12 νόστιμες βόλτες σε Γλυφάδα και Βούλα

Mamy Blue: Νέα άφιξη με αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Μόλις άνοιξε στην καρδιά της Γλυφάδας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mamy Blue
Mamy Blue
Mamy Blue
Mamy Blue
Mamy Blue
Mamy Blue
Mamy Blue

Το Mamy Blue είναι το νέο στέκι στη Γλυφάδα για ναπολιτάνικη πίτσα

Ναπολιτάνικο αέρα στη Γλυφάδα έφερε η άφιξη του πολύ ιδιαίτερου Mamy Blue, που άνοιξε τις πόρτες του μόλις την περασμένη εβδομάδα. Η ατμόσφαιρά του είναι αυτή που θα σας κερδίσει πρώτη. Σαν σκηνή σισιλιάνικης ταινίας, με τις λεμονιές τριγύρω να δίνουν την αίσθηση της αυλής, με πρωταγωνιστές όλους εμάς και, φυσικά, την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, για την οποία σίγουρα θα αρχίσει να συρρέει κόσμος όχι μόνο από τα νότια προάστια αλλά από όλη την Αθήνα!

Το ζυμάρι ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες, δίνοντας μοναδικά χαρακτηριστικά στη γεύση, με τις πίτσες να ψήνονται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου. Το σχήμα της μοιάζει με τη ρόδα του κάρου και οι Ναπολιτάνοι την ονομάζουν la pizza a “ruota di carro” και πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μια μικρή ιστορία που θα σας διηγηθούμε: η πίτσα αυτή εμφανίστηκε περίπου το 1500 μ.Χ. στη Νάπολι. Οι πιτσαγιόλο στις εργατικές φτωχικές συνοικίες της πόλης προσπαθούσαν να ανοίξουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να βγουν περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια για να ταΐσουν όσα περισσότερα στόματα μπορούσαν. Για αυτό και η παράδοση λέει ότι όσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γειτονιά. Τα χαρακτηριστικά της είναι η πολύ λεπτή και ανοιχτά διάπλατη ζύμη της και δεν είναι τυχαίο που και σήμερα στη Νάπολι σχηματίζονται ουρές για δοκιμάσουν το είδος της πίτσας αυτής στις δύο πιο χαρακτηριστικές πιτσαρίες της πόλης, την Da Michele από το 1870 και το Sorbillo από το 1935.

Να σας προτείνουμε την εξαιρετική Mamy Blue, με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο, την πεντανόστιμη Marinara, με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και τη λαχταριστή Modena, με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratino και πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης. Μαζί με τις πίτσες, ο κατάλογος θα σας προτείνει ορεκτικά, σαν τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια και την ποικιλία αλλαντικών, φρέσκιες σαλάτες (μη χάσετε την Buratta, με ψητά παντζάρια, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες και παλαιωμένο βαλσάμικο), αλλά και pasta, σαν τα λαζάνια rotolo, με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας. Όλα αυτά θα τα συνοδεύσετε τέλεια με φίνο κρασί, σε φιάλη και χύμα (Τυρνάβου). Βάλτε το στο πρόγραμμα, γιατί σε λίγο καιρό για αυτή τη ναπολιτάνικη πίτσα θα μιλάει όλη η Αθήνα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου