- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαριδάκι: Ελληνικές γεύσεις θάλασσας και σύγχρονη γαστρονοµία στην Αίγινα
Βρίσκεται πάνω στην παραλία της Αίγινας κι έχει για θέα το λιμάνι
Στο Μαριδάκι, στην Αίγινα, για αξέχαστες γεύσεις
Αν αναζητάτε ανεπανάληπτη γευστική εµπειρία στην Αίγινα, το εστιατόριο Μαριδάκι είναι η απόλυτη επιλογή. Από το 1948, το Μαριδάκι είναι πρώτο στην προτίµηση των επισκεπτών τού νησιού. Σήµερα υπό νέα διεύθυνση καταφέρνει να συνδυάσει την παράδοση µε τη µοντέρνα κουζίνα. Ο φωτεινός και πεντακάθαρος χώρος του εστιατορίου πάνω στην παραλία της Αίγινας µε θέα το λιµάνι, ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον νέο ιδιοκτήτη, Κυριάκο Κλώνο, διατηρώντας όµως την αυθεντικότητα και την αίσθηση φιλοξενίας που το χαρακτηρίζει. Η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών είναι το ζητούµενο εδώ, ενώ το µενού έχει την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ Σταύρου Λορέντζου, που βάζει µεράκι σε κάθε πιάτο. Στην περιποιηµένη βιτρίνα θα ανακαλύψετε ολόφρεσκα µπαρµπούνια, συναγρίδες, ροφούς, τσαούσια και καλαµάρι, που µαγειρεύονται εκείνη τη στιγµή. Ανάµεσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιµάσετε είναι το φιλέτο σολοµού µε γλάσο miso και πουρέ ηµέρας, το καρπάτσιο χταπόδι µε πίκλα φινόκιο και βινεγκρέτ ροζ γκρέιπφρουτ και τα scallops σοτέ µε µπερ µπλαν αχινού, πίκλα κρεµµύδι, σέλερι και πράσινο λάδι. Επίσης, δεν θα παραλείψετε τον τόνο τατάκι µε χειροποίητη πόνζου, πίκλα φράουλα και φρέσκο κρεµµύδι, και τη σαλάτα µαριδάκι µε γαρίδες σοτέ, ντοµατίνια, αβοκάντο, πίκλα αγγουράκι, πέστο, καπαρόµηλα και πράσινο λάδι. Θα συνοδεύσετε το γεύµα σας µε εκλεκτό κρασί από την πλούσια λίστα του εστιατορίου, που περιλαµβάνει επιλογές από τους ελληνικούς αµπελώνες, αλλά και εκλεκτά παλαιωµένα αποστάγµατα.