. σκόνη παστουρμά ● 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα ● ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ● 2 κ.σ. μπαλσάμικο ● 1 πρέζα αλάτι (υλικά για 4 άτομα)

Πώς το φτιάχνουμε Τρίβουμε το κασέρι στο χοντρό τρίφτη και το ανακατεύουμε με το κύμινο. Βάζουμε λίγo κασέρι πάνω σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολάκια. Κλείνουμε τις άκρες με λίγο νερό για να «κολλήσουν» πιο εύκολα και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.  Για το πέστο βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι περίπου για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει και σερβίρουμε μαζί με τα ρολάκια. 

Γιατί να πάω στο  Άνετον

● Για το χαλαρό και μαζί σούπερ ντεκόρ που σε πάει κατευθείαν στα 60s.

● Για τις απίστευτες συνταγές της μαμάς που εδώ «πειράζονται» μοναδικά και αλλάζουν συνέχεια ανάλογα με τα εποχιακά προϊόντα.

● Για τα πρωτότυπα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα (μαρτίνι με ξινόμηλο και αχλάδι), που θα σου φτιάξει ο γλυκύτατος Δημήτρης Φωτόπουλος – ο έτερος των ιδιοκτητών.

Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, 210 8066.700 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.