Τα street food αθηναϊκά στέκια που αγαπάμε

Bakel: Για χειροποίητα bagels στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Η Νέα Υόρκη στην καρδιά της Αθήνας

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bakel: Για χειροποίητα bagels στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων
Bakel: Για χειροποίητα bagels στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων
Bakel: Για χειροποίητα bagels στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων
Bakel: Για χειροποίητα bagels στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες φέρνοντας τη Νέα Υόρκη στην καρδιά της Αθήνας. Λέγεται Bakel και κάθε πρωί ξεφουρνίζει φρεσκοψημένα, λαχταριστά bagels, όπως ακριβώς τα κάνουν στην Αμερική. Ύστερα τα γεμίζει με εκλεκτά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα (όπως παστράμι από τη Δράμα, προσούτο βαθειάς ωρίμανσης από την Κέρκυρα, γαλοπούλα ψητή από την Ξάνθη, γραβιέρα από τη Νάξο), τα φρυγανίζει και σε λίγα λεπτά κρατάς στα χέρια σου καυτό το τέλειο πρωινό. Ή μεσημεριανό. Ή το ιδανικό γλυκό για τις λιγούρες!

Πίσω από το Bakel βρίσκονται δύο νέα παιδιά: ο Θοδωρής Σιδεράς, που είναι μάγειρας και έχει δικό του εστιατόριο στις Βρυξέλλες, και ο Νίκος Καραβάς, που για χρόνια εργαζόταν ως ακαδημαϊκός ερευνητής ρομποτικής στο πανεπιστήμιο του Harvard (ναι, όντως!). Η ιδέα για ένα μαγαζί που θα ξεφουρνίζει χειροποίητα και αυθεντικά bagels προέκυψε όταν ο τελευταίος επέστρεψε στην Αθήνα και δεν μπορούσε να βρει τίποτα που να είναι ταυτόχρονα υγιεινό, χορταστικό και νόστιμο όσο ένα bagel. «Ένα bagel είναι αρκετό για να σε χορτάσει, χωρίς όμως να σε βαρύνει. Αυτό συμβαίνει γιατί φτιάχνεται με σκληρά άλευρα, που έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη», λέει ο ίδιος.

Όλα τα bagels φτιάχνονται εδώ από την αρχή μέχρι το τέλος, μπορείς μάλιστα να παρακολουθήσεις όλη την παραγωγική διαδικασία από το ανοιχτό εργαστήριο. Τα bagels (λευκό, ολικής άλεσης και πολύσπορο), πριν ψηθούν, βράζονται σε νερό και μετά πασπαλίζονται με σουσάμι, παπαρουνόσπορο ή με το «everything», δηλαδή έναν συνδυασμό αποξηραμένου σκόρδου, αποξηραμένου κρεμμυδιού, σουσαμιού και παπαρουνόσπορου.

Αφού επιλέξεις το bagel που θες ως βάση, είναι η ώρα να διαλέξεις με τι θέλεις να το γεμίσεις. Για τον σκοπό αυτό θα βρεις έναν άκρως λαχταριστό κατάλογο που πραγματικά καλύπτει κάθε γούστο. Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις, προτείνουμε να αρχίσεις με το best seller Γαλοπούλα-Αβοκάντο, αν θες κάτι αλμυρό, ή με το Peanut Butter Jelly, αν προτιμάς κάτι γλυκό.

Για να συνοδέψεις το bagel σου, θα βρεις εξαιρετικό καφέ, σπιτικές λεμονάδες χωρίς ζάχαρη από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στα Καλάβρυτα και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες. Τέλειο; Ναι!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου