- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κάρδαμο: Δηµιουργική ελληνική κουζίνα σε ένα από τα πιο όµορφα σηµεία της Καλαµάτας
Ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της περιοχής
Στο Κάρδαμο, στην Καλαμάτα, για νόστιμη ελληνική δημιουργική κουζίνα
Το φηµισµένο εστιατόριο της Καλαµάτας άνοιξε το 2010 και από το 2013 βρίσκεται σε ένα από τα πλέον ατµοσφαιρικά σηµεία της πόλης, στην πλατεία Σιδηροδροµικού Σταθµού, µε φόντο τα πλατάνια και τον παλιό σταθµό των τρένων.
Το Κάρδαµο είναι η οικογενειακή επιχείρηση τριών αδερφών, του Παναγιώτη, του Κωνσταντίνου και του Σπύρου, ο οποίος είναι και ο σεφ, µε φιλοσοφία που παραµένει ίδια στο πέρασµα των χρόνων: σεβασµός στην παράδοση και αδιαπραγµάτευτη επιλογή άριστων πρώτων υλών. Έτσι, µε αγάπη και µεράκι, η κουζίνα θα σας προτείνει γεύσεις ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας µε σύγχρονες πινελιές, που πραγµατικά θα σας µείνουν αξέχαστες.
Θα βρείτε πολλά και νόστιµα στον κατάλογο, από τις ολόφρεσκες σαλάτες να σας προτείνουµε τα ψητά φασολάκια µε ντοµατίνια, βινεγκρέτ ντοµάτας, σκόρδο, παξιµάδι χαρουπιού και κρέµα σφέλας, αλλά και το ψητό µπρόκολο µε σάλτσα φιστικοβούτυρο-σουσάµι και κάσιους.
Φυσικά, από το τραπέζι σας δεν µπορούν να λείψουν πιάτα όπως ο κόκορας µε χυλοπιτάκι και µυζήθρα, το φοβερό burger γουρνοπούλας (τραγανή πανσέτα, λάχανο-καρότο, κρεµµύδι και µαγιονέζα γιαούρτι), το «παστίτσιο» µε µοσχάρι µπρεζέ, bucatini και µπεσαµέλ γραβιέρας. Κι ακόµη, λαχταριστό κεµπάπ προβατίνας, µε µαρµελάδα ψητής ντοµάτας, γιαούρτι κύµινο-λάιµ και ψωµάκι µπριός, αλλά και πεντανόστιµο στιφάδο µε χοιρινό λαιµό, καραµελωµένα κρεµµύδια, µαυροδάφνη και σελινόριζα, ενώ δεν λείπουν και οι κοπές µόσχου.
Όλα αυτά θα τα συνδυάσετε τέλεια µε κάποιο από τα επιλεγµένα κρασιά του ελληνικού αµπελώνα και για το τέλος θα γλυκαθείτε µε ένα θαύµα σαν το γαλακτοµπούρεκο, µε δίπλες, κρέµα σιµιγδαλιού, µέλι, φιστίκι και παγωτό baba au rum.
Όλα αυτά σε έναν απόλυτα φιλόξενο χώρο µε ευγενικούς ανθρώπους, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε ερχόµενοι στην όµορφη Καλαµάτα.
Σιδηροδροµικού Σταθµού 21, Καλαµάτα, 27120 98091, www.kardamo.gr, Fb: kardamo.edesmatopoleio, Insta: kardamo
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.