- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Poseidon Ocean View: Βραβευµένες γεύσεις και εκλεπτυσµένη εξυπηρέτηση δίπλα στο κύµα
Ένα γευστικό ταξίδι με φόντο τη θάλασσα
Poseidon Ocean View: ένα από τα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείς στην Καλαμάτα
Μια επίσκεψη στο Poseidon Ocean View στην Καλαµάτα είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις, µε φόντο τη θάλασσα, υπό την καθοδήγηση του βραβευµένου σεφ Δηµήτριου Πυλιώτη. Το εστιατόριο, επιλεγµένο ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα 2020-2024, µε χρυσά βραβεία από το estiatoria.gr, θα σας µαγέψει µε την αυθεντική του κουζίνα.
Φτάνοντας εκεί, το ειδυλλιακό σκηνικό µε θέα το απέραντο γαλάζιο σε κερδίζει. Καθισµένοι σε αναπαυτικές καρέκλες δίπλα στο νερό, η γαστρονοµική εµπειρία ξεκινάει µε ψητό χταπόδι, µε καβουρδισµένα ρεβίθια, σταφίδες και σύκο, ενώ η δροσιά από το φιλέ πορτοκάλι και το µάνγκο δένει τέλεια µε την εξαιρετική πέστο µέντας µε λάδι από fig oil του πιάτου. Οι γαρίδες lollipop είναι µία πραγµατική έκπληξη για τις αισθήσεις, τραγανές µε κρούστα από macadamia nuts και κέτσαπ µαύρου σκόρδου, διακοσµηµένες µε «µαλλί της γριάς» από ζάχαρη καρύδας.
Τα ψητά στρείδια στα κάρβουνα, µε σκορδοβούτυρο, µυρώνια, λεµόνι και φρέσκο πιπέρι είναι µια έκρηξη γεύσεων θαλασσινής αλµύρας. Η αγιορείτικη µακαρονάδα θαλασσινών –αυθεντική συνταγή από το Άγιον Όρος– µε ψητή ντοµάτα στα κάρβουνα και σος µε µάραθο, αναδεικνύει την παράδοση και την πλούσια γαστρονοµική κληρονοµιά. Το φιλέτο συναγρίδας, µε κρούστα από κολοκυθόσπορο (pumpkin seed), τραγανή πέτσα από το ψάρι και πουρέ παστινάκι, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα µε την εκλεπτυσµένη γεύση. Το επιδόρπιο είναι εξίσου εκλεκτή εµπειρία. Για παράδειγµα το χειροποίητο παγωτό µε βανίλια Μαδαγασκάρης και µαύρο χαβιάρι είναι µια επιλογή που οπωσδήποτε πρέπει να γευτεί κανείς.
Στο Poseidon Ocean View κάθε πιάτο αφηγείται µια ιστορία, είναι ένα µικρό έργο τέχνης, προσεκτικά επιµεληµένο από τον σεφ Δηµήτριο Πυλιώτη, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τα αγνά, φυσικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας.
Η wine list του εστιατορίου περιλαµβάνει κρασιά από τη Μεσσηνία και την υπόλοιπη Ελλάδα, προσεκτικά επιλεγµένα για να συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα και να αναδεικνύουν τις γεύσεις τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο σεφ έχει διακριθεί ακόµα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο του chef champion στο showdown του Miami για το Poseidon Ocean View που λειτουργεί στο Miami Beach, ενώ είναι ταυτόχρονα USA Ambassador της Ελληνικής Γαστρονοµίας. Έχει δική του εκποµπή στο Food Network και είναι Chef Table στο NBA Miami Heat games.
Extra info: Αξίζει να σηµειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ηµέρας το Poseidon Ocean View προσφέρει την άψογη εξυπηρέτησή του και στις ξαπλώστρες της παραλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το γεύµα τους παρέα µε τον ήλιο και τη θάλασσα.
Ναυαρίνου 119, Καλαµάτα, 2721025590, www.poseidonkalamata.com, Fb: Poseidon Ocean View, Insta: poseidonoceanview
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.